Kuchařky Apetit DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Rýžový talíř s lososem, avokádem a paprikou

Barevná večeře, kterou zvládnete připravit během chvilky!

Vydání: 2019/3
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 4 osoby
Doba přípravy: Do 20 minut
PT35M
Pečení 0:35
Ryby a mořské plody

Ingredience

    • 4 lososové filety
    • sůl a čerstvě mletý černý pepř
    • 3 červené papriky, zbavené semen a nakrájené na proužky
    • 1 lžíce olivového oleje
    • 4 porce uvařené rýže podle vlastního výběru (basmati, jasmínová, natural...)
    • 1 avokádo, dužina nakrájená na tenké plátky
    • 1/2 limety, podélně nakrájená na 4 klínky

    NA MARINÁDU

    • 4 lžíce olivového oleje
    • šťáva ze 2 limet
    • 3 lžíce jemně nasekaných lístků koriandru + celé lístky na ozdobení
    • 3 lžičky medu
    • 2 stroužky česneku, prolisované

Příprava jídla

1 Předehřejte troubu na 240°C.

Připravte marinádu: Smíchejte olivový olej, limetovou šťávu, koriandr, med a česnek. Lososové filety dejte do ploché mísy, osolte je a opepřete a přelijte zhruba polovinou marinády. V marinádě je obraťte, zakryjte fólií a nechte chvilku marinovat.

3 Rozložte papriku na plech vyložený pečicím papírem, promíchejte ji s 1 lžící olivového oleje, osolte, opepřete a vložte do trouby na 10 minut.

4 Po 10 minutách pečení vyjměte plech z trouby a rozložte filety na papriku. Pečte, dokud nejsou papriky hotové a losos propečený – ještě asi 15–20 minut.

5 Na talíře nebo do misek rozdělte rýži, nahoru vždy vložte lososový filet, doplňte pečenou paprikou, avokádem a klínkem z limety. Ozdobte koriandrem a podávejte se zbytkem marinády k přelití.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Mexická kuřecí polévka s opečenými kukuřičkami

Steakburgery v houbové omáčce

Fenyklovo-rajčatové ragú

Kukuřičné hotdogy v indiánském stylu

REKLAMA

Přidat komentář