Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Kukuřičné hotdogy v indiánském stylu

Oblíbenou pochoutku letních festivalů amerického jihozápadu děti milují tak, že k ní snědí bez odporu i pořádnou porci zdravého salátu.

Vydání: 2019/3
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 2 osoby
Doba přípravy: Do 10 minut
PT4M
Smažení 0:04
Chuťovka

Ingredience

    • 1/2 hrnku hladké mouky
    • 1/2 hrnku kukuřičné mouky
    • 2 lžičky krupicového cukru
    • 3 lžičky kypřicího prášku do pečiva
    • 1 lžička soli a trocha čerstvě mletého pepře
    • 1/2 lžičky dijonské hořčice
    • 1/4 lžičky mleté sladké papriky
    • 1 vejce, prošlehané
    • 3/4 hrnku mléka či podle potřeby
    • olej na smažení
    • 6–8 kvalitních párků s vysokým obsahem masa, příčně rozpůlených
    • salátek ze směsi rukoly a čerstvých salátových lístků s francouzskou hořčičnou zálivkou plus dijonská hořčice a kečup k podávání

Příprava jídla

1 V misce smíchejte a důkladně prošlehejte všechny ingredience až po párky tak, aby vzniklo husté těstíčko, které bude na párcích dobře držet. Těstíčko přemístěte do vysoké, úzké sklenice.

2 V pánvi rozpalte vyšší vrstvu oleje. Do párků zapíchněte z jednoho konce dřevěné špejle tak, aby opravdu dobře držely. Chyťte párky za špejle a namáčejte je v těstíčku. Přebytečné těstíčko nechte okapat a pak je vkládejte do horkého oleje a smažte z obou stran dozlatova.

3 Podávejte okamžitě, s hořčicí či dobrým kečupem a svěžím zeleným salátkem.

NĚCO NAVÍC
Tohle těstíčko je opravdu výborné, dobře drží a lze v něm obalovat i třeba zeleninu: květák, brokolici nebo dýni. Ale chutná nejlépe zatepla, jak vychladne, už to není ono.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Mexická kuřecí polévka s opečenými kukuřičkami

Rýžový talíř s lososem, avokádem a paprikou

Steakburgery v houbové omáčce

Fenyklovo-rajčatové ragú

REKLAMA

Přidat komentář