Kukuřičné hotdogy v indiánském stylu

Kukuřičné hotdogy v indiánském stylu

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do 10 minut Velmi snadné Pro 2 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2900 kcal
Bílkoviny 104 g
Cukr 175 g
Tuky 198 g
Vláknina 17 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Oblíbenou pochoutku letních festivalů amerického jihozápadu děti milují tak, že k ní snědí bez odporu i pořádnou porci zdravého salátu.

Suroviny

mouka pšeničná hladká 0.5 hrnek
mouka kukuřičná 0.5 hrnek
krupicový cukr 2 ČL
kypřicí prášek do pečiva 3 ČL
sůl 1 ČL
pepř
čerstvě mletý
hořčice dijonská 0.5 ČL
paprika sladká 0.25 ČL
mletá
vejce 1 ks
prošlehané
mléko 0.75 hrnek
či podle potřeby
olej
na smažení
párky 6 ks
kvalitní, s vysokým obsahem masa, příčně rozpůlené
salát
rukola, čerstvé salátové listy s francouzskou hořčičnou zálivkou
hořčice dijonská
k podávání
kečup
k podávání

1 V misce smíchejte a důkladně prošlehejte všechny ingredience až po párky tak, aby vzniklo husté těstíčko, které bude na párcích dobře držet. Těstíčko přemístěte do vysoké, úzké sklenice.

2 V pánvi rozpalte vyšší vrstvu oleje. Do párků zapíchněte z jednoho konce dřevěné špejle tak, aby opravdu dobře držely. Chyťte párky za špejle a namáčejte je v těstíčku. Přebytečné těstíčko nechte okapat a pak je vkládejte do horkého oleje a smažte z obou stran dozlatova.

3 Podávejte okamžitě, s hořčicí či dobrým kečupem a svěžím zeleným salátkem.

NĚCO NAVÍC
Tohle těstíčko je opravdu výborné, dobře drží a lze v něm obalovat i třeba zeleninu: květák, brokolici nebo dýni. Ale chutná nejlépe zatepla, jak vychladne, už to není ono.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2019/3 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit magazín

  • Jak na to

Nejlepší italské semifreddo krok za krokem

Pravé italské semifreddo je nadýchané, na jazyku taje a rozplývá se. Osvěžující semifreddo je pro léto je pro jako stvořené. Připravili jsme pro vás tipy, jak si mražený italský dezert připravit doma. ...
  • Tipy a triky

Zeptejte se redakce: Biskupský chlebíček

Milujete biskupský chlebíček? Tato jednoduchá pochoutka může posloužit jako chutný dezert i jako sladká svačinka. Poradíme vám, z jakého těsta je nejlepší ho připravit.    ...

Jak na nejlepší ovocný salát?

Zahrádky, trhy i obchody nabízejí moře lahodných ovocných plodů, které přímo žadoní o zpracování. Možností je spoustu. Můžete se pustit třeba do výroby džemu, kompotu nebo sirupu. Ale nejvíc zdravých látek se ukrývá v čerstvém ovoci, proto...
  • Tipy a triky

5 evergreenů rychlého občerstvení z českých koupališť

K českému koupališti neodmyslitelně patří oblíbené  gastrorychlovky: párek v rohlíku, smažák v housce, langoš, hranolky nebo kuřecí nugetky. V principu nejde o nic špatného, provedení ale může někdy kulhat. Připravte si...
  • Jak na to

3 tipy na rychlé jednohubky na špejli

Obyčejné jednohubky z pečiva a pomazánky známe všichni. Modernější alternativou jsou kanapky ze zeleniny a hummusu či lehké tvarohové pěny. Znáte ale jednohubky na špejli?   ...

Obchod Apetit