
Kukuřičné hotdogy v indiánském stylu
Oblíbenou pochoutku letních festivalů amerického jihozápadu děti milují tak, že k ní snědí bez odporu i pořádnou porci zdravého salátu.
Ingredience
- 1/2 hrnku hladké mouky
- 1/2 hrnku kukuřičné mouky
- 2 lžičky krupicového cukru
- 3 lžičky kypřicího prášku do pečiva
- 1 lžička soli a trocha čerstvě mletého pepře
- 1/2 lžičky dijonské hořčice
- 1/4 lžičky mleté sladké papriky
- 1 vejce, prošlehané
- 3/4 hrnku mléka či podle potřeby
- olej na smažení
- 6–8 kvalitních párků s vysokým obsahem masa, příčně rozpůlených
- salátek ze směsi rukoly a čerstvých salátových lístků s francouzskou hořčičnou zálivkou plus dijonská hořčice a kečup k podávání
Příprava jídla
1 V misce smíchejte a důkladně prošlehejte všechny ingredience až po párky tak, aby vzniklo husté těstíčko, které bude na párcích dobře držet. Těstíčko přemístěte do vysoké, úzké sklenice.
2 V pánvi rozpalte vyšší vrstvu oleje. Do párků zapíchněte z jednoho konce dřevěné špejle tak, aby opravdu dobře držely. Chyťte párky za špejle a namáčejte je v těstíčku. Přebytečné těstíčko nechte okapat a pak je vkládejte do horkého oleje a smažte z obou stran dozlatova.
3 Podávejte okamžitě, s hořčicí či dobrým kečupem a svěžím zeleným salátkem.
NĚCO NAVÍC
Tohle těstíčko je opravdu výborné, dobře drží a lze v něm obalovat i třeba zeleninu: květák, brokolici nebo dýni. Ale chutná nejlépe zatepla, jak vychladne, už to není ono.
Přidat komentář