Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Kukuřičné hotdogy v indiánském stylu

Kukuřičné hotdogy v indiánském stylu
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Kukuřičné hotdogy v indiánském stylu

5/5 Počet hodnocení: 1
Do 10 minut Velmi snadné Pro 2 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2900 kcal
Bílkoviny 104 g
Sacharidy 175 g
Tuky 198 g
Vláknina 17 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Oblíbenou pochoutku letních festivalů amerického jihozápadu děti milují tak, že k ní snědí bez odporu i pořádnou porci zdravého salátu.

Suroviny

mouka pšeničná hladká ½ hrnek
krupicový cukr 2 ČL
kypřicí prášek do pečiva 3 ČL
sůl 1 ČL
pepř
čerstvě mletý
hořčice dijonská ½ ČL
paprika mletá sladká ¼ ČL
mletá
vejce 1 ks
prošlehané
mléko ¾ hrnek
či podle potřeby
olej
na smažení
kvalitní, s vysokým obsahem masa, příčně rozpůlené
salát
ze směsi rukola a čerstvých salátových lístků s francouzskou hořčičnou zálivkou
hořčice dijonská
k podávání
k podávání

1 V misce smíchejte a důkladně prošlehejte všechny ingredience až po párky tak, aby vzniklo husté těstíčko, které bude na párcích dobře držet. Těstíčko přemístěte do vysoké, úzké sklenice.

2 V pánvi rozpalte vyšší vrstvu oleje. Do párků zapíchněte z jednoho konce dřevěné špejle tak, aby opravdu dobře držely. Chyťte párky za špejle a namáčejte je v těstíčku. Přebytečné těstíčko nechte okapat a pak je vkládejte do horkého oleje a smažte z obou stran dozlatova.

3 Podávejte okamžitě, s hořčicí či dobrým kečupem a svěžím zeleným salátkem.

NĚCO NAVÍC
Tohle těstíčko je opravdu výborné, dobře drží a lze v něm obalovat i třeba zeleninu: květák, brokolici nebo dýni. Ale chutná nejlépe zatepla, jak vychladne, už to není ono.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2019/3 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2019/3

Apetit magazín

Štrúdl nebo závin? Aneb jak se vyznáte v jablečných dezertech
  • Zajímavosti

Štrúdl nebo závin? Aneb jak se vyznáte v jablečných dezertech

Jablka můžete péct, zapékat, zavařovat i vařit, dusit nebo sušit. Upečete z nich výtečný jablečný koláč, štrúdl, perník nebo buchtu s jablky, připravíte skvělá povidla, přesnídávku či pyré. Použít je můžete jako náplň do sladkých knedlíků...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
339 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč