Oblíbenou pochoutku letních festivalů amerického jihozápadu děti milují tak, že k ní snědí bez odporu i pořádnou porci zdravého salátu.
Suroviny
Postup
V misce smíchejte a důkladně prošlehejte všechny ingredience až po párky tak, aby vzniklo husté těstíčko, které bude na párcích dobře držet. Těstíčko přemístěte do vysoké, úzké sklenice.
V pánvi rozpalte vyšší vrstvu oleje. Do párků zapíchněte z jednoho konce dřevěné špejle tak, aby opravdu dobře držely. Chyťte párky za špejle a namáčejte je v těstíčku. Přebytečné těstíčko nechte okapat a pak je vkládejte do horkého oleje a smažte z obou stran dozlatova.
Podávejte okamžitě, s hořčicí či dobrým kečupem a svěžím zeleným salátkem.
NĚCO NAVÍC
Tohle těstíčko je opravdu výborné, dobře drží a lze v něm obalovat i třeba zeleninu: květák, brokolici nebo dýni. Ale chutná nejlépe zatepla, jak vychladne, už to není ono.