
Fenyklovo-rajčatové ragú
Odlehčené ragú bez masa bude v jemnější verzi chutnat i dětem!
Vydání: 2019/3
Autor: redakce Apetitu
Ingredience
- 2 malé nebo 1 větší bulvy fenyklu
- 2 lžíce olivového oleje
- 2 stroužky česneku, nasekané
- 1 lžička indického koření garam masala (pokud chcete pálivé jídlo) nebo koření kari (verze i pro děti)
- 250 g brambor, oloupaných a nakrájených na klínky
- 400 g konzerva krájených rajčat
- 150 ml dobrého zeleninového vývaru
- sůl a čerstvě mletý pepř
- 2 lžíce nakrájených pečených paprik, naložených v oleji, okapaných
Příprava jídla
1 Z fenyklu odřízněte jemnou zelenou nať a uchovejte ji. Potom bulvy nařežte na čtvrtky, vyřízněte střed a použitelnou část fenyklu nakrájejte na silné plátky.
2 Ve větší hluboké pánvi rozehřejte olej a opečte na něm fenykl ze všech stran dozlatova. Před koncem opékání přidejte česnek a koření a ještě minutu opékejte.
3 Pak přisypte brambory, konzervu rajčat i s nálevem, podlijte vývarem, osolte a opepřete a vše promíchejte. Zakryjte poklicí a na mírném plameni duste 20 minut, nebo dokud nebudou brambory měkké tak akorát. Přidejte nakrájené papriky, promíchejte, nechte prohřát. Podávejte ozdobené fenyklovou natí.
Přidat komentář