Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Fenyklovo-rajčatové ragú
 Fenyklovo-rajčatové ragú
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Fenyklovo-rajčatové ragú

5/5 Počet hodnocení: 3
Do 10 minut Velmi snadné Pro 2 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 723 kcal
Bílkoviny 17 g
Sacharidy 80 g
Tuky 31 g
Vláknina 8 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Odlehčené ragú bez masa bude v jemnější verzi chutnat i dětem!

 

Suroviny

malé bulvy nebo 1 větší
olivový olej 2 PL
česnek 2 stroužek
nasekané
garam masala 1 ČL
pokud chcete pálivé nebo kari koření (pro děti)
olopuané, na klínky
vývar zeleninový 150 ml
dobrý
sůl
pepř
čerstvě mletý
papriky pečené, v oleji 2 PL
okapané, nakrájené

Postup

1

Z fenyklu odřízněte jemnou zelenou nať a uchovejte ji. Potom bulvy nařežte na čtvrtky, vyřízněte střed a použitelnou část fenyklu nakrájejte na silné plátky.

2

Ve větší hluboké pánvi rozehřejte olej a opečte na něm fenykl ze všech stran dozlatova. Před koncem opékání přidejte česnek a koření a ještě minutu opékejte.

3

Pak přisypte brambory, konzervu rajčat i s nálevem, podlijte vývarem, osolte a opepřete a vše promíchejte. Zakryjte poklicí a na mírném plameni duste 20 minut, nebo dokud nebudou brambory měkké tak akorát. Přidejte nakrájené papriky, promíchejte, nechte prohřát. Podávejte ozdobené fenyklovou natí.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2019/3 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2019/3

Apetit magazín

AD
Minerální vody není třeba střídat, je to mýtus
  • Lidé a jídlo

Minerální vody není třeba střídat, je to mýtus

České minerální vody jsou světovým unikátem. „V Česku je velmi bohatá paleta pramenů a bez nadsázky mohu říct, že se na našem území nachází snad všechny existující typy minerálních vod, což je s ohledem na velikost území skutečný unikát,“...