Odlehčené ragú bez masa bude v jemnější verzi chutnat i dětem!
Suroviny
fenykl
2
malé / 1 větší
olivový olej
2
PL
česnek
2
stroužek
nasekané
1
ČL
indické koření garam masala (pokud chcete pálivé) / kari koření (pro děti)
brambory
250
g
olopuané, na klínky
400
g
konzerva krájených rajčat
vývar zeleninový
150
ml
dobrý
sůl
pepř
čerstvě mletý
2
PL
pečené papriky nakrájené, naložené v oleji, okapané
1 Z fenyklu odřízněte jemnou zelenou nať a uchovejte ji. Potom bulvy nařežte na čtvrtky, vyřízněte střed a použitelnou část fenyklu nakrájejte na silné plátky.
2 Ve větší hluboké pánvi rozehřejte olej a opečte na něm fenykl ze všech stran dozlatova. Před koncem opékání přidejte česnek a koření a ještě minutu opékejte.
3 Pak přisypte brambory, konzervu rajčat i s nálevem, podlijte vývarem, osolte a opepřete a vše promíchejte. Zakryjte poklicí a na mírném plameni duste 20 minut, nebo dokud nebudou brambory měkké tak akorát. Přidejte nakrájené papriky, promíchejte, nechte prohřát. Podávejte ozdobené fenyklovou natí.