0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Fenyklovo-rajčatové ragú

Fenyklovo-rajčatové ragú

Zatím nehodnoceno
Do 10 minut Velmi snadné Pro 2 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 593 kcal
Bílkoviny 12 g
Sacharidy 62 g
Tuky 28 g
Vláknina 8 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Odlehčené ragú bez masa bude v jemnější verzi chutnat i dětem!

 

Suroviny

fenykl 2
malé / 1 větší
olivový olej 2 PL
česnek 2 stroužek
nasekané
1 ČL
indické koření garam masala (pokud chcete pálivé) / kari koření (pro děti)
brambory 250 g
olopuané, na klínky
400 g
konzerva krájených rajčat
vývar zeleninový 150 ml
dobrý
sůl
pepř
čerstvě mletý
2 PL
pečené papriky nakrájené, naložené v oleji, okapané

1 Z fenyklu odřízněte jemnou zelenou nať a uchovejte ji. Potom bulvy nařežte na čtvrtky, vyřízněte střed a použitelnou část fenyklu nakrájejte na silné plátky.

2 Ve větší hluboké pánvi rozehřejte olej a opečte na něm fenykl ze všech stran dozlatova. Před koncem opékání přidejte česnek a koření a ještě minutu opékejte.

3 Pak přisypte brambory, konzervu rajčat i s nálevem, podlijte vývarem, osolte a opepřete a vše promíchejte. Zakryjte poklicí a na mírném plameni duste 20 minut, nebo dokud nebudou brambory měkké tak akorát. Přidejte nakrájené papriky, promíchejte, nechte prohřát. Podávejte ozdobené fenyklovou natí.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2019/3 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2019/3

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická
  • Zajímavosti

Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická

Vanilka je surovinou, kterou by bylo při přípravě krémových náplní, tvarohových dortů, pudinků a vanilkových rohlíčků škoda vynechat. Není snad krásnější sladká vůně, která se line z trouby. Často místo pravé vanilky používáme její náhražku...

Obchod Apetit