Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Fenyklovo-rajčatové ragú

Odlehčené ragú bez masa bude v jemnější verzi chutnat i dětem!

 
Vydání: 2019/3
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 2 osoby
Doba přípravy: Do 10 minut
PT25M
Vaření 0:25
Zelenina

Ingredience

    • 2 malé nebo 1 větší bulvy fenyklu
    • 2 lžíce olivového oleje
    • 2 stroužky česneku, nasekané
    • 1 lžička indického koření garam masala (pokud chcete pálivé jídlo) nebo koření kari (verze i pro děti) 
    • 250 g brambor, oloupaných a nakrájených na klínky
    • 400 g konzerva krájených rajčat 
    • 150 ml dobrého zeleninového vývaru 
    • sůl a čerstvě mletý pepř
    • 2 lžíce nakrájených pečených paprik, naložených v oleji, okapaných 

Příprava jídla

1 Z fenyklu odřízněte jemnou zelenou nať a uchovejte ji. Potom bulvy nařežte na čtvrtky, vyřízněte střed a použitelnou část fenyklu nakrájejte na silné plátky.

2 Ve větší hluboké pánvi rozehřejte olej a opečte na něm fenykl ze všech stran dozlatova. Před koncem opékání přidejte česnek a koření a ještě minutu opékejte.

3 Pak přisypte brambory, konzervu rajčat i s nálevem, podlijte vývarem, osolte a opepřete a vše promíchejte. Zakryjte poklicí a na mírném plameni duste 20 minut, nebo dokud nebudou brambory měkké tak akorát. Přidejte nakrájené papriky, promíchejte, nechte prohřát. Podávejte ozdobené fenyklovou natí.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Mexická kuřecí polévka s opečenými kukuřičkami

Rýžový talíř s lososem, avokádem a paprikou

Steakburgery v houbové omáčce

Kukuřičné hotdogy v indiánském stylu

REKLAMA

Přidat komentář