Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Mexická kuřecí polévka s opečenými kukuřičkami
Mexická kuřecí polévka s opečenými kukuřičkami
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Mexická kuřecí polévka s opečenými kukuřičkami

5/5 Počet hodnocení: 4
Do hodiny Velmi snadné Pro 6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2172 kcal
Bílkoviny 164 g
Sacharidy 207 g
Tuky 60 g
Vláknina 25 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Polévka inspirovaná kuchyní dalekého Mexika vás postaví na nohy, ať se zrovna zotavujete z chřipky či nachlazení nebo potřebujete nabrat sílu po možná až příliš vydařeném večírku.

Suroviny

nakrájená najemno
mrkev 2 ks
nakrájená najemno
olivový olej 2 PL
bez semínek, nakrájená najemno
bez semínek, nakrájená najemno
nakrájené na plátky
česnek 4 stroužky
drcené
oregano 1 ČL
sušené
kmín ½ ČL
mletý
koriandr čerstvý ½ ČL
mletý
paprika mletá uzená 1 ČL
mletá
chilli sušené ½ ČL
vločky
vývar kuřecí 1 l
nebo pečené, maso narájené na kousky
sůl
pepř
čerstvě mletý
Na kukuřičky
mražená kukuřice 1 bal
klásky baby kukuřice, povolené
olivový olej
podle potřeby
K podávání
petrželka
nasekaná, lze nahradit koriandrem
jalapeño plátky
jarní cibulka
nakrájená

Postup

1

Cibulku a mrkev opékejte ve větším hrnci na oleji, dokud nebudou měkké a voňavé (8–10 minut), pak přisypte papriky a houby a míchejte dalších 8 minut. Potom přidejte česnek a všechno koření a opékejte ještě asi minutu. Zasypte cukrem, přilijte rajčata z konzervy, všechno promíchejte, přilijte vývar, osolte a opepřete. Přiveďte k varu a potom nechte na mírném plameni vařit 20 minut, dokud se všechny chutě pěkně nepropojí.

2

Mezitím obalte kukuřičky v olivovém oleji a těsně před podáváním je opečte v grilovací pánvi, po opečení je osolte.

3

Do hotové polévky přidejte nakrájené kuřecí maso a dolaďte chuť solí, pepřem a citronovou šťávou. Podle potřeby můžete rozředit trochou horké vody, nechte prohřát kuřecí maso a pak servírujte s opečenými kukuřičkami, čerstvými bylinkami, jalapeños a jarní cibulkou.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2019/3 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2019/3

Apetit magazín