Nová registrace Zapomenuté heslo

Velmi snadné
< 60 min
5,0 (6x)
26. 2. 2020
Mexická kuřecí polévka s opečenými kukuřičkami
Apetit
Mexická kuřecí polévka s opečenými kukuřičkami
Apetit


Velmi snadné
< 60 min
5,0 (6x)

Polévka inspirovaná kuchyní dalekého Mexika vás postaví na nohy, ať se zrovna zotavujete z chřipky či nachlazení nebo potřebujete nabrat sílu po možná až příliš vydařeném večírku.


Nezhasínat obrazovku

Suroviny

Pro 6 osob

Nezhasínat obrazovku

Suroviny

Pro 6 osob

Na kukuřičky

K podávání

Zkopírovat neoznačené suroviny ze seznamu

Chybí vám suroviny?

Další recepty níže

Nutriční hodnoty

Na recept

  • Energie 2172 kcal
  • Bílkoviny 164 g
  • Sacharidy 207 g
  • Tuky 60 g
Ukázat všechny hodnoty Skrýt

Postup přípravy

Autor: redakce Apetitu, z vydání Apetit 2019/3

Přidat hodnocení

Jak se vám recept líbil?

Prosím doplňte hodnocení!

Děkujeme!

Vaše hodnocení bude zanedlouho publikováno.

Sdílejte recept s přáteli:

Hodnocení

5,0/5

Hodnocení receptu

5,0/5
(6 hlasů)
5
4
3
2
1

Sdílet

Recept je součástí kolekce

Časopis

Recept je z vydání:

Apetit 2019/3

Dny se prodlužují, světla přibývá a jako první posel jara se hlásí březnový Apetit. Svěží závan vzduchu z teplých krajin do něj vnesly lehké a nápadité asijské pokrmy, za nimiž nemusíte letět do vzdálených zemí. Nečekaná spojení chutí a vůní zažily redaktorky Apetitu v kuchyni čerstvě otevřeného bistra TamarindTree, kde jim šéfkuchař Ladislav Dvořák nejen uvařil skvělá jídla, ale hlavně se podělil o své nejlepší recepty, které jsou díky tomu na stránkách časopisu k dispozici i vám, čtenářům. Protože panuje sezona exotického ovoce, napadlo nás vyzkoušet, jak se bude vyjímat v dezertech. Mandarinková bábovka, krémový banánový koláč, cheesecake řezy s mučenkou, mangovo-broskový páj i sorbet z kiwi vyvolaly v redakci vlnu nadšení. Jestli vás chutě dálek nelákají a sychravé předjaří vás nutí zachumlat se za kamny, nadchnou vás recepty, které připravila šéfredaktorka Lucka – sytý bramborovo-pórkový krém, salát z pečené kořenové zeleniny, vepřové ossobuco a ultračokoládový koláč vnesou do vašeho domova hřejivou náladu, i kdyby se vrátily třeskuté mrazy. Apetit, napsáno s chutí.

Související články

Veracruz

Pohlednice z Mexika: Kristýna žije na pobřeží Mexického zálivu už přes deset let

I když už žije na pobřeží Mexického zálivu přes deset let, každou chvíli narazí na další zajímavé místo, o kterém dosud nevěděla. „Doufám, že můj výběr toho, co stojí za ochutnání, všem dokáže, jak moc Veracruz stojí za návštěvu. Protože gastronomie není to jediné zajímavé, co tady máme,“ láká Kristýna k návštěvě tohoto krásného koutu světa.