Mexická kuřecí polévka s opečenými kukuřičkami

Mexická kuřecí polévka s opečenými kukuřičkami

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do 20 minut Velmi snadné Pro 6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1774 kcal
Bílkoviny 126 g
Sacharidy 178 g
Tuky 48 g
Vláknina 23 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Hřejivý pozdrav z dalekého Mexika 

 

Suroviny

cibule červená 1 ks
najemno
mrkev 2 ks
najemno
olivový olej 2 PL
paprika červená 1 ks
bez semínek, najemno
paprika žlutá 1 ks
bez semínek, najemno
žampiony 250 g
na plátky
česnek 4 stroužek
drcené
oregano 1 ČL
sušené
bobkový list 1 ks
kmín 0.5 ČL
mletý
koriandr 0.5 ČL
mletý
1 ČL
uzená paprika mletá
chilli sušené 0.5 ČL
400 g
konzerva krájených rajčat
krupicový cukr 1 ČL
vývar kuřecí 1 l
kuře 400 g
vařené / pečené, na kousky
sůl
pepř
čerstvě mletý
citronová štáva
podle chuti
Na kukuřičky
1
klásky mražené baby kukuřice povolené
olivový olej
podle potřeby
K podávání
petrželka
nasekaná, lze nahradit koriandrem
plátky
jalepeños
jarní cibulka
nakrájená

1 Cibulku a mrkev opékejte ve větším hrnci na oleji, dokud nebudou měkké a voňavé (8–10 minut), pak přisypte papriky a houby a míchejte dalších 8 minut. Potom přidejte česnek a všechno koření a opékejte ještě asi minutu. Zasypte cukrem, přilijte rajčata z konzervy, všechno promíchejte, přilijte vývar, osolte a opepřete. Přiveďte k varu a potom nechte na mírném plameni vařit 20 minut, dokud se všechny chutě pěkně nepropojí.

2 Mezitím obalte kukuřičky v olivovém oleji a těsně před podáváním je opečte v grilovací pánvi, po opečení je osolte.

3 Do hotové polévky přidejte nakrájené kuřecí maso a dolaďte chuť solí, pepřem a citronovou šťávou. Podle potřeby můžete rozředit trochou horké vody, nechte prohřát kuřecí maso a pak servírujte s opečenými kukuřičkami, čerstvými bylinkami, jalapeños a jarní cibulkou.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2019/3 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2019/3

Apetit magazín

9 neobvyklých horkých nápojů z celého světa
  • Lidé a jídlo

9 neobvyklých horkých nápojů z celého světa

Horký čaj, svařený mošt, cappuccino… to jsou dobře známé, tradiční a oblíbené horké nápoje. Máte chuť zahřát se v mrazivé zimě něčím neotřelým? Co takhle salep, atole nebo sarabba? Seznamte se s méně známými nápoji, které se pijí v jiných...
10 nejšílenějších restaurací na světě
  • Novinky a zajímavosti

10 nejšílenějších restaurací na světě

Lidé obvykle chodí do restaurací proto, aby si odpočinuli, aby z obyčejného oběda nebo večeře udělali společenskou záležitost. Někteří restauratéři ovšem nepojali svou restauraci jako příjemné a osvobozující místo, kde se lidé mohou dobře...
17 snadných omáček, se kterými ryby zazáří
  • Jak na to

17 snadných omáček, se kterými ryby zazáří

Správná omáčka promění obyčejnou rybu v delikatesu jako z nejlepší restaurace. Přitom vám obvykle nezabere víc jak pár minut času. Vyzkoušejte naše omáčky, které se prakticky nedají pokazit a hodí se k různým druhům rybího masa. Teplé nebo...
5 jídel, díky kterým si zamilujete žlutý hrách
  • Suroviny

5 jídel, díky kterým si zamilujete žlutý hrách

Sušený žlutý hrách patří mezi luštěninami k Popelkám. Kdysi významná surovina se dnes ocitla na okraji zájmu, přitom je levný, vydatný a svou jemnou chutí i krémovou strukturou zazáří v mnoha pokrmech. Dejte mu šanci, pochutnáte si. ...
5 kroků, jak připravovat luštěniny
  • Novinky a zajímavosti

5 kroků, jak připravovat luštěniny

Správná příprava luštěnin není obtížná. Pro jejich dobrou stravitelnost je důležité, abyste je dostatečně namáčeli a dlouho vařili. Sestavili jsme 5 přehledných kroků, které vás přípravou luštěnin názorně provedou. ...

Obchod Apetit