
Mexická kuřecí polévka s opečenými kukuřičkami
Hřejivý pozdrav z dalekého Mexika
Ingredience
- 1 červená cibule, nakrájená najemno
- 2 mrkve, nakrájené najemno
- 2 lžíce olivového oleje
- 1 červená a 1 žlutá paprika, zbavené semínek a nakrájené najemno
- 250 g žampionů, nakrájených na plátky
- 4 stroužky česneku, drcené
- 1 lžička sušeného oregana
- 1 bobkový list
- 1/2 lžičky mletého kmínu
- 1/2 lžičky mletého koriandru
- 1 lžička mleté uzené papriky
- 1/2 lžičky chilli vloček
- 400g konzerva krájených rajčat
- 1 lžička krupicového cukru
- 1 litr kuřecího vývaru
- 400 g vařeného nebo pečeného kuřecího masa, nakrájeného kousky
- sůl a čerstvě mletý pepř
- citronová šťáva podle chuti
- 1 sáček klásků mražené baby kukuřice, povolených
- olivový olej podle potřeby
- nasekaná petrželka a/nebo koriandr
- plátky zelených papriček jalapeños
- nakrájená jarní cibulka
NA KUKUŘIČKY
K PODÁVÁNÍ
Příprava jídla
1 Cibulku a mrkev opékejte ve větším hrnci na oleji, dokud nebudou měkké a voňavé (8–10 minut), pak přisypte papriky a houby a míchejte dalších 8 minut. Potom přidejte česnek a všechno koření a opékejte ještě asi minutu. Zasypte cukrem, přilijte rajčata z konzervy, všechno promíchejte, přilijte vývar, osolte a opepřete. Přiveďte k varu a potom nechte na mírném plameni vařit 20 minut, dokud se všechny chutě pěkně nepropojí.
2 Mezitím obalte kukuřičky v olivovém oleji a těsně před podáváním je opečte v grilovací pánvi, po opečení je osolte.
3 Do hotové polévky přidejte nakrájené kuřecí maso a dolaďte chuť solí, pepřem a citronovou šťávou. Podle potřeby můžete rozředit trochou horké vody, nechte prohřát kuřecí maso a pak servírujte s opečenými kukuřičkami, čerstvými bylinkami, jalapeños a jarní cibulkou.
Přidat komentář