Polévka inspirovaná kuchyní dalekého Mexika vás postaví na nohy, ať se zrovna zotavujete z chřipky či nachlazení nebo potřebujete nabrat sílu po možná až příliš vydařeném večírku.
Suroviny
1 Cibulku a mrkev opékejte ve větším hrnci na oleji, dokud nebudou měkké a voňavé (8–10 minut), pak přisypte papriky a houby a míchejte dalších 8 minut. Potom přidejte česnek a všechno koření a opékejte ještě asi minutu. Zasypte cukrem, přilijte rajčata z konzervy, všechno promíchejte, přilijte vývar, osolte a opepřete. Přiveďte k varu a potom nechte na mírném plameni vařit 20 minut, dokud se všechny chutě pěkně nepropojí.
2 Mezitím obalte kukuřičky v olivovém oleji a těsně před podáváním je opečte v grilovací pánvi, po opečení je osolte.
3 Do hotové polévky přidejte nakrájené kuřecí maso a dolaďte chuť solí, pepřem a citronovou šťávou. Podle potřeby můžete rozředit trochou horké vody, nechte prohřát kuřecí maso a pak servírujte s opečenými kukuřičkami, čerstvými bylinkami, jalapeños a jarní cibulkou.