Mexická kuřecí polévka s opečenými kukuřičkami

Mexická kuřecí polévka s opečenými kukuřičkami

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do 20 minut Velmi snadné Pro 6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1774 kcal
Bílkoviny 126 g
Cukr 178 g
Tuky 48 g
Vláknina 23 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Hřejivý pozdrav z dalekého Mexika 

 

Suroviny

cibule červená 1 ks
najemno
mrkev 2 ks
najemno
olivový olej 2 PL
paprika červená 1 ks
bez semínek, najemno
paprika žlutá 1 ks
bez semínek, najemno
žampiony 250 g
na plátky
česnek 4 stroužek
drcené
oregano 1 ČL
sušené
bobkový list 1 ks
kmín 0.5 ČL
mletý
koriandr 0.5 ČL
mletý
1 ČL
uzená paprika mletá
chilli sušené 0.5 ČL
400 g
konzerva krájených rajčat
krupicový cukr 1 ČL
vývar kuřecí 1 l
kuře 400 g
vařené / pečené, na kousky
sůl
pepř
čerstvě mletý
citronová štáva
podle chuti
Na kukuřičky
1
klásky mražené baby kukuřice povolené
olivový olej
podle potřeby
K podávání
petrželka
nasekaná, lze nahradit koriandrem
plátky
jalepeños
jarní cibulka
nakrájená

1 Cibulku a mrkev opékejte ve větším hrnci na oleji, dokud nebudou měkké a voňavé (8–10 minut), pak přisypte papriky a houby a míchejte dalších 8 minut. Potom přidejte česnek a všechno koření a opékejte ještě asi minutu. Zasypte cukrem, přilijte rajčata z konzervy, všechno promíchejte, přilijte vývar, osolte a opepřete. Přiveďte k varu a potom nechte na mírném plameni vařit 20 minut, dokud se všechny chutě pěkně nepropojí.

2 Mezitím obalte kukuřičky v olivovém oleji a těsně před podáváním je opečte v grilovací pánvi, po opečení je osolte.

3 Do hotové polévky přidejte nakrájené kuřecí maso a dolaďte chuť solí, pepřem a citronovou šťávou. Podle potřeby můžete rozředit trochou horké vody, nechte prohřát kuřecí maso a pak servírujte s opečenými kukuřičkami, čerstvými bylinkami, jalapeños a jarní cibulkou.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2019/3 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit magazín

  • Tipy a triky

Čas malin přezrálých

Maliny jsou bezesporu symbolem léta. Pokud vám právě teď dozrávají na zahrádce, vrhněte se na zpracování úrody. Jenže… už vám došly nápady nevíte, co s nimi dál? Máme pro vás pár tipů. ...
  • Novinky a zajímavosti

Dáte si whiskey nebo whisky?

Že v tom není žádný rozdíl? Omyl. Skotové a Irové vědí nejlépe, jak velký rozdíl mezi whiskey a whisky je. Až si příště budete v restauraci tento zlatavý alkoholický nápoj objednávat, dobře si rozmyslete, co skutečně chcete. ...
  • Novinky a zajímavosti

Báječné borůvky – ovoce plné zdraví

Jestli letos borůvky rostou, vám v článku sice neprozradíme. (A naše tajná místa, kam na ně chodíme, si také necháme pro sebe.) Ale zato vám řekneme, na co jsou borůvky dobré, proč je jíst, čím prospívají našemu zdraví nebo jaký je rozdíl...
Komerční sdělení
  • Koktejl

TOHLE JE IN…stantní káva!

FRUITY VELVET SMOOTHIE Potřebujete jen: 2 lžičky instantní kávy Jacobs Velvet; 200 ml (sójového) mléka; 2 cl ovocného sirupu (jahoda/malina/mango); led. Šejkr naplňte do poloviny ledem, přidejte dvě lžičky instantní kávy Jacobs Velvet,...
  • Tipy a triky

Jak využít a zužitkovat rybíz?

Rybíz často nechybí na žádné zahrádce ani farmářském trhu. Pro svou výraznou nakyslou chuť, barvu i obsah vitamínů je ideální surovinou ke zpracování. Nejlepší je sníst ho čerstvý, ale pokud si lahodné bobule chcete uchovat na...
  • Novinky a zajímavosti

Jaké vitaminy obsahuje letní ovoce?

Máte chuť na sladké, a zároveň chcete svému tělu dopřát potřebné vitaminy a minerály? Pak vraťte čokoládu zpátky do šuplíku a raději se vydejte na zahrádku nebo farmářské trhy. Tam totiž právě teď naleznete sezónní ovoce, které svou chutí...

Obchod Apetit