Recepty Cheesecake Sakura cherry blossom cheesecake s rebarborou Vytisknout Sdílet Facebook WhatsApp Messenger Poslat e-mailem Zkopírovat odkaz Zkopírováno Snadné > 60 min 5,0 (9x) 14. 3. 2018 Snadné > 60 min 5,0 (9x) Náš tip: Jak na rebarboru? Nezhasínat obrazovku Suroviny Porce 8 Nezhasínat obrazovku Suroviny Porce 8 150.00 g sušenky 75.00 g máslo 280.00 g krémový sýr 120.00 g smetana ke šlehání 50.00 g moučkový cukr limetová šťáva 2.00 plátky želatina 60.00 g jahody 70.00 g rebarbora 2.00 PL kokosový cukr 2.00 PL voda 200.00 ml voda 2.00 plátky želatina 30.00 g krupicový cukr potravinářské barvivo jedlé květy Zkopírovat neoznačené suroviny ze seznamu Zkopírováno Chybí vám suroviny? Další recepty níže Postup přípravy Před začátkem výroby samotného cheesecakeu namočte potřebné množství sakura kvítků do studené vody. Je to proto, aby se umyly od soli, ve které byly konzervovány a aby znovu „ožily“. Na sušenkový základ pomelte sušenky s máslem a směsí vystelte dno 18 cm dortové formy. Korpus dejte na 10 minut zapéct do trouby vyhřáté na 160°C. Nechte vychladnout. Na ovocné pyré přiveďte k varu jahody, cukr, vodu a na malé kousky pokrájenou reveň. Vařte, dokud se ovoce nerozpadne a šťáva se nezredukuje na polovinu. Odstavte plamen a nechte vychladnout. Krém připravte smícháním Philadelphie s cukrem, šťávou z limetky a smetanou. Želatinu namočte do studené vody na 5 minut. Vodu slijte a želatinu nechte na pár vteřin ohřát v mikrovlnce (pozor, aby se nespálila!). Postupně do rozpuštěné želatiny přimíchejte sýrovou směs. Krém rozdělte na dvě poloviny a jednu z nich rozmixujte spolu s ovocným pyré. Ovocnou polovinu krému rovnoměrně nalijte na připravený sušenkový základ a nechte na půl hodinu zachladit do téměř úplného ztuhnutí. Po ztuhnutí pokračujte s druhou polovinou čistého krému, opět nechte ztuhnout v chladničce. Vodu podle libosti zabarvěte kapkou barviva a oslaďte cukrem. Želatinu namočte do studené vody na 5 minut. Vodu slijte a želatinu nechte na pár vteřin ohřát v mikrovlnce, a poté ji smíchejte s přibarvenou vodou. Vodu nalijte na vrch cheesecakeu a podle vkusu ozdobte sakura kvítky. Nechte ztuhnout v chladničce alespoň 2 hodiny. Krájejte teplým nožem a nechte si chutnat! :) Autor: Adr Uložit do kuchařky Uloženo 42x uloženo Přidat hodnocení Jak se vám recept líbil? Prosím doplňte hodnocení! Ohodnoďte recept Hodnocení receptu Zvolte hodnoceníGive it 1/5Give it 2/5Give it 3/5Give it 4/5Give it 5/5 Děkujeme! Vaše hodnocení bude zanedlouho publikováno. Sdílejte recept s přáteli: Zavřít okno Hodnocení 5,0/5 Hodnocení receptu 5,0/5 (9 hlasů) 5 4 3 2 1 Zavřít okno Vytisknout Sdílet Skořicový šneci kanelbullar Facebook WhatsApp Messenger Poslat e-mailem Zkopírovat odkaz Zkopírováno Recept je součástí kolekce 7receptů Rebarbora a jahody: 7 receptů, které slaví chuťové jaro. Co opravdu funguje a proč je tahle kombinace nestárnoucí klasikou Podobné recepty Jahodový cheesecake < 60 min 5 Cheesecake z granoly a ricotty < 45 min 5 Jablečný cheesecake > 60 min 5 Slaný cheesecake s medvědím česnekem < 30 min 5 Vánoční věnec z bílé čokolády s Baileys 4.8 Nepečený jahodový cheesecake < 20 min 5 Nadýchaný japonský cheesecake < 90 min 4.2 Mini cheesecaky s bílou čokoládou a malinami < 45 min 3.3 Další inspirace z kolekce Cheesecake Prohlédnout kolekci Více než hodinu Snadné Dezert Cheesecake Sušenky Máslo Krémový sýr Smetana ke šlehání Moučkový cukr Limetová šťáva Želatina Jahody Rebarbora Kokosový cukr Voda Voda Želatina Krupicový cukr Potravinářské barvivo Jedlé květy