Sakura cherry blossom cheesecake s rebarborou

Sakura cherry blossom cheesecake s rebarborou

Hodnocení receptu
Průměr: 5 ()
Více než hodinu Snadné

Suroviny

Na sušienkový základ:

150 g maslových sušienok

75 g masla

 

Na krém:

280 g syra Philadelphia

120 g smotany na šľahanie

50 g práškového cukrušťava z 1/2 limetky

2 plátky želatíny

 

Na ovocné pyré:

60 g jahôd

70 g rebarbory

2 PL kokosového cukru

2 PL vody

 

Na sakura želé:

200 ml studenej vody

2 plátky želatíny

30 g kryštálového cukru

červené potravinárske farbivo

kvety sakury

 

Pred začiatkom výroby samotného cheesecakeu namočte potrebné množstvo sakura kvietkov do studenej vody. Je to preto, aby sa umyli od soli, v ktorej boli konzervované a aby znovu "ožili".

Na sušienkový základ pomeľte sušienky s maslom a zmesou vysteľte dno 18 cm tortovej formy. Korpus dajte na 10 minút zapiecť do rúry vyhriatej na 160°C. Nechajte vychladnúť.

Na ovocné pyré priveďte k varu jahody, cukor, vodu a na malé kúsky pokrájanú rebarboru. Varte, kým sa ovocie nerozpadne a šťava sa nezredukuje na polovicu. Odstavte plameň a nechajte vychladnúť.

Krém pripravte zmiešaním Philadelphie s cukrom, šťavou z limetky a smotanou. Želatínu namočte do studenej vody na 5 minút. Vodu zlejte a želatínu nechajte na pár sekúnd ohriať v mikrovlnke (pozor, aby sa nespálila!). Postupne do rozpustenej želatíny primiešajte syrovú zmes. Krém rozdeľte na dve polovice a jednu z nich rozmixujte spolu s ovocným pyré.

Ovocnú polovicu krému rovnomerne nalejte na pripravený sušienkový základ a nechajte na pol hodinu zachladiť do takmer úplného stuhnutia. Po stuhnutí pokračujte s druhou polovicou čistého krému, opäť nechajte stuhnúť v chladničke.

Vodu podľa ľubovôle zafarbite kvapkou farbiva a oslaďte cukrom. Želatínu namočte do studenej vody na 5 minút. Vodu zlejte a želatínu nechajte na pár sekúnd ohriať v mikrovlnke, a potom ju zmiešajte s prifarbenou vodou. Vodu nalejte na vrch cheesecakeu a podľa vkusu ozdobte sakura kvietkami. Nechajte stuhnúť v chladničke aspoň 2 hodiny.

Krájajte teplým nožom a nechajte si chutnať! :)

Autor: Adr

Apetit magazín

K čemu je dobrá klikva neboli kanadská brusinka
  • Suroviny

K čemu je dobrá klikva neboli kanadská brusinka

Klikva bahenní nebo velkoplodá je původní americká rostlina, která je příbuznou naší lesní brusinky. Protože se jí červené bobule klikvy chutí i vzhledem velmi podobají, vžilo se u nás pro ni označení „kanadská brusinka“. Nejčastěji se...
Čočka: skryté bohatství i neznámé druhy
  • Tipy a triky

Čočka: skryté bohatství i neznámé druhy

Tato nenápadná rostlina se pěstuje přes 8 tisíc let. Je hodnotným zdrojem bílkovin, železa, vlákniny a dalších prospěšných látek. Čočka není jen hnědá, v české kuchyni se zabydlela červená čočka a pomalu do ní prostupuje i černá čočka ...

Obchod Apetit