Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Sakura cherry blossom cheesecake s rebarborou

Sakura cherry blossom cheesecake s rebarborou

Hodnocení receptu
5/5 Počet hodnocení: 8
Více než hodinu Snadné

Náš tip: Jak na rebarboru?

Suroviny

Na sušenkový základ
sušenky 150 g
Na krém
limetová šťáva
želatina 2 plátky
Na ovocné pyré
kokosový cukr 2 PL
voda 2 PL
Na sakura želé
voda 200 ml
želatina 2 plátky
jedlé květy
sakura

Postup

1

Před začátkem výroby samotného cheesecakeu namočte potřebné množství sakura kvítků do studené vody. Je to proto, aby se umyly od soli, ve které byly konzervovány a aby znovu „ožily“.

2

Na sušenkový základ pomelte sušenky s máslem a směsí vystelte dno 18 cm dortové formy. Korpus dejte na 10 minut zapéct do trouby vyhřáté na 160°C. Nechte vychladnout.

3

Na ovocné pyré přiveďte k varu jahody, cukr, vodu a na malé kousky pokrájenou reveň. Vařte, dokud se ovoce nerozpadne a šťáva se nezredukuje na polovinu. Odstavte plamen a nechte vychladnout.

4

Krém připravte smícháním Philadelphie s cukrem, šťávou z limetky a smetanou. Želatinu namočte do studené vody na 5 minut. Vodu slijte a želatinu nechte na pár vteřin ohřát v mikrovlnce (pozor, aby se nespálila!). Postupně do rozpuštěné želatiny přimíchejte sýrovou směs. Krém rozdělte na dvě poloviny a jednu z nich rozmixujte spolu s ovocným pyré.

5

Ovocnou polovinu krému rovnoměrně nalijte na připravený sušenkový základ a nechte na půl hodinu zachladit do téměř úplného ztuhnutí. Po ztuhnutí pokračujte s druhou polovinou čistého krému, opět nechte ztuhnout v chladničce.

6

Vodu podle libosti zabarvěte kapkou barviva a oslaďte cukrem. Želatinu namočte do studené vody na 5 minut. Vodu slijte a želatinu nechte na pár vteřin ohřát v mikrovlnce, a poté ji smíchejte s přibarvenou vodou. Vodu nalijte na vrch cheesecakeu a podle vkusu ozdobte sakura kvítky. Nechte ztuhnout v chladničce alespoň 2 hodiny. Krájejte teplým nožem a nechte si chutnat! :)

Autor: Adr

Apetit magazín