Náš tip: Jak na rebarboru?
Suroviny
Postup
Před začátkem výroby samotného cheesecakeu namočte potřebné množství sakura kvítků do studené vody. Je to proto, aby se umyly od soli, ve které byly konzervovány a aby znovu „ožily“.
Na sušenkový základ pomelte sušenky s máslem a směsí vystelte dno 18 cm dortové formy. Korpus dejte na 10 minut zapéct do trouby vyhřáté na 160°C. Nechte vychladnout.
Na ovocné pyré přiveďte k varu jahody, cukr, vodu a na malé kousky pokrájenou reveň. Vařte, dokud se ovoce nerozpadne a šťáva se nezredukuje na polovinu. Odstavte plamen a nechte vychladnout.
Krém připravte smícháním Philadelphie s cukrem, šťávou z limetky a smetanou. Želatinu namočte do studené vody na 5 minut. Vodu slijte a želatinu nechte na pár vteřin ohřát v mikrovlnce (pozor, aby se nespálila!). Postupně do rozpuštěné želatiny přimíchejte sýrovou směs. Krém rozdělte na dvě poloviny a jednu z nich rozmixujte spolu s ovocným pyré.
Ovocnou polovinu krému rovnoměrně nalijte na připravený sušenkový základ a nechte na půl hodinu zachladit do téměř úplného ztuhnutí. Po ztuhnutí pokračujte s druhou polovinou čistého krému, opět nechte ztuhnout v chladničce.
Vodu podle libosti zabarvěte kapkou barviva a oslaďte cukrem. Želatinu namočte do studené vody na 5 minut. Vodu slijte a želatinu nechte na pár vteřin ohřát v mikrovlnce, a poté ji smíchejte s přibarvenou vodou. Vodu nalijte na vrch cheesecakeu a podle vkusu ozdobte sakura kvítky. Nechte ztuhnout v chladničce alespoň 2 hodiny. Krájejte teplým nožem a nechte si chutnat! :)