Došla vám inspirace, co připravit k večeři nebo k obědu, a potrpíte si na dobré těstoviny? Recept na salát s cavatappi, kuřecím masem marinovaným v chipotle, avokádem, baby gem salátem, kukuřicí, koriandrem a rajčatovo-chilli salsou vám jistě přijde vhod!
Co jsou cavatappi?
Jde o 100% semolinové těstoviny, které díky mnoha záhybům a členitému tvaru vypadají nejen efektně, ale především skvěle drží omáčku, a pomáhají tak chutím maximálně vyniknout. V nabídce je má Adriana.

Přeneste se za hranice všedních dnů a objevujte svět na talíři, protože Adriana chutná světově!

Suroviny
Postup
Těstoviny uvařte v dobře osolené vodě, sceďte a nechejte vychladnout při pokojové teplotě. Přidejte lžíci olivového oleje, promíchejte, aby se těstoviny neslepily.
Kuřecí prsa ochuťte solí, pepřem, chipotle (mexickou pastou z uzených a fermentovaných papriček jalapeňo), přikápněte slunečnicový olej, dobře promíchejte a dejte marinovat na hodinu při pokojové teplotě.
Rozehřejte pánev, přidejte marinované maso, opečte z obou stran a dejte stranou. Na salsu smíchejte nakrájená rajčata, cibuli, chilli papričku, ochuťte solí, pepřem, limetovou šťávou a olivovým olejem.
V salátové míse smíchejte uvařené těstoviny, salát baby gem, kukuřici, ředkvičky, koriandr a ochuťte rajčatovo-chilli salsou.
Naservírujte na talíř, přidejte avokádo, kuřecí maso nakrájené na plátky a ozdobte lístky koriandru.