Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Salát s hruškami, ořechy a modrým sýrem

Sladkost hrušek, slanost sýra, zemitost ořechů, štiplavost rukoly: tenhle salát má skvěle vyvážené všechny chutě.

Vydání: 2018/12
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 4 osoby
Doba přípravy: Do 10 minut
P
Salát

Ingredience

    • 100 g rukoly
    • 100 g mix salátových lístků
    • 1/2 střední červené cibule, nakrájená na tenká kolečka
    • 2–3 hrušky s červenou slupkou
    • 1 větší hrst vlašských ořechů, nasekaných na větší kousky a nasucho opražených
    • 100 g modrého sýra, nakrájeného na kostičky nebo nadrobeného

    NA DRESINK

    • 1 lžíce dijonské hořčice
    • 120 ml balzamikového octa
    • 60 ml olivového oleje
    • sůl podle chuti

Příprava jídla

1 Na dresink vyšlehejte společně dijonskou hořčici, ocet a olej a sůl, až se spojí v hladkou emulzi.

2 Lístky rukoly a salátu nasypte do mísy. Přidejte cibuli, část ořechů, plátky z jedné hrušky a promíchejte. Navrch nasypte modrý sýr a umístěte druhou, ozdobně nakrájenou hrušku – bubák odkrojte a pak hrušku nakrájejte na plátky až ke stopce a na salát ji jemně rozevřete jako vějíř. Pokapejte dresinkem a ihned podávejte.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Chlebíčky v severském stylu

Houbová krémová polévka

Losos s granátovým jablkem a růžičkovou kapustou

Pohár z lesního ovoce se šlehačkou

Štědrý večer ze země jezer

Přidat komentář