Kombinace melounu, hrušek a ostružin s dobře vyzrálým sýrem s modrou plísní je překvapivá a báječná.
Postup
Dužinu melounu nakrájejte na velikost sousta. Zbavte semen a vložte do mísy. Rozčtvrťte hrušku, vykrojte jádřinec a nařežte napříč na tenčí plátky. Přidejte k melounu a zlehka promíchejte s částí lístků bazalky a máty, citronovou šťávou a žlutou částí citronové kůry nastrouhané na jemné nudličky (nejlíp zesterem).
Ovoce rozdělte do misek, sklenic nebo na talíře. Salát doplňte ostružinami, posypte kousky sýra (můžete ho i nadrobit), zbylými lístky bylinek a čerstvě drceným černým pepřem. V misce prošlehejte balzamikový ocet s medem a olivovým olejem a nakapejte na salát.
NĚCO NAVÍCZálivku můžete příště nahradit kapkou destilátu nebo ovocného likéru – vyzkoušejte třeba pomerančový nebo ořechový.