0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Melounový salát s hruškou, ostružinami a sýrem

Melounový salát s hruškou, ostružinami a sýrem

2/5 Počet hodnocení: 4
Do 30 minut Snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 981 kcal
Bílkoviny 39 g
Sacharidy 46 g
Tuky 65 g
Vláknina 5 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Kombinace melounu, hrušek a ostružin s dobře vyzrálým sýrem s modrou plísní je překvapivá a báječná.

Suroviny

meloun ½ ks
cca 600 g dužiny
šťáva a kůra
velká
niva, danish blue, apod.
bazalka 5 lístků
máta 2 snítky
pepř mletý
čerstvě drcený
balzamikový ocet 4 PL
med 1 PL
olivový olej 1 PL
panenský

1 Dužinu melounu nakrájejte na velikost sousta. Zbavte semen a vložte do mísy. Rozčtvrťte hrušku, vykrojte jádřinec a nařežte napříč na tenčí plátky. Přidejte k melounu a zlehka promíchejte s částí lístků bazalky a máty, citronovou šťávou a žlutou částí citronové kůry nastrouhané na jemné nudličky (nejlíp zesterem).

2 Ovoce rozdělte do misek, sklenic nebo na talíře. Salát doplňte ostružinami, posypte kousky sýra (můžete ho i nadrobit), zbylými lístky bylinek a čerstvě drceným černým pepřem. V misce prošlehejte balzamikový ocet s medem a olivovým olejem a nakapejte na salát.

NĚCO NAVÍC

Zálivku můžete příště nahradit kapkou destilátu nebo ovocného likéru – vyzkoušejte třeba pomerančový nebo ořechový.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2010/8 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2010/8

Apetit magazín

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mrkev, dýně a cuketa
  • Tipy redakce

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mrkev, dýně a cuketa

Druhou kuchařku roku 2023 jsme věnovali zelenině. Nečekejte ovšem knihu jen pro vegany či vegetariány, novinka obsahuje recepty s masem i bez. Další přírůstek do edice Apetit – Mrkev, dýně, cuketa – vychází v květnu a je určena pro všechny,...