0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Melounový salát s hruškou, ostružinami a sýrem

Melounový salát s hruškou, ostružinami a sýrem

2 / 5. Počet hodnocení: 4
Do 30 minut Snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 981 kcal
Bílkoviny 39 g
Sacharidy 46 g
Tuky 65 g
Vláknina 5 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Kombinace melounu, hrušek a ostružin s dobře vyzrálým sýrem s modrou plísní je překvapivá a báječná.

Suroviny

meloun 0.5 ks
cca 600 g dužiny
hruška 1 ks
citron 1 ks
šťáva a kůra
ostružiny 1 hrst
velká
sýr s modrou plísní 175 g
niva, danish blue, apod.
bazalka 5 lístků
máta 2 snítky
pepř mletý
čerstvě drcený
balzamikový ocet 4 PL
med 1 PL
olivový olej 1 PL
panenský

1 Dužinu melounu nakrájejte na velikost sousta. Zbavte semen a vložte do mísy. Rozčtvrťte hrušku, vykrojte jádřinec a nařežte napříč na tenčí plátky. Přidejte k melounu a zlehka promíchejte s částí lístků bazalky a máty, citronovou šťávou a žlutou částí citronové kůry nastrouhané na jemné nudličky (nejlíp zesterem).

2 Ovoce rozdělte do misek, sklenic nebo na talíře. Salát doplňte ostružinami, posypte kousky sýra (můžete ho i nadrobit), zbylými lístky bylinek a čerstvě drceným černým pepřem. V misce prošlehejte balzamikový ocet s medem a olivovým olejem a nakapejte na salát.

NĚCO NAVÍC

Zálivku můžete příště nahradit kapkou destilátu nebo ovocného likéru – vyzkoušejte třeba pomerančový nebo ořechový.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2010/8 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2010/8

Apetit magazín

KVÍZ: Co všechno víte o kávě?
  • Kvízy

KVÍZ: Co všechno víte o kávě?

Káva patří nepochybně k nejoblíbenějším nápojům na světě. Nejen proto, že obsahuje kofein, který dodává tělu energii, ale i pro svou jedinečnou chuť. Káva se stala symbolem relaxu, odpočinku a příjemných chvil ve společnosti rodiny a přátel...
STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Naučte se brynzové halušky
  • Tipy a triky

Naučte se brynzové halušky

Brynzové halušky jsou tradičním slovenským jídlem, ale v oblibě je máme i u nás v Čechách. Na jejich přípravě není nic těžkého, s naším postupem je zvládnete lehce. Mezi hlavní ingredience patří brynza a slanina, kombinace, která vaše...

Obchod Apetit