0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Rokfórový salát s hruškou a avokádem

Rokfórový salát s hruškou a avokádem

4.9 / 5. Počet hodnocení: 10
Do 20 minut Snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3108 kcal
Bílkoviny 54 g
Sacharidy 150 g
Tuky 240 g
Vláknina 27 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Zamilujete se do něj! Dokonalá kombinace ostré chuti rokfóru a sladkých hrušek neechá nikoho chladným.

Suroviny

moučkový cukr 3 PL
vlašské ořechy 60 g
špenát 200 g
mladé, lze nahradit směsí salátových listů
hruška 3 ks
oloupané, na kousky
avokádo 2 ks
zralé, na kousky
cibule červená 1 ks
na tenké plátky
sýr s modrou plísní 150 g
roquefort nebo jiný
Na zálivku
olivový olej 8 PL
vinný ocet červený 6 PL
moučkový cukr 3 ČL
nebo med
hořčice 3 ČL
plnotučné, kremžské, případně dijonské
česnek 1 stroužek
jemně nasekaný
sůl ČL
podle chuti
pepř
čerstvě mletý

1 Cukr, dvě lžičky vody a ořechy smíchejte v pánvi a za stálého míchání zahřívejte, než cukr zkaramelizuje. Horkou směs pak opatrně nalijte na pečicí papír a nechte vychladnout. Potom ji rozlámejte na kousky.

2 Ve skleničce se šroubovacím uzávěrem protřepejte všechny ingredience na zálivku; dokonale spojené budou asi za dvacet vteřin. Do velké servírovací mísy nebo do čtyř talířů naaranžujte vrstvu špenátových listů, posypte kousky hrušek a avokáda, plátky cibule a rozdrobeným sýrem. Polijte zálivkou a posypte karamelizovanými ořechy.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2007/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2007/6

Komentáře

Anonym

tento recept je fantasticky...prvykrat som ho urobila podla Apetitu na veceru v Spanielsku a odvtedy je sucastou kazdej vacsej oslavy...tu na Slovensku som ale v zime nedostala avokada, tak som ho obmenila za banany a namiesto hrusky dala jablka golden deliciuos a bolo to vynikajuce...vyborny je s bagetou, ktora sa nakraja na 3cm koliecka natrie sa zmesou s masla, soli a rozpuceneho cesnaku, potom sa kruzky k sebe prilozia, zabali sa cela bageta do alobalu a da sa zapiectdo rury, kym sa maslo nerozpusti...no vyborne...

Anonym

Božská mana, nemá chybu. S kamarádkou jsme misky doslova vylízaly.

Anonym

Trochu mě zarazily ty oříšky, původně jsem je chtěla vynechat, ale právě ony chuť báječně doladily. Salát se stal naším favoritem. Teplý letní večer, tenhle salát, dobré vínko - prostě božské.

Romana Bartáková

Naprosto dokonalý salát. Připravila jsem ho na jednu oslavu a každý, kdo ho ochutnal, byl nadšen. Padla i silná slova: já snad lepší salát nejedla!
Baby špenát neovadne jako klasický salát, takže je skvělý i druhý den.

Apetit magazín

Ganache: Jak na čokoládový krém, kterému nikdo neodolá
  • Tipy a triky

Ganache: Jak na čokoládový krém, kterému nikdo neodolá

Víte, co mají společného stékaný dort, makronky a čokoládové fondue? Ano, je to ganache. Původně šlo o francouzskou nadávku, dnes tento pojem označuje čokoládu rozpuštěnou ve smetaně, kterou lze v cukrařině využít na mnoho způsobů. ...
STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická
  • Zajímavosti

Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická

Vanilka je surovinou, kterou by bylo při přípravě krémových náplní, tvarohových dortů, pudinků a vanilkových rohlíčků škoda vynechat. Není snad krásnější sladká vůně, která se line z trouby. Často místo pravé vanilky používáme její náhražku...

Obchod Apetit