Zamilujete se do něj! Dokonalá kombinace ostré chuti rokfóru a sladkých hrušek neechá nikoho chladným.
Suroviny
moučkový cukr
3
PL
vlašské ořechy
60
g
špenát
200
g
mladé, lze nahradit směsí salátových listů
hruška
3
ks
oloupané, na kousky
avokádo
2
ks
zralé, na kousky
cibule červená
1
ks
na tenké plátky
sýr s modrou plísní
150
g
roquefort nebo jiný
Na zálivku
olivový olej
8
PL
vinný ocet červený
6
PL
moučkový cukr
3
ČL
nebo med
hořčice
3
ČL
plnotučné, kremžské, případně dijonské
česnek
1
stroužek
jemně nasekaný
sůl
ČL
podle chuti
pepř
čerstvě mletý
Postup
1
Cukr, dvě lžičky vody a ořechy smíchejte v pánvi a za stálého míchání zahřívejte, než cukr zkaramelizuje. Horkou směs pak opatrně nalijte na pečicí papír a nechte vychladnout. Potom ji rozlámejte na kousky.
2
Ve skleničce se šroubovacím uzávěrem protřepejte všechny ingredience na zálivku; dokonale spojené budou asi za dvacet vteřin. Do velké servírovací mísy nebo do čtyř talířů naaranžujte vrstvu špenátových listů, posypte kousky hrušek a avokáda, plátky cibule a rozdrobeným sýrem. Polijte zálivkou a posypte karamelizovanými ořechy.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- 29 slaných hruškových pochoutek, které si zamilujete(29 receptů )
Komentáře
Naprosto dokonalý salát. Připravila jsem ho na jednu oslavu a každý, kdo ho ochutnal, byl nadšen. Padla i silná slova: já snad lepší salát nejedla!
Baby špenát neovadne jako klasický salát, takže je skvělý i druhý den.