0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Rokfórový salát s hruškou a avokádem

Rokfórový salát s hruškou a avokádem

4.9/5 Počet hodnocení: 10
Do 20 minut Snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3108 kcal
Bílkoviny 54 g
Sacharidy 150 g
Tuky 240 g
Vláknina 27 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Zamilujete se do něj! Dokonalá kombinace ostré chuti rokfóru a sladkých hrušek neechá nikoho chladným.

Suroviny

moučkový cukr 3 PL
vlašské ořechy 60 g
mladé, lze nahradit směsí salátových listů
oloupané, na kousky
zralé, na kousky
cibule červená 1 ks
na tenké plátky
roquefort nebo jiný
Na zálivku
olivový olej 8 PL
vinný ocet červený 6 PL
moučkový cukr 3 ČL
nebo med
hořčice 3 ČL
plnotučné, kremžské, případně dijonské
česnek 1 stroužek
jemně nasekaný
sůl ČL
podle chuti
pepř
čerstvě mletý

1 Cukr, dvě lžičky vody a ořechy smíchejte v pánvi a za stálého míchání zahřívejte, než cukr zkaramelizuje. Horkou směs pak opatrně nalijte na pečicí papír a nechte vychladnout. Potom ji rozlámejte na kousky.

2 Ve skleničce se šroubovacím uzávěrem protřepejte všechny ingredience na zálivku; dokonale spojené budou asi za dvacet vteřin. Do velké servírovací mísy nebo do čtyř talířů naaranžujte vrstvu špenátových listů, posypte kousky hrušek a avokáda, plátky cibule a rozdrobeným sýrem. Polijte zálivkou a posypte karamelizovanými ořechy.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2007/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2007/6

Komentáře

Anonym

tento recept je fantasticky...prvykrat som ho urobila podla Apetitu na veceru v Spanielsku a odvtedy je sucastou kazdej vacsej oslavy...tu na Slovensku som ale v zime nedostala avokada, tak som ho obmenila za banany a namiesto hrusky dala jablka golden deliciuos a bolo to vynikajuce...vyborny je s bagetou, ktora sa nakraja na 3cm koliecka natrie sa zmesou s masla, soli a rozpuceneho cesnaku, potom sa kruzky k sebe prilozia, zabali sa cela bageta do alobalu a da sa zapiectdo rury, kym sa maslo nerozpusti...no vyborne...

Anonym

Božská mana, nemá chybu. S kamarádkou jsme misky doslova vylízaly.

Anonym

Trochu mě zarazily ty oříšky, původně jsem je chtěla vynechat, ale právě ony chuť báječně doladily. Salát se stal naším favoritem. Teplý letní večer, tenhle salát, dobré vínko - prostě božské.

Anonym

Recept se nachází v č.6/07, str.22

Anonym

originalni a prekvapiva chut !!! mnamka...

Romana Bartáková

Naprosto dokonalý salát. Připravila jsem ho na jednu oslavu a každý, kdo ho ochutnal, byl nadšen. Padla i silná slova: já snad lepší salát nejedla!
Baby špenát neovadne jako klasický salát, takže je skvělý i druhý den.

Apetit magazín

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mrkev, dýně a cuketa
  • Tipy redakce

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mrkev, dýně a cuketa

Druhou kuchařku roku 2023 jsme věnovali zelenině. Nečekejte ovšem knihu jen pro vegany či vegetariány, novinka obsahuje recepty s masem i bez. Další přírůstek do edice Apetit – Mrkev, dýně, cuketa – vychází v květnu a je určena pro všechny,...
AD
Možná vám doteď ke grilovačce něco chybělo. Znáte ajvar?  
  • Zajímavosti

Možná vám doteď ke grilovačce něco chybělo. Znáte ajvar?  

Na Balkáně je nedílnou součástí prostřeného stolu. Doprovází grilovaná masa, ryby i pečivo, voní létem a pozornost přitáhne sytě červenou barvou. Jeho skvělá chuť nenechá nikoho na pochybách, že na slunci vyzrálé papriky v podobě ajvaru...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
384 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč