Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Rokfórový salát s hruškou a avokádem

Rokfórový salát s hruškou a avokádem

4.9/5 Počet hodnocení: 13
Do 20 minut Snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3108 kcal
Bílkoviny 54 g
Sacharidy 150 g
Tuky 240 g
Vláknina 27 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Zamilujete se do něj! Dokonalá kombinace ostré chuti rokfóru a sladkých hrušek neechá nikoho chladným.

Suroviny

mladé, lze nahradit směsí salátových listů
oloupané, na kousky
zralé, na kousky
na tenké plátky
roquefort nebo jiný
Na zálivku
olivový olej 8 PL
vinný ocet červený 6 PL
nebo med
hořčice 3 ČL
plnotučné, kremžské, případně dijonské
česnek 1 stroužek
jemně nasekaný
sůl ČL
podle chuti
pepř
čerstvě mletý

Postup

1

Cukr, dvě lžičky vody a ořechy smíchejte v pánvi a za stálého míchání zahřívejte, než cukr zkaramelizuje. Horkou směs pak opatrně nalijte na pečicí papír a nechte vychladnout. Potom ji rozlámejte na kousky.

2
Ve skleničce se šroubovacím uzávěrem protřepejte všechny ingredience na zálivku; dokonale spojené budou asi za dvacet vteřin. Do velké servírovací mísy nebo do čtyř talířů naaranžujte vrstvu špenátových listů, posypte kousky hrušek a avokáda, plátky cibule a rozdrobeným sýrem. Polijte zálivkou a posypte karamelizovanými ořechy.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2007/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2007/6

Komentáře

11.07.2015 10:03

Naprosto dokonalý salát. Připravila jsem ho na jednu oslavu a každý, kdo ho ochutnal, byl nadšen. Padla i silná slova: já snad lepší salát nejedla!
Baby špenát neovadne jako klasický salát, takže je skvělý i druhý den.

15.08.2008 16:46
originalni a prekvapiva chut !!! mnamka...
18.03.2008 16:09
Recept se nachází v č.6/07, str.22
07.03.2008 13:28
Trochu mě zarazily ty oříšky, původně jsem je chtěla vynechat, ale právě ony chuť báječně doladily. Salát se stal naším favoritem. Teplý letní večer, tenhle salát, dobré vínko - prostě božské.
06.03.2008 11:59
Božská mana, nemá chybu. S kamarádkou jsme misky doslova vylízaly.
02.03.2008 11:05
tento recept je fantasticky...prvykrat som ho urobila podla Apetitu na veceru v Spanielsku a odvtedy je sucastou kazdej vacsej oslavy...tu na Slovensku som ale v zime nedostala avokada, tak som ho obmenila za banany a namiesto hrusky dala jablka golden deliciuos a bolo to vynikajuce...vyborny je s bagetou, ktora sa nakraja na 3cm koliecka natrie sa zmesou s masla, soli a rozpuceneho cesnaku, potom sa kruzky k sebe prilozia, zabali sa cela bageta do alobalu a da sa zapiectdo rury, kym sa maslo nerozpusti...no vyborne...

Apetit magazín