Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Salát s ředkvičkami, mátou a quinoou
Salát s ředkvičkami, mátou a quinoou
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Salát s ředkvičkami, mátou a quinoou

4.7/5 Počet hodnocení: 6
Do hodiny Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1724 kcal
Bílkoviny 52 g
Sacharidy 121 g
Tuky 107 g
Vláknina 14 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Díky quinoe a fetě vás salát zasytí, ředkvičky mu zase dodají říz, okurka, máta a kopr zase svěžest. Výsledkem je lehký, vyvážený, barevný salát, tedy přesně podle našeho gusta.

Suroviny

quinoa 170 g
směs červené, bílé a černé
sůl
pepř
čerstvě mletý
olivový olej 60 ml
+ navíc na pokapání salátu
ředkvičky 1 svazek
máta ½ svazku
pár snítek + na ozdobu
pažitka
nasekaná
nakrájený na kostky

Postup

1

Quinou vložte do sítka a propláchněte. Pak ji dejte do rendlíku, zalijte cca 400 ml vody a osolte. Přiveďte k varu, pak ztlumte a na mírném ohni vařte asi 15 minut nebo do změknutí quinoy. Přebytečnou vodu slijte a nechte quinou vychladnout.

2

Na zálivku prošlehejte olej a citronovou šťávu, podle chuti osolte a opepřete. Okurku nakrájejte na kolečka, ředkvičky nakrájejte na tenčí plátky (dobře to jde na mandolíně). Část lístků máty otrhejte a nasekejte spolu s koprem a pažitkou nadrobno, část nechte vcelku na ozdobu.

3

V míse smíchejte quinou se zeleninou a promíchejte se zálivkou a nasekanými bylinkami. Navrch rozložte sýr a ozdobte lístky máty a koprem. Podle chuti můžete pokapat olivovým olejem.

NĚCO NAVÍC
Pokud chcete salát vydatnější, můžete do něj přidat hrst nasucho opražených nasekaných vlašských ořechů.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2021/4 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2021/4

Apetit magazín