Díky quinoe a fetě vás salát zasytí, ředkvičky mu zase dodají říz, okurka, máta a kopr zase svěžest. Výsledkem je lehký, vyvážený, barevný salát, tedy přesně podle našeho gusta.
Postup
Quinou vložte do sítka a propláchněte. Pak ji dejte do rendlíku, zalijte cca 400 ml vody a osolte. Přiveďte k varu, pak ztlumte a na mírném ohni vařte asi 15 minut nebo do změknutí quinoy. Přebytečnou vodu slijte a nechte quinou vychladnout.
Na zálivku prošlehejte olej a citronovou šťávu, podle chuti osolte a opepřete. Okurku nakrájejte na kolečka, ředkvičky nakrájejte na tenčí plátky (dobře to jde na mandolíně). Část lístků máty otrhejte a nasekejte spolu s koprem a pažitkou nadrobno, část nechte vcelku na ozdobu.
V míse smíchejte quinou se zeleninou a promíchejte se zálivkou a nasekanými bylinkami. Navrch rozložte sýr a ozdobte lístky máty a koprem. Podle chuti můžete pokapat olivovým olejem.
NĚCO NAVÍC
Pokud chcete salát vydatnější, můžete do něj přidat hrst nasucho opražených nasekaných vlašských ořechů.