Nová registrace Zapomenuté heslo

Velmi snadné
> 60 min
3,6 (8x)
4. 11. 2019
Husí kaldoun se šafránem
Apetit
Husí kaldoun se šafránem
Apetit


Velmi snadné
> 60 min
3,6 (8x)

Tradičnímu kaldounu dodá šafrán nejen barvu, ale i šmrnc. Použijte pravý šafrán, laciné náhražky (světlice barvířská čili saflor) polévku neochutí ani neobarví.


Nezhasínat obrazovku

Suroviny

Pro 6–8 osob

Nezhasínat obrazovku

Suroviny

Pro 6–8 osob

NA VÝVAR

NA POLÉVKU

Zkopírovat neoznačené suroviny ze seznamu

Chybí vám suroviny?

Další recepty níže

Nutriční hodnoty

Na recept

  • Energie 2711 kcal
  • Bílkoviny 138 g
  • Sacharidy 154 g
  • Tuky 193 g
Ukázat všechny hodnoty Skrýt

Postup přípravy

  1. Kuřecí, krůtí, kachní nebo husí aneb Jak dlouho péct drůbež v troubě, aby nebyla vysušená 15 tipů na svatomartinské husí hody

Autor: redakce Apetitu, z vydání Apetit 2018/11

Přidat hodnocení

Jak se vám recept líbil?

Prosím doplňte hodnocení!

Děkujeme!

Vaše hodnocení bude zanedlouho publikováno.

Sdílejte recept s přáteli:

Hodnocení

3,6/5

Hodnocení receptu

3,6/5
(8 hlasů)
5
4
3
2
1

Sdílet

Recept je součástí kolekce

Časopis

Recept je z vydání:

Apetit 2018/11

V listopadu už se ochlazuje a my se začínáme poohlížet po hřejivých a hutných jídlech, která nám dodají energii v následujících sychravých měsících. Opouštíme lehké letní saláty a zmocňuje se nás chuť na něco vydatnějšího. Není divu, že naši předkové slavili touto dobou hned několik posvícení. Vzdali jsme jim hold variací na martinskou husu v podobě noblesní galantiny. A protože letos slavíme sto let od vzniku republiky, připravili jsme celé číslo v česko-slovenském duchu. Na některé tradiční recepty jsme se podívali novýma očima, a tak v Apetitu najdete třeba klasické dezerty z cukrárny přeměněné v poháry plné chuti. K jiným receptům se vracíme s pokorou a nostalgií, ať už jsou to hrnkové buchty na plech, které nás rázem přenesou do máminy kuchyně, nebo třeba škubánky či čočková polévka, které poslouží jako ochutnávka z naší chystané kuchařky Česko & Slovensko z edice Best of Apetit. Apetit, napsáno s chutí.