Neotřelá příloha, která nejen krásně vypadá, ale hlavně skvěle chutná!
Suroviny
1 Šalotky oloupejte, dejte pozor, abyste spodek a vršek šalotek neseřízli příliš do hloubky, pak by se cibulky začaly při vaření rozpadat. Oloupané šalotky dejte do hrnce nebo hluboké pánve, kam se všechny těsně vejdou, a zalijte vší tekutinou. Přidejte sůl, zatočte nad hrncem párkrát mlýnkem na pepř, přisypte pomerančovou kůru a přidejte lžíci másla. Šalotky by měly být v tekutině téměř ponořené. Přiveďte k varu, pak ztlumte plamen, chvíli přiklopte a vařte, dokud šalotky nezačnou měknout. Sundejte poklici, zvyšte plamen, přidejte cukr a med a vařte, dokud tekutina nezhoustne na sirup, pak vmíchejte druhou lžíci másla a ihned horké podávejte.
NĚCO NAVÍC
Šalotky snáze oloupete, když je necháte 30 sekund blanšírovat ve vroucí vodě.