Glazované šalotky na víně

Glazované šalotky na víně
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Glazované šalotky na víně

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do 10 minut Velmi snadné Pro 4–6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 838 kcal
Bílkoviny 16 g
Sacharidy 107 g
Tuky 25 g
Vláknina 3 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Neotřelá příloha, která nejen krásně vypadá, ale hlavně skvěle chutná!

Související recepty

Suroviny

šalotka 570 g
pokud možno drobné a stejně velké kusy
vývar kuřecí 240 ml
nebo husí
víno bílé 120 ml
suché
pomeranč 1 ks
vymačkaná šťáva
sůl 0.5 ČL
pepř
čerstvě mletý
pomerančová kůra 1 ČL
nastrouhaná
máslo 2 PL
krupicový cukr 1 PL
med 0.5 PL

1 Šalotky oloupejte, dejte pozor, abyste spodek a vršek šalotek neseřízli příliš do hloubky, pak by se cibulky začaly při vaření rozpadat. Oloupané šalotky dejte do hrnce nebo hluboké pánve, kam se všechny těsně vejdou, a zalijte vší tekutinou. Přidejte sůl, zatočte nad hrncem párkrát mlýnkem na pepř, přisypte pomerančovou kůru a přidejte lžíci másla. Šalotky by měly být v tekutině téměř ponořené. Přiveďte k varu, pak ztlumte plamen, chvíli přiklopte a vařte, dokud šalotky nezačnou měknout. Sundejte poklici, zvyšte plamen, přidejte cukr a med a vařte, dokud tekutina nezhoustne na sirup, pak vmíchejte druhou lžíci másla a ihned horké podávejte.

NĚCO NAVÍC
Šalotky snáze oloupete, když je necháte 30 sekund blanšírovat ve vroucí vodě.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2018/11 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2018/11

Apetit magazín

Komerční sdělení
Jaké víno vzít, když jdete do vybrané společnosti?
  • Koktejl

Jaké víno vzít, když jdete do vybrané společnosti?

Víno je nesmazatelně vepsané do naší kultury, i když si to mnohdy ani neuvědomujeme. Důkazem je fakt, že sklenka vína je pro nás vždy spjatá s nejrůznějšími životními okamžiky. Jak ale vybírat, a neudělat chybu? ...
Právě vychází listopadový Apetit: Objevte všechny chutě podzimu
  • Novinky a zajímavosti

Právě vychází listopadový Apetit: Objevte všechny chutě podzimu

Sychravé podzimní dny přímo vybízejí k tomu, abychom vařili jídla, která nás zahřejí na těle i na duchu. Přesně takové recepty jsme si pro vás připravili do listopadového čísla Apetitu. Na co se můžete na stránkách nového vydání těšit? ...

Obchod Apetit