Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Glazované šalotky na víně

Neotřelá příloha, která nejen krásně vypadá, ale hlavně skvěle chutná!

Vydání: 2018/11
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 4–6 osob
Doba přípravy: Do 10 minut
PT25M
Vaření 0:25
Zelenina

Ingredience

    • 570 g šalotek, pokud možno drobných a stejně velkých
    • 240 ml kuřecího nebo husího vývaru
    • 120 ml suchého bílého vína
    • šťáva z 1 pomeranče
    • 1/2 lžičky soli a čerstvě mletý černý pepř
    • lžička nastrouhané pomerančové kůry
    • 2 lžíce másla
    • 1 lžíce krupicového cukru
    • 1/2 lžíce medu

Příprava jídla

1 Šalotky oloupejte, dejte pozor, abyste spodek a vršek šalotek neseřízli příliš do hloubky, pak by se cibulky začaly při vaření rozpadat. Oloupané šalotky dejte do hrnce nebo hluboké pánve, kam se všechny těsně vejdou, a zalijte vší tekutinou. Přidejte sůl, zatočte nad hrncem párkrát mlýnkem na pepř, přisypte pomerančovou kůru a přidejte lžíci másla. Šalotky by měly být v tekutině téměř ponořené. Přiveďte k varu, pak ztlumte plamen, chvíli přiklopte a vařte, dokud šalotky nezačnou měknout. Sundejte poklici, zvyšte plamen, přidejte cukr a med a vařte, dokud tekutina nezhoustne na sirup, pak vmíchejte druhou lžíci másla a ihned horké podávejte.

NĚCO NAVÍC
Šalotky snáze oloupete, když je necháte 30 sekund blanšírovat ve vroucí vodě.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Husí kaldoun se šafránem

Salát s topinambury a jablky

Šťouchané topinambury

Husí galantina s kaštanovou nádivkou

Jablečné lívance se skořicí

Přidat komentář