0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Glazované šalotky na víně

Glazované šalotky na víně
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Glazované šalotky na víně

Zatím nehodnoceno
Do 10 minut Velmi snadné Pro 4–6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 838 kcal
Bílkoviny 16 g
Sacharidy 107 g
Tuky 25 g
Vláknina 3 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Neotřelá příloha, která nejen krásně vypadá, ale hlavně skvěle chutná!

Suroviny

šalotka 570 g
pokud možno drobné a stejně velké kusy
vývar kuřecí 240 ml
nebo husí
suché
vymačkaná šťáva
sůl ½ ČL
pepř
čerstvě mletý
pomerančová kůra 1 ČL
nastrouhaná
máslo 2 PL
krupicový cukr 1 PL
med ½ PL

1 Šalotky oloupejte, dejte pozor, abyste spodek a vršek šalotek neseřízli příliš do hloubky, pak by se cibulky začaly při vaření rozpadat. Oloupané šalotky dejte do hrnce nebo hluboké pánve, kam se všechny těsně vejdou, a zalijte vší tekutinou. Přidejte sůl, zatočte nad hrncem párkrát mlýnkem na pepř, přisypte pomerančovou kůru a přidejte lžíci másla. Šalotky by měly být v tekutině téměř ponořené. Přiveďte k varu, pak ztlumte plamen, chvíli přiklopte a vařte, dokud šalotky nezačnou měknout. Sundejte poklici, zvyšte plamen, přidejte cukr a med a vařte, dokud tekutina nezhoustne na sirup, pak vmíchejte druhou lžíci másla a ihned horké podávejte.

NĚCO NAVÍC
Šalotky snáze oloupete, když je necháte 30 sekund blanšírovat ve vroucí vodě.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2018/11 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2018/11

Apetit magazín

5 jídel, která si domů raději neobjednávejte
  • Poradna

5 jídel, která si domů raději neobjednávejte

V uplynulých letech se s rozvážkovou službou jídla do domu doslova roztrhl pytel. Pokud i vy patříte mezi milovníky restauračního jídla v teple a klidu domova, možná vás zaujme našich pět tipů, čemu se ve verzi ‚s sebou‘ raději vyhnout. ...
Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!
  • Lidé a jídlo

Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!

Slavná kuchyně lousianského města New Orleans je výsledkem bohaté směsice kultur, které našly svůj domov podél řeky Mississippi. Projevuje se specifickými jídly, plnými vůní a barev. Připravit si je doma v českých podmínkách je překvapivě...
Jak na dokonalý vývar
  • Tipy a triky

Jak na dokonalý vývar

Vývar je dokonalou surovinou pro každou omáčku, polévku a velkou část dalších pokrmů. Je základem profesionálního i amatérského vaření. Jeho příprava zabere nějaký ten čas, ale můžete připravit velké množství a po dávkách ho zamrazit....

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč