Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Glazované šalotky na víně
Glazované šalotky na víně
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Glazované šalotky na víně

Zatím nehodnoceno
Do 10 minut Velmi snadné Pro 4–6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 838 kcal
Bílkoviny 16 g
Sacharidy 107 g
Tuky 25 g
Vláknina 3 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Neotřelá příloha, která nejen krásně vypadá, ale hlavně skvěle chutná!

Suroviny

pokud možno drobné a stejně velké kusy
vývar kuřecí 240 ml
nebo husí
suché
vymačkaná šťáva
sůl ½ ČL
pepř
čerstvě mletý
nastrouhaná
med ½ PL

Postup

1

Šalotky oloupejte, dejte pozor, abyste spodek a vršek šalotek neseřízli příliš do hloubky, pak by se cibulky začaly při vaření rozpadat. Oloupané šalotky dejte do hrnce nebo hluboké pánve, kam se všechny těsně vejdou, a zalijte vší tekutinou. Přidejte sůl, zatočte nad hrncem párkrát mlýnkem na pepř, přisypte pomerančovou kůru a přidejte lžíci másla. Šalotky by měly být v tekutině téměř ponořené. Přiveďte k varu, pak ztlumte plamen, chvíli přiklopte a vařte, dokud šalotky nezačnou měknout. Sundejte poklici, zvyšte plamen, přidejte cukr a med a vařte, dokud tekutina nezhoustne na sirup, pak vmíchejte druhou lžíci másla a ihned horké podávejte.

NĚCO NAVÍC
Šalotky snáze oloupete, když je necháte 30 sekund blanšírovat ve vroucí vodě.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2018/11 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2018/11

Apetit magazín

Připravte si uzené maso pokaždé jinak a vždycky lahodně
  • Tipy a triky

Připravte si uzené maso pokaždé jinak a vždycky lahodně

Také vám voňavé uzené maso s hedvábnou bramborovou kaší připomíná dětství? Chuťovou slast však zažijete i v dalších variacích. Vývar z uzeného masa můžete použít pro zvýraznění chuti polévek. Kousky nakrájeného uzeného můžete péct ve šťávě...