
Šťouchané topinambury
Soutěž krásy by nevyhrály, ale ta oříšková chuť! Méně zemité tóny topinamburům dodáte, pokud s nimi rozmačkáte horké vařené brambory.
Vydání: 2018/11
Autor: redakce Apetitu
Ingredience
- 600 g topinamburů
- sůl a čerstvě mletý pepř
- 2 lžíce rostlinného oleje
- 3–4 lžíce másla
Příprava jídla
1 Topinambury oloupejte či oškrábejte, pokud je to nutné, pokrájejte na podobně velké kousky. Nasypte je do pekáčku v jedné vrstvě, osolte, opepřete a pokapejte olejem. Vložte do trouby a pečte doměkka. Jestli rychle tmavnou, zakryjte je alobalem. Měkké topinambury rozšťouchejte a vmíchejte do nich máslo.
Přidat komentář