Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Šťouchané topinambury

Soutěž krásy by nevyhrály, ale ta oříšková chuť! Méně zemité tóny topinamburům dodáte, pokud s nimi rozmačkáte horké vařené brambory.

Vydání: 2018/11
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 4–6 osob
Doba přípravy: Do 20 minut
PT40M
Pečení 0:40
Zelenina

Ingredience

    • 600 g topinamburů
    • sůl a čerstvě mletý pepř
    • 2 lžíce rostlinného oleje
    • 3–4 lžíce másla

Příprava jídla

Topinambury oloupejte či oškrábejte, pokud je to nutné, pokrájejte na podobně velké kousky. Nasypte je do pekáčku v jedné vrstvě, osolte, opepřete a pokapejte olejem. Vložte do trouby a pečte doměkka. Jestli rychle tmavnou, zakryjte je alobalem. Měkké topinambury rozšťouchejte a vmíchejte do nich máslo.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Husí kaldoun se šafránem

Salát s topinambury a jablky

Glazované šalotky na víně

Husí galantina s kaštanovou nádivkou

Jablečné lívance se skořicí

Přidat komentář