Jablečné lívance se skořicí

Jablečné lívance se skořicí
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Jablečné lívance se skořicí

Hodnocení receptu
Průměr: 3.6 ()
Do hodiny Velmi snadné Na cca 13 sttředních lívanců

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2766 kcal
Bílkoviny 113 g
Sacharidy 319 g
Tuky 106 g
Vláknina 50 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Skvělé jsou se šlehačkou, zmrzlinou, zakysanou smetanou nebo i jen tak.

Související recepty

Suroviny

mléko 380 ml
krupicový cukr 40 g
mouka pšeničná hladká 380 g
prosátá
droždí čerstvé 20 g
máslo 20 g
rozpuštěné a zchladlé + na vymaštění pánve
vejce 1 ks
žloutek 2 ks
citronová kůra 1 ČL
nastrouhaná
sůl 1 špetka
jablka 1 ks
menší, na tenké plátky
skořicový cukr
směs krupicového cukru a mleté skořice, na posypání

1 Mléko ohřejte, aby bylo vlažné a větší část oddělte. Menší část oslaďte, přidejte lžíci mouky a rozdrobte do mléka droždí, promíchejte, přikryjte a nechte vzejít kvásek.

2 Pak přilijte máslo, vejce a žloutky, přidejte citronovou kůru a špetku soli. Postupně přisypávejte prosátou mouku a přimíchávejte zbylé mléko, až vznikne řídké těstíčko. Zakryjte a nechte nakynout, až těsto zdvojnásobí objem.

3 Rozehřejte nepřilnavou pánev a vymastěte ji máslem. Na pánev rozložte úhledně pár dílků jablek a chvilku je opékejte. Pak na jablka nalijte tenčí vrstvu těsta, opečte celý lívanec z jedné strany, pak opatrně otočte a opečte z druhé strany. Ještě horké sypejte skořicovým cukrem.

NĚCO NAVÍC
Postup můžete zjednodušit: První nalít vrstvu těsta, na ni jablka a pak opéci z druhé strany. Nejsnazší je jablko nakrájet na malé kostičky a vmíchat do těsta.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2018/11 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2018/11

Apetit magazín

Jak vypadaly kuchařky ze století Rettigové?
  • Lidé a jídlo

Jak vypadaly kuchařky ze století Rettigové?

Kuchařky se v českých zemích vydávají od 16. století a do dnešní doby prošly zajímavým vývojem. I když se to možná na první pohled nezdá, kromě tehdejších chutí prozradí také mnoho o náladě ve...
Dýně jako dekorace i jako skvělá surovina v kuchyni
  • Tipy a triky

Dýně jako dekorace i jako skvělá surovina v kuchyni

Období dýňových žní je tady. A poznáme to nejen v kuchyních, ale i na balkonech a u vchodových dveří. Pojďme se společně podívat, co se dá z dýně vytvořit a jak zužitkovat celý plod včetně dužiny a semínek.    ...

Obchod Apetit