0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Jablečné lívance se skořicí

Jablečné lívance se skořicí
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Jablečné lívance se skořicí

3.8 / 5. Počet hodnocení: 9
Do hodiny Velmi snadné Na cca 13 sttředních lívanců

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2766 kcal
Bílkoviny 113 g
Sacharidy 319 g
Tuky 106 g
Vláknina 50 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Skvělé jsou se šlehačkou, zmrzlinou, zakysanou smetanou nebo i jen tak.

Suroviny

mléko 380 ml
krupicový cukr 40 g
mouka pšeničná hladká 380 g
prosátá
droždí čerstvé 20 g
máslo 20 g
rozpuštěné a zchladlé + na vymaštění pánve
vejce 1 ks
žloutek 2 ks
citronová kůra 1 ČL
nastrouhaná
sůl 1 špetka
jablko 1 ks
menší, na tenké plátky
skořicový cukr
směs krupicového cukru a mleté skořice, na posypání

1 Mléko ohřejte, aby bylo vlažné a větší část oddělte. Menší část oslaďte, přidejte lžíci mouky a rozdrobte do mléka droždí, promíchejte, přikryjte a nechte vzejít kvásek.

2 Pak přilijte máslo, vejce a žloutky, přidejte citronovou kůru a špetku soli. Postupně přisypávejte prosátou mouku a přimíchávejte zbylé mléko, až vznikne řídké těstíčko. Zakryjte a nechte nakynout, až těsto zdvojnásobí objem.

3 Rozehřejte nepřilnavou pánev a vymastěte ji máslem. Na pánev rozložte úhledně pár dílků jablek a chvilku je opékejte. Pak na jablka nalijte tenčí vrstvu těsta, opečte celý lívanec z jedné strany, pak opatrně otočte a opečte z druhé strany. Ještě horké sypejte skořicovým cukrem.

NĚCO NAVÍC
Postup můžete zjednodušit: První nalít vrstvu těsta, na ni jablka a pak opéci z druhé strany. Nejsnazší je jablko nakrájet na malé kostičky a vmíchat do těsta.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2018/11 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2018/11

Apetit magazín

7 návykových sladkostí à la mrkvový dort
  • Tipy a triky

7 návykových sladkostí à la mrkvový dort

V mnoha kavárnách má mrkvový dort své čestné místo ve vitríně a patří k nejčastěji objednávaným zákuskům. Nedivíme se. Je krásně vláčný, se svěží polevou ze smetanového sýra, přitom relativně jednoduchý na přípravu. Napadlo by vás, že ve...
Pohlazení jménem čokoládový fondán
  • Poradna

Pohlazení jménem čokoládový fondán

Představte si, jak zakrojíte do dezertu, který má na první pohled hustou strukturou, a najednou z jeho vnitřku pomalu vytékat lesklá, krémová čokoládová láva. Někteří už určitě vědí, že je řeč o tzv. lávových dortících někdy označovaných...
Domácí lékárnička: Jak se zbavit bolesti žaludku
  • Zdraví a výživa

Domácí lékárnička: Jak se zbavit bolesti žaludku

Pokud nejde o závažné onemocnění, jako jsou například žaludeční vředy, patří mezi hlavní příčiny náhlé bolesti žaludku konzumace potravin, které z nějaké důvodu vašemu žaludku nesedí, stres, těhotenství či přílišná konzumace alkoholu. Co je...
AD
Domácnost na míru? Jde to hravě a jednoduše!
  • Tipy a triky

Domácnost na míru? Jde to hravě a jednoduše!

Interiérový design zažívá velký boom. Jeho nedílnou součástí jsou domácí spotřebiče. Díky konceptu Bespoke si je nyní můžete přizpůsobit na míru. Nejen o něm, ale i o nových trendech v designu spotřebičů si s product managerem ze...

Obchod Apetit