0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Jablečné lívance se skořicí

Jablečné lívance se skořicí
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Jablečné lívance se skořicí

3.8 / 5. Počet hodnocení: 15
Do hodiny Velmi snadné Na cca 13 sttředních lívanců

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2766 kcal
Bílkoviny 113 g
Sacharidy 319 g
Tuky 106 g
Vláknina 50 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Skvělé jsou se šlehačkou, zmrzlinou, zakysanou smetanou nebo i jen tak.

Suroviny

mléko 380 ml
krupicový cukr 40 g
mouka pšeničná hladká 380 g
prosátá
droždí čerstvé 20 g
máslo 20 g
rozpuštěné a zchladlé + na vymaštění pánve
vejce 1 ks
žloutek 2 ks
citronová kůra 1 ČL
nastrouhaná
sůl 1 špetka
jablko 1 ks
menší, na tenké plátky
skořicový cukr
směs krupicového cukru a mleté skořice, na posypání

Postup

1

Mléko ohřejte, aby bylo vlažné a větší část oddělte. Menší část oslaďte, přidejte lžíci mouky a rozdrobte do mléka droždí, promíchejte, přikryjte a nechte vzejít kvásek.

2

Pak přilijte máslo, vejce a žloutky, přidejte citronovou kůru a špetku soli. Postupně přisypávejte prosátou mouku a přimíchávejte zbylé mléko, až vznikne řídké těstíčko.

3

Zakryjte a nechte nakynout, až těsto zdvojnásobí objem.

4

Rozehřejte nepřilnavou pánev a vymastěte ji máslem. Na pánev rozložte úhledně pár dílků jablek a chvilku je opékejte.

5

Pak na jablka nalijte tenčí vrstvu těsta, opečte celý lívanec z jedné strany, pak opatrně otočte a opečte z druhé strany. Ještě horké sypejte skořicovým cukrem.

NĚCO NAVÍC
Postup můžete zjednodušit: První nalít vrstvu těsta, na ni jablka a pak opéci z druhé strany. Nejsnazší je jablko nakrájet na malé kostičky a vmíchat do těsta.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2018/11 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2018/11

Apetit magazín

Jedlé kaštany vyšperkují nádivku i moučník
  • Suroviny

Jedlé kaštany vyšperkují nádivku i moučník

Sezóna jedlých kaštanů právě vrcholí. Pokud si chcete pochutnat na těch skutečně čerstvých, vyrazte pro ně co nejdříve do obchodu, nebo ještě lépe do "kaštanek". Jestli si s nimi nevíte rady, přinášíme několik tipů jak je skladovat i...
Masové hody s českou národní klasikou: vepřo knedlo zelo
  • Tipy a triky

Masové hody s českou národní klasikou: vepřo knedlo zelo

Guláš, svíčková a knedlo vepřo zelo, když je tahle trojice na poledním menu v restauraci, máme problém se rozhodnout. Pro dnešek máme ale jasno! Dejte si s námi to nejlepší knedlo vepřo zelo, máme pro vás tipy na jedno z nejlepších českých...
Jak na bezlepkový chléb?
  • Jak na to

Jak na bezlepkový chléb?

Ať už patříte mezi celiaky nebo chcete svůj jídelníček odlehčit, máme pro vás tipy, jak si doma připravit chutný bezlepkový chléb. Vyplatí se používat kupované bezlepkové směsi nebo je lepší spolehnout se na vlastní síly? Připravte si s...
AD
Stop plýtvání jídlem aneb Nekrmte koš!
  • Nakupujeme

Stop plýtvání jídlem aneb Nekrmte koš!

Věděli jste, že domácnosti jsou odpovědné až za 53 % potravinového odpadu? Tento alarmující údaj, zveřejněný organizací Zachraň jídlo, nám může posloužit jako odrazový můstek ke změně. Naučíme-li se lépe hospodařit, bude to mít pozitivní...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
549 Kč
357 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč