Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Jablečné lívance se skořicí
ZDROJ: Apetit
sdílet:
3.8/5 Počet hodnocení: 20
Do hodiny Velmi snadné Na cca 13 sttředních lívanců

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2766 kcal
Bílkoviny 113 g
Sacharidy 319 g
Tuky 106 g
Vláknina 50 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Skvělé jsou se šlehačkou, zmrzlinou, zakysanou smetanou nebo i jen tak.

Suroviny

mléko 380 ml
droždí čerstvé 20 g
rozpuštěné a zchladlé + na vymaštění pánve
vejce 1 ks
nastrouhaná
sůl 1 špetka
menší, na tenké plátky
skořicový cukr
směs krupicového cukru a mleté skořice, na posypání

Postup

1

Mléko ohřejte, aby bylo vlažné a větší část oddělte. Menší část oslaďte, přidejte lžíci mouky a rozdrobte do mléka droždí, promíchejte, přikryjte a nechte vzejít kvásek.

2

Pak přilijte máslo, vejce a žloutky, přidejte citronovou kůru a špetku soli. Postupně přisypávejte prosátou mouku a přimíchávejte zbylé mléko, až vznikne řídké těstíčko.

3

Zakryjte a nechte nakynout, až těsto zdvojnásobí objem.

4

Rozehřejte nepřilnavou pánev a vymastěte ji máslem. Na pánev rozložte úhledně pár dílků jablek a chvilku je opékejte.

5

Pak na jablka nalijte tenčí vrstvu těsta, opečte celý lívanec z jedné strany, pak opatrně otočte a opečte z druhé strany. Ještě horké sypejte skořicovým cukrem.

NĚCO NAVÍC
Postup můžete zjednodušit: První nalít vrstvu těsta, na ni jablka a pak opéci z druhé strany. Nejsnazší je jablko nakrájet na malé kostičky a vmíchat do těsta.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2018/11 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2018/11

Apetit magazín

Připravte si uzené maso pokaždé jinak a vždycky lahodně
  • Tipy a triky

Připravte si uzené maso pokaždé jinak a vždycky lahodně

Také vám voňavé uzené maso s hedvábnou bramborovou kaší připomíná dětství? Chuťovou slast však zažijete i v dalších variacích. Vývar z uzeného masa můžete použít pro zvýraznění chuti polévek. Kousky nakrájeného uzeného můžete péct ve šťávě...