0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Jablečné lívance se skořicí

Jablečné lívance se skořicí
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Jablečné lívance se skořicí

3.7/5 Počet hodnocení: 16
Do hodiny Velmi snadné Na cca 13 sttředních lívanců

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2766 kcal
Bílkoviny 113 g
Sacharidy 319 g
Tuky 106 g
Vláknina 50 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Skvělé jsou se šlehačkou, zmrzlinou, zakysanou smetanou nebo i jen tak.

Suroviny

mléko 380 ml
krupicový cukr 40 g
mouka pšeničná hladká 380 g
prosátá
droždí čerstvé 20 g
máslo 20 g
rozpuštěné a zchladlé + na vymaštění pánve
vejce 1 ks
žloutek 2 ks
citronová kůra 1 ČL
nastrouhaná
sůl 1 špetka
menší, na tenké plátky
skořicový cukr
směs krupicového cukru a mleté skořice, na posypání

Postup

1

Mléko ohřejte, aby bylo vlažné a větší část oddělte. Menší část oslaďte, přidejte lžíci mouky a rozdrobte do mléka droždí, promíchejte, přikryjte a nechte vzejít kvásek.

2

Pak přilijte máslo, vejce a žloutky, přidejte citronovou kůru a špetku soli. Postupně přisypávejte prosátou mouku a přimíchávejte zbylé mléko, až vznikne řídké těstíčko.

3

Zakryjte a nechte nakynout, až těsto zdvojnásobí objem.

4

Rozehřejte nepřilnavou pánev a vymastěte ji máslem. Na pánev rozložte úhledně pár dílků jablek a chvilku je opékejte.

5

Pak na jablka nalijte tenčí vrstvu těsta, opečte celý lívanec z jedné strany, pak opatrně otočte a opečte z druhé strany. Ještě horké sypejte skořicovým cukrem.

NĚCO NAVÍC
Postup můžete zjednodušit: První nalít vrstvu těsta, na ni jablka a pak opéci z druhé strany. Nejsnazší je jablko nakrájet na malé kostičky a vmíchat do těsta.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2018/11 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2018/11

Apetit magazín

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mleté maso
  • Tipy redakce

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mleté maso

První novou kuchařkou roku 2023 je kniha Mleté maso. Novinka z edice Apetit vychází už v únoru a jak název napovídá, je věnována všestrannému využití jedné z velmi oblíbených surovin – mletého masa. ...
AD
Soutěž Vaříme s Rio Mare: Inspirace od oblíbených food blogerů
  • Soutěže

Soutěž Vaříme s Rio Mare: Inspirace od oblíbených food blogerů

Každý březnový den můžete vyhrát předplatné časopisu Apetit a balíček plný výrobků Rio Mare! Co pro výhru udělat? Vařit s tuňákem! Další soutěže pro vás chystají i čtyři oblíbení food blogeři. Ti si pro vás spolu s Rio Mare připravili i...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč