Nová registrace Zapomenuté heslo

Velmi snadné
< 60 min
3,9 (24x)
4. 11. 2019
Jablečné lívance se skořicí
Apetit
Jablečné lívance se skořicí
Apetit


Velmi snadné
< 60 min
3,9 (24x)

Skvělé jsou se šlehačkou, zmrzlinou, zakysanou smetanou nebo i jen tak.


Nezhasínat obrazovku

Suroviny

Na cca 13 sttředních lívanců

Nezhasínat obrazovku

Suroviny

Na cca 13 sttředních lívanců

Zkopírovat neoznačené suroviny ze seznamu

Chybí vám suroviny?

Další recepty níže

Nutriční hodnoty

Na recept

  • Energie 2766 kcal
  • Bílkoviny 113 g
  • Sacharidy 319 g
  • Tuky 106 g
Ukázat všechny hodnoty Skrýt

Postup přípravy

  1. Jak udržet lívance teplé Palačinky a lívance: 50 ověřených receptů od českých po japonské

Autor: redakce Apetitu, z vydání Apetit 2018/11

Přidat hodnocení

Jak se vám recept líbil?

Prosím doplňte hodnocení!

Děkujeme!

Vaše hodnocení bude zanedlouho publikováno.

Sdílejte recept s přáteli:

Hodnocení

3,9/5

Hodnocení receptu

3,9/5
(24 hlasů)
5
4
3
2
1

Sdílet

Recept je součástí kolekce

Časopis

Recept je z vydání:

Apetit 2018/11

V listopadu už se ochlazuje a my se začínáme poohlížet po hřejivých a hutných jídlech, která nám dodají energii v následujících sychravých měsících. Opouštíme lehké letní saláty a zmocňuje se nás chuť na něco vydatnějšího. Není divu, že naši předkové slavili touto dobou hned několik posvícení. Vzdali jsme jim hold variací na martinskou husu v podobě noblesní galantiny. A protože letos slavíme sto let od vzniku republiky, připravili jsme celé číslo v česko-slovenském duchu. Na některé tradiční recepty jsme se podívali novýma očima, a tak v Apetitu najdete třeba klasické dezerty z cukrárny přeměněné v poháry plné chuti. K jiným receptům se vracíme s pokorou a nostalgií, ať už jsou to hrnkové buchty na plech, které nás rázem přenesou do máminy kuchyně, nebo třeba škubánky či čočková polévka, které poslouží jako ochutnávka z naší chystané kuchařky Česko & Slovensko z edice Best of Apetit. Apetit, napsáno s chutí.  

Související články

Jablečný med

Co se starými jablky? Vyrobte z nich jablečný med

Koukáte na hromádku starších jablek a nevíte, co s nimi? Jsou trochu vrásčitá a zcvrklá a zakousnout se do nich nikomu nechce? Máte několik možností, jak s nimi naložit: použít je třeba do štrúdlu nebo na koláč nebo si vyrobit jablečný „med“. Je chuťově dokonalý a poslouží jak zajímavé sladidlo s medovou konzistencí.