Skvělý lehký oběd ve stylu ‚co dům dal‘.
Suroviny
olivový olej
4
PL
citronová šťáva
1
PL
hořčice kremžská
2
ČL
med
1
ČL
tekutý
sůl
pepř
brambory
420
g
nové
bageta
½
ks
na kousky
anglická slanina
12
plátků
vejce
4
ks
salát
80
g
Postup
1
V misce metlou důkladně promíchejte dvě lžíce oleje, citronovou šťávu, kremžskou hořčici, med, sůl a pepř na hladkou zálivku.
2
Dobře očištěné brambory (nové není nutné loupat) uvařte doměkka.
3
Na zbylém oleji dozlatova osmažte kousky bagety. Vysypte je z pánve a vyškvařte v ní dokřupava plátky slaniny.
4
Dejte vejce do kastrolu se studenou vodou, uveďte do varu a pět minut povařte, aby bílek zvláčněl. Vejce zchlaďte studenou vodou, oloupejte a nakrájejte na čtvrtky.
5
Vše včetně salátu smíchejte a přelijte zálivkou.