0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Salát s bramborami a slaninou

salat
ZDROJ: Pixabay.com
sdílet:

Salát s bramborami a slaninou

Zatím nehodnoceno
Do 30 minut Snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 8985 kcal
Bílkoviny 260 g
Sacharidy 123 g
Tuky 822 g
Vláknina 2 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Skvělý lehký oběd ve stylu ‚co dům dal‘.

Suroviny

olivový olej 4 PL
citronová štáva 1 PL
hořčice kremžská 2 ČL
med 1 ČL
tekutý
sůl
pepř
brambory 420 g
nové
bageta 0.5 ks
na kousky
anglická slanina 12 plátků
vejce 4 ks
salát 80 g

Postup

1

V misce metlou důkladně promíchejte dvě lžíce oleje, citronovou šťávu, kremžskou hořčici, med, sůl a pepř na hladkou zálivku.

2

Dobře očištěné brambory (nové není nutné loupat) uvařte doměkka.

3

Na zbylém oleji dozlatova osmažte kousky bagety. Vysypte je z pánve a vyškvařte v ní dokřupava plátky slaniny.

4

Dejte vejce do kastrolu se studenou vodou, uveďte do varu a pět minut povařte, aby bílek zvláčněl. Vejce zchlaďte studenou vodou, oloupejte a nakrájejte na čtvrtky.

5

Vše včetně salátu smíchejte a přelijte zálivkou.

Apetit magazín

Ganache: Jak na čokoládový krém, kterému nikdo neodolá
  • Tipy a triky

Ganache: Jak na čokoládový krém, kterému nikdo neodolá

Víte, co mají společného stékaný dort, makronky a čokoládové fondue? Ano, je to ganache. Původně šlo o francouzskou nadávku, dnes tento pojem označuje čokoládu rozpuštěnou ve smetaně, kterou lze v cukrařině využít na mnoho způsobů. ...
STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...

Obchod Apetit