Tepelně upravené hrozny mají velmi výraznou chuť připomínající melasu z granátových jablek. Jsou sladké, zemité a lehce nakyslé. Do salátů z obilovin a bylinek přímo geniální!
Suroviny
Postup
Troubu rozehřejte na 200°C, horkovzdušnou na 180°C. Kuličky vína dejte do pekáčku, pokapejte olivovým olejem, osolte, opepřete a promíchejte. Pečte 30–35 minut, hotové hrozny budou lepkavé.
Nakládaný citron rozřízněte napůl a odstraňte semínka. Kůru i dužinu nakrájejte najemno, vložte do misky, přidejte citronovou šťávu a podle chuti sůl a pepř. Z pekáčku slijte šťávu z hroznů a oleje a přidejte ji do misky. Společně vše vyšlehejte na zálivku.
Uvařený freekeh dejte do mísy a dobře promíchejte s připravenou zálivkou. Přidejte bylinky, upečené kuličky hroznového vína a navrch poházejte pekanovými ořechy. Ihned podávejte.
Fotografie a recept převzaty z Olive Magazine/Immediate Media.