0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Salát z freekehu a pečeného hroznového vína

Salát z freekehu a pečeného hroznového vína
ZDROJ: Olive Magazine/Immediate Media
sdílet:

Salát z freekehu a pečeného hroznového vína

5 / 5. Počet hodnocení: 1
Do hodiny Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2373 kcal
Bílkoviny 56 g
Sacharidy 402 g
Tuky 56 g
Vláknina 72 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Tepelně upravené hrozny mají velmi výraznou chuť připomínající melasu z granátových jablek. Jsou sladké, zemité a lehce nakyslé. Do salátů z obilovin a bylinek přímo geniální!

Suroviny

hroznové víno 500 g
červené, bez pecek, kuličky otrhané
olivový olej 2 PL
sůl
pepř
čerstvě mletý
citron 1 ks
nakládaný
citronová štáva
z 1 citronu
zelená pšenice freekeh 450 g
uvařená (150 g v surovém stavu), k dostání v prodejnách zdravé výživy
máta 1 svazek
lístky otrhané
petrželka 1 svazek
hladkolistá, lístky otrhané
pekanové ořechy 20 g

Postup

1

Troubu rozehřejte na 200°C, horkovzdušnou na 180°C. Kuličky vína dejte do pekáčku, pokapejte olivovým olejem, osolte, opepřete a promíchejte. Pečte 30–35 minut, hotové hrozny budou lepkavé.

2

Nakládaný citron rozřízněte napůl a odstraňte semínka. Kůru i dužinu nakrájejte najemno, vložte do misky, přidejte citronovou šťávu a podle chuti sůl a pepř. Z pekáčku slijte šťávu z hroznů a oleje a přidejte ji do misky. Společně vše vyšlehejte na zálivku.

3

Uvařený freekeh dejte do mísy a dobře promíchejte s připravenou zálivkou. Přidejte bylinky, upečené kuličky hroznového vína a navrch poházejte pekanovými ořechy. Ihned podávejte.

Fotografie a recept převzaty z Olive Magazine/Immediate Media.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2021/3 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2021/3

Apetit magazín

Komerční sdělení
Superpotraviny dobývají svět. Po kterých Češi šílí?
  • Zdraví a výživa

Superpotraviny dobývají svět. Po kterých Češi šílí?

Superpotraviny a takzvané potraviny budoucnosti si čím dál více získávají na popularitě. Pandemie koronaviru, ale také obavy o životní prostředí přivedly mnoho Čechů ke zdravější stravě. Které značky jsou nejpopulárnější? A proč Češi šílí...
Co pijí Řekové? Poznejte ouzo s chutí lékořice
  • Tipy a triky

Co pijí Řekové? Poznejte ouzo s chutí lékořice

Poznejte s námi jeden ze symbolů Řecka –⁠ alkoholický nápoj ouzo (čti úzo) výjimečný svou lékořicovou chutí. Z čeho se ouzo vyrábí, jak ho správně pít a co je takzvaný ouzo efekt? ...
Jak na masové kuličky
  • Tipy a triky

Jak na masové kuličky

Dají se různě ochucovat  a připravit na sto způsobů. Lze je péct v troubě a taky mrazit. Masové kuličky mají jenom samá plus a na našich redakčních večírcích zmizí vždycky jako první. Potřebujete další důvod k tomu je vyzkoušet? ...
KVÍZ: Vyznáte se v českých krajových specialitách?
  • Kvízy

KVÍZ: Vyznáte se v českých krajových specialitách?

Knedlo vepřo zná každý – oblíbený český pokrm nabízejí nejen hospody a restaurace ale také školní jídelny a kantýny. Česká kuchyně má ovšem daleko víc co nabídnout. Důkazem jsou speciality z českých a moravských koutů. Schválně, s kolika z...
Komerční sdělení
Nadýchané, a přece udržitelné mlsání!
  • Lidé a jídlo

Nadýchané, a přece udržitelné mlsání!

Sladká, příjemně nadýchaná a křupavá svačinka, která se doslova rozpustí na jazyku a vy si ji nejlépe vychutnáte v kombinaci s oblíbenou kávou nebo čajem. Takové chvíle moc nestojí, o to důležitější a povznášející v životě jsou. Užijte si...

Obchod Apetit