Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Salát z freekehu a pečeného hroznového vína
Salát z freekehu a pečeného hroznového vína
ZDROJ: Olive Magazine/Immediate Media
sdílet:

Salát z freekehu a pečeného hroznového vína

5/5 Počet hodnocení: 2
Do hodiny Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2373 kcal
Bílkoviny 56 g
Sacharidy 402 g
Tuky 56 g
Vláknina 72 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Tepelně upravené hrozny mají velmi výraznou chuť připomínající melasu z granátových jablek. Jsou sladké, zemité a lehce nakyslé. Do salátů z obilovin a bylinek přímo geniální!

Související recepty

Suroviny

červené, bez pecek, kuličky otrhané
olivový olej 2 PL
sůl
pepř
čerstvě mletý
nakládaný
zelená pšenice freekeh 450 g
uvařená (150 g v surovém stavu), k dostání v prodejnách zdravé výživy
máta 1 svazek
lístky otrhané
petrželka 1 svazek
hladkolistá, lístky otrhané
pekanové ořechy 20 g

Postup

1

Troubu rozehřejte na 200°C, horkovzdušnou na 180°C. Kuličky vína dejte do pekáčku, pokapejte olivovým olejem, osolte, opepřete a promíchejte. Pečte 30–35 minut, hotové hrozny budou lepkavé.

2

Nakládaný citron rozřízněte napůl a odstraňte semínka. Kůru i dužinu nakrájejte najemno, vložte do misky, přidejte citronovou šťávu a podle chuti sůl a pepř. Z pekáčku slijte šťávu z hroznů a oleje a přidejte ji do misky. Společně vše vyšlehejte na zálivku.

3

Uvařený freekeh dejte do mísy a dobře promíchejte s připravenou zálivkou. Přidejte bylinky, upečené kuličky hroznového vína a navrch poházejte pekanovými ořechy. Ihned podávejte.

Fotografie a recept převzaty z Olive Magazine/Immediate Media.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2021/3 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2021/3

Apetit magazín