0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Červená pšenice s červenou řepou

Červená pšenice s červenou řepou
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Červená pšenice s červenou řepou

Zatím nehodnoceno
Do hodiny Velmi snadné Pro 2 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1505 kcal
Bílkoviny 64 g
Sacharidy 176 g
Tuky 54 g
Vláknina 32 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Tuhle zemitou variaci na italské rizoto si můžete uvařit prakticky z libovolné obiloviny (rýží nevyjímaje) – celkovou dobu vaření pak uzpůsobte údajům na obalu.

Suroviny

olej 2 PL
řepkový či olivový, nebo voňavé sádlo
cibule červená 1 ks
nakrájená nadrobno
česnek 2 stroužky
nakrájené nadrobno
červená pšenice 200 g
namočená nejlépe přes noc do studené vody a okapaná
vývar 600 ml
horký drůbeží či zeleninový
červená řepa 200 g
oloupaná nebo jen vydrhnutá a nakrájená na kousky
petrželka 2 hrsti
čerstvá, nakrájená
sýr feta 100 g
lze nahradit balkánským sýrem
řeřicha
nebo jiné bylinky či salátové lístky, k podávání

1 V hrnci se širokým dnem rozehřejte na středním ohni olej nebo sádlo, přidejte cibuli a česnek a opékejte 2–3 minuty, aby změkly.

2 Vsypte pšenici a za stálého míchání ji minutu opékejte, aby se pokryla olejem. Potom zmírněte oheň a vlijte 2 naběračky vývaru. Za opatrného míchání zvolna vařte na mírném ohni, aby pšenice vstřebala vývar. Pak pokračujte v přilévání vývaru po naběračkách a v opatrném míchání, aby se tekutina vstřebala, než přilijete další naběračku. Prostě stejně, jako kdybyste vařili italské rizoto.

3 Po 10 minutách vmíchejte červenou řepu. Po 25 minutách přisypte většinu čerstvé petrželky. Pak pokračujte v přilévání vývaru, až je pšenice uvařená al dente – trvá to celkem 30–40 minut. V poslední minutě vmíchejte většinu sýra feta, díky tomu bude pokrm báječně krémový.

4 Ihned podávejte, ozdobené zbývajícím sýrem a petrželkou. Můžete doplnit nastříhanou řeřichou, bylinkami či salátovými lístky.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2018/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2018/10

Apetit magazín

Zimní Apetit piknik přilákal tisíce návštěvníků
  • Lidé a jídlo

Zimní Apetit piknik přilákal tisíce návštěvníků

Na začátku byla myšlenka setkat se s vámi, našimi čtenáři, nejen v létě, ale také v druhé polovině roku. Vychutnat si skvělé jídlo, popovídat si, nakoupit dárky, zkrátka si užít krásný den. Bude osvědčený letní recept fungovat i v zimě?...
AD
Vychutnejte si nekonečný kontrast a fascinující barvy
  • Nakupujeme

Vychutnejte si nekonečný kontrast a fascinující barvy

Díky vyspělým technologiím, kterými jsou televize LG doslova našlapané, se otevírá celá škála nových možností na sledování obsahu a také hraní her. Nejzásadnější je zde technologie samotného zobrazení obrazu OLED. ...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
549 Kč
357 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč