0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Červená pšenice s červenou řepou

Červená pšenice s červenou řepou
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Červená pšenice s červenou řepou

Zatím nehodnoceno
Do hodiny Velmi snadné Pro 2 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1505 kcal
Bílkoviny 64 g
Sacharidy 176 g
Tuky 54 g
Vláknina 32 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Tuhle zemitou variaci na italské rizoto si můžete uvařit prakticky z libovolné obiloviny (rýží nevyjímaje) – celkovou dobu vaření pak uzpůsobte údajům na obalu.

Suroviny

olej 2 PL
řepkový či olivový, nebo voňavé sádlo
cibule červená 1 ks
nakrájená nadrobno
česnek 2 stroužky
nakrájené nadrobno
červená pšenice 200 g
namočená nejlépe přes noc do studené vody a okapaná
vývar 600 ml
horký drůbeží či zeleninový
červená řepa 200 g
oloupaná nebo jen vydrhnutá a nakrájená na kousky
petrželka 2 hrsti
čerstvá, nakrájená
sýr feta 100 g
lze nahradit balkánským sýrem
řeřicha
nebo jiné bylinky či salátové lístky, k podávání

1 V hrnci se širokým dnem rozehřejte na středním ohni olej nebo sádlo, přidejte cibuli a česnek a opékejte 2–3 minuty, aby změkly.

2 Vsypte pšenici a za stálého míchání ji minutu opékejte, aby se pokryla olejem. Potom zmírněte oheň a vlijte 2 naběračky vývaru. Za opatrného míchání zvolna vařte na mírném ohni, aby pšenice vstřebala vývar. Pak pokračujte v přilévání vývaru po naběračkách a v opatrném míchání, aby se tekutina vstřebala, než přilijete další naběračku. Prostě stejně, jako kdybyste vařili italské rizoto.

3 Po 10 minutách vmíchejte červenou řepu. Po 25 minutách přisypte většinu čerstvé petrželky. Pak pokračujte v přilévání vývaru, až je pšenice uvařená al dente – trvá to celkem 30–40 minut. V poslední minutě vmíchejte většinu sýra feta, díky tomu bude pokrm báječně krémový.

4 Ihned podávejte, ozdobené zbývajícím sýrem a petrželkou. Můžete doplnit nastříhanou řeřichou, bylinkami či salátovými lístky.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2018/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2018/10

Apetit magazín

Vlažná voda s citronem po ránu? Známe pro i proti
  • Zdraví a výživa

Vlažná voda s citronem po ránu? Známe pro i proti

Už jste o tomto trendu, který razí řada českých i zahraničních celebrit slyšeli? Pravidelné pití vlažné vody s citronem po ránu má podle mnohých blahodárné účinky na lidský organismus. Přináší tato rutina opravdu nějaké benefity? ...
Co jíst, aby byla vaše pleť krásná?
  • Lidé a jídlo

Co jíst, aby byla vaše pleť krásná?

Naše pleť je do značné míry odrazem životního stylu a reaguje na to, co jíme. Jaké potraviny mohou dělat na naší pleti neplechu a jakým jídlem naopak zdravou pleť podpoříme? Podívejte na naše tipy a pečujte o sebe s chutí. ...
Poke bowl: Zdravá a efektní miska barev a chutí
  • Zajímavosti

Poke bowl: Zdravá a efektní miska barev a chutí

Už jste ochutnali pestrobarevnou misku plnou vitaminů, minerálů a dokonalé chuti? Pokud se s poke bowl osobně dosud neznáte, určitě byste to měli napravit. Prozradíme, odkud se k nám tento hit dostal a jak si poke bowl připravit doma. ...
AD
Domácnost na míru? Jde to hravě a jednoduše!
  • Tipy a triky

Domácnost na míru? Jde to hravě a jednoduše!

Interiérový design zažívá velký boom. Jeho nedílnou součástí jsou domácí spotřebiče. Díky konceptu Bespoke si je nyní můžete přizpůsobit na míru. Nejen o něm, ale i o nových trendech v designu spotřebičů si s product managerem ze...

Obchod Apetit