0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Kuře s červenou pšenicí z jednoho hrnce

Kuře s červenou pšenicí z jednoho hrnce
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Kuře s červenou pšenicí z jednoho hrnce

5 / 5. Počet hodnocení: 1
Více než hodinu Velmi snadné Pro 3 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2827 kcal
Bílkoviny 153 g
Sacharidy 149 g
Tuky 169 g
Vláknina 30 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Pádný důkaz, že ,zrní‘ není jen pro vegetariány. Pokud vám pšenice nevyhovuje ze zdravotních či jiných důvodů, můžete ji nahradit třeba přírodní nebo divokou rýží.

Suroviny

horní, podle chuti zbavené kůže, ale ne vykostěná
jablečný ocet 1 PL
pepř 3 špetky
mletý
oregano 1 ČL
sušené
sůl mořská ½ ČL
řepkový olej 1 PL
lze nahradit olivovým
cibule 1 ks
nakrájená nadrobno
paprika červená 1 ks
velká, nakrájená na proužky
česnek 3 stroužky
malé, drcené
římský kmín ¼ ČL
mletý
vývar kuřecí 320 ml
nepříliš slaný
červená pšenice 150 g
namočená přes noc nebo aspoň na pár hodin do vody, propláchnutá a scezená
konzervovaná rajčata krájená 200 g
1/2 konzervy
olivy zelené 3 ks
velké, plněné papričkou, nakrájené na kolečka
mražený hrášek 100 g

1 V míse promíchejte kuřecí díly, ocet, pepř, 1/2 lžičky oregana a 2–3 špetky soli, díly párkrát obraťte, aby byly obalené ze všech stran. Nechte stát 20 minut, slijte tekutinu.

2 V kastrolu (nejlépe litinovém) rozehřejte olej na středním až silném ohni. Vložte kuřecí díly v jedné vrstvě a opékejte je asi 3 minuty z každé strany, aby byly pěkně hnědé. Přesuňte je na talíř.

3 Oheň zmírněte na střední. Do kastrolu dejte cibuli a papriku, za častého míchání opékejte doměkka (asi 10 minut), ke konci přidejte česnek. Vmíchejte kurkumu, římský kmín, zbývající oregano a sůl, minutu opékejte. Přidejte vývar, pšenici a rajčata.

4 Zesilte oheň, přiveďte k varu, do kastrolu vraťte kuřecí díly včetně šťávy, kterou pustily. Zmírněte oheň na střední až mírný, přiklopte a duste, až je kuře uvařené – asi 20 minut.

5 Vmíchejte olivy, vařte odklopené, až zrní změkne a většina tekutiny se odpaří či vstřebá – trvá to asi 8 minut. Vmíchejte hrášek a ještě 3 minuty prohřívejte.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2018/3 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2018/3

Apetit magazín

5 jídel, která si domů raději neobjednávejte
  • Poradna

5 jídel, která si domů raději neobjednávejte

V uplynulých letech se s rozvážkovou službou jídla do domu doslova roztrhl pytel. Pokud i vy patříte mezi milovníky restauračního jídla v teple a klidu domova, možná vás zaujme našich pět tipů, čemu se ve verzi ‚s sebou‘ raději vyhnout. ...
Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!
  • Lidé a jídlo

Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!

Slavná kuchyně lousianského města New Orleans je výsledkem bohaté směsice kultur, které našly svůj domov podél řeky Mississippi. Projevuje se specifickými jídly, plnými vůní a barev. Připravit si je doma v českých podmínkách je překvapivě...
Jak na dokonalý vývar
  • Tipy a triky

Jak na dokonalý vývar

Vývar je dokonalou surovinou pro každou omáčku, polévku a velkou část dalších pokrmů. Je základem profesionálního i amatérského vaření. Jeho příprava zabere nějaký ten čas, ale můžete připravit velké množství a po dávkách ho zamrazit....

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč