Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Kuře s červenou pšenicí z jednoho hrnce
Kuře s červenou pšenicí z jednoho hrnce
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Kuře s červenou pšenicí z jednoho hrnce

5/5 Počet hodnocení: 4
Více než hodinu Velmi snadné Pro 3 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2827 kcal
Bílkoviny 153 g
Sacharidy 149 g
Tuky 169 g
Vláknina 30 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Pádný důkaz, že ,zrní‘ není jen pro vegetariány. Pokud vám pšenice nevyhovuje ze zdravotních či jiných důvodů, můžete ji nahradit třeba přírodní nebo divokou rýží.

Suroviny

horní, podle chuti zbavené kůže, ale ne vykostěná
jablečný ocet 1 PL
pepř 3 špetky
mletý
oregano 1 ČL
sušené
sůl mořská ½ ČL
řepkový olej 1 PL
lze nahradit olivovým
nakrájená nadrobno
velká, nakrájená na proužky
česnek 3 stroužky
malé, drcené
římský kmín ¼ ČL
mletý
vývar kuřecí 320 ml
nepříliš slaný
červená pšenice 150 g
namočená přes noc nebo aspoň na pár hodin do vody, propláchnutá a scezená
velké, plněné papričkou, nakrájené na kolečka
mražený hrášek 100 g

Postup

1

V míse promíchejte kuřecí díly, ocet, pepř, 1/2 lžičky oregana a 2–3 špetky soli, díly párkrát obraťte, aby byly obalené ze všech stran. Nechte stát 20 minut, slijte tekutinu.

2

V kastrolu (nejlépe litinovém) rozehřejte olej na středním až silném ohni. Vložte kuřecí díly v jedné vrstvě a opékejte je asi 3 minuty z každé strany, aby byly pěkně hnědé. Přesuňte je na talíř.

3

Oheň zmírněte na střední. Do kastrolu dejte cibuli a papriku, za častého míchání opékejte doměkka (asi 10 minut), ke konci přidejte česnek. Vmíchejte kurkumu, římský kmín, zbývající oregano a sůl, minutu opékejte. Přidejte vývar, pšenici a rajčata.

4

Zesilte oheň, přiveďte k varu, do kastrolu vraťte kuřecí díly včetně šťávy, kterou pustily. Zmírněte oheň na střední až mírný, přiklopte a duste, až je kuře uvařené – asi 20 minut.

5

Vmíchejte olivy, vařte odklopené, až zrní změkne a většina tekutiny se odpaří či vstřebá – trvá to asi 8 minut. Vmíchejte hrášek a ještě 3 minuty prohřívejte.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2018/3 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2018/3

Apetit magazín

Připravte si uzené maso pokaždé jinak a vždycky lahodně
  • Tipy a triky

Připravte si uzené maso pokaždé jinak a vždycky lahodně

Také vám voňavé uzené maso s hedvábnou bramborovou kaší připomíná dětství? Chuťovou slast však zažijete i v dalších variacích. Vývar z uzeného masa můžete použít pro zvýraznění chuti polévek. Kousky nakrájeného uzeného můžete péct ve šťávě...