Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Sardinková pomazánka
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4/5 Počet hodnocení: 9
Do 10 minut Velmi snadné Pro 2–4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1151 kcal
Bílkoviny 144 g
Sacharidy 19 g
Tuky 63 g
Vláknina 1 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Rybičková pomazánka je stálicí studených večeří i večírků. Je jednoduchá a přitom tak dobrá. Máte-li ve spíži konzervu sardinek a sklenici nakládaných okurek, už jste na půli cesty k úspěchu.

Suroviny

sardinky (konzerva) 1 konzerva
viz Něco navíc, slitá
hořčice plnotučná 1 ČL
vejce 2 ks
uvařená natvrdo + další vejce uvařené nahniličko na ozdobení
nebo tvaroh (viz Něco navíc)
sůl
pepř
čerstvě mletý
na dochucení
kopr snítky
na ozdobení
bylinky
na ozdobení

Postup

1

Cibuli a okurku nakrájejte nadrobno, přidejte rybičky, hořčici, žloutek a nadrobno nasekaný bílek, sýr či tvaroh a promíchejte.

2

Dochuťte solí, pepřem a citronovou šťávou.

3

Podávejte ozdobené třeba vejcem nahniličko, čerstvým koprem a mikrobylinkami.

NĚCO NAVÍC
Můžete použít jak sardinky opravdové, tak falešné, záleží jen na vaší chuti. Pomazánku můžete doladit kapkou worcesterské či sójové omáčky. Pokud jste někdy chtěli zkusit fermentovaný tvaroh, je pro něj tato pomazánka jako stvořená! Zkuste to, pochutnáte si.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2022/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2022/1

Apetit magazín