Rybičková pomazánka je stálicí studených večeří i večírků. Je jednoduchá a přitom tak dobrá. Máte-li ve spíži konzervu sardinek a sklenici nakládaných okurek, už jste na půli cesty k úspěchu.
Suroviny
Postup
Cibuli a okurku nakrájejte nadrobno, přidejte rybičky, hořčici, žloutek a nadrobno nasekaný bílek, sýr či tvaroh a promíchejte.
Dochuťte solí, pepřem a citronovou šťávou.
Podávejte ozdobené třeba vejcem nahniličko, čerstvým koprem a mikrobylinkami.
NĚCO NAVÍC
Můžete použít jak sardinky opravdové, tak falešné, záleží jen na vaší chuti. Pomazánku můžete doladit kapkou worcesterské či sójové omáčky. Pokud jste někdy chtěli zkusit fermentovaný tvaroh, je pro něj tato pomazánka jako stvořená! Zkuste to, pochutnáte si.