0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Sardinková pomazánka

Sardinková pomazánka
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Sardinková pomazánka

5/5 Počet hodnocení: 1
Do 10 minut Velmi snadné Pro 2–4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1151 kcal
Bílkoviny 144 g
Sacharidy 19 g
Tuky 63 g
Vláknina 1 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Rybičková pomazánka je stálicí studených večeří i večírků. Je jednoduchá a přitom tak dobrá. Máte-li ve spíži konzervu sardinek a sklenici nakládaných okurek, už jste na půli cesty k úspěchu.

Suroviny

cibule 1 ks
okurky nakládané 1 ks
sardinky (konzerva) 1 konzerva
viz Něco navíc, slitá
hořčice plnotučná 1 ČL
vejce 2 ks
uvařená natvrdo + další vejce uvařené nahniličko na ozdobení
nebo tvaroh (viz Něco navíc)
sůl
pepř
čerstvě mletý
citronová šťáva
na dochucení
kopr snítky
na ozdobení
bylinky
na ozdobení

Postup

1

Cibuli a okurku nakrájejte nadrobno, přidejte rybičky, hořčici, žloutek a nadrobno nasekaný bílek, sýr či tvaroh a promíchejte. Dochuťte solí, pepřem a citronovou šťávou. Podávejte ozdobené třeba vejcem nahniličko, čerstvým koprem a mikrobylinkami.

NĚCO NAVÍC
Můžete použít jak sardinky opravdové, tak falešné, záleží jen na vaší chuti. Pomazánku můžete doladit kapkou worcesterské či sójové omáčky. Pokud jste někdy chtěli zkusit fermentovaný tvaroh, je pro něj tato pomazánka jako stvořená! Zkuste to, pochutnáte si.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2022/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2022/1

Apetit magazín

Jak na to: Dokonalá pizza je tenká, křupavá i vláčná
  • Tipy a triky

Jak na to: Dokonalá pizza je tenká, křupavá i vláčná

Jedno z jídel, které je nejlepší konzumovat ještě úplně horké, ideálně právě vytažené z trouby. Křupavé těsto, táhlý sýr, lahodná náplň. Milujeme ji a víme jak si skvělou pizzu připravit. Naučte se těsto, na které můžete skládat...
Domácí jsou nejlepší: bramborové hranolky
  • Tipy a triky

Domácí jsou nejlepší: bramborové hranolky

Bramborové hranolky zdravě? Vynechte fritézu a rozpalte troubu. V našem receptu používáme na pečení arašídový olej, který příjemně voní a chutná po burských oříšcích. Hojně ho využívá asijská kuchyně, protože snese velmi vysoké teploty, a...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč