Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Rajská sekaná
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.7/5 Počet hodnocení: 15
Více než hodinu Velmi snadné Pro 4–6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3614 kcal
Bílkoviny 284 g
Sacharidy 354 g
Tuky 141 g
Vláknina 21 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Takhle rajskou neznáte!

Související recepty

Suroviny

jemně mleté
mléko 125 ml
plnotučné
na kostičky
nasekaná nadrobno
česnek 3 stroužky
prolisované
oregano 1 hrst
čerstvé, nasekané lístky
majoránka (čerstvá) 1 hrst
nasekané lístky
vejce 2 ks
worcesterská omáčka 2 PL
sůl
pepř
čerstvě mletý
hnědý cukr 1 PL
malé, úhledné, ve slupce, vydrhnuté a rozpůlené
olivový olej
na pokapání
nastrouhaný, na posypáni

Postup

1

Předehřejte troubu na 200°C.

2

Vločky nasypte do mísy, přilijte mléko a nechte 5 minut nasáknout. Přidejte všechno mleté maso, anglickou slaninu, cibuli, česnek, nasekané oregano a majoránku, vejce, worcesterskou omáčku, protlak, sůl a pepř. Prohněťte, ať se všechny přísady propojí v soudržnou hmotu.

3

Z hmoty vytvarujte vlhkýma rukama šišku, pořádně ji uhlaďte, ať při pečení nepraská, a vložte ji do zapékací nádoby. Smíchejte obsah rajčatové konzervy se 125 ml vody a lžící cukru, osolte a opepřete a přelijte přes šišku masa. Kolem rozložte brambory, pokapejte je troškou oleje a dejte do trouby péct na 45 minut.

4

Po upečení nechte 10 minut odpočinout, posypte parmazánem a teprve potom krájejte na plátky.

Související články

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2018/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2018/10

Apetit magazín