Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Rajská sekaná

Takhle rajskou neznáte!

Vydání: 2018/10
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 4–6 osob
Doba přípravy: Do 20 minut
+ 10 minut odležení
PT45M
Pečení 0:45
Maso

Ingredience

    • 60 g jemně mletých ovesných vloček
    • 125 ml plnotučného mléka
    • 500 g mletého vepřového masa
    • 500 g mletého hovězího masa
    • 100 g anglické slaniny, na kostičky
    • 1 cibule, nasekaná nadrobno
    • 3 stroužky česneku, prolisované
    • po hrsti nasekaných lístků čerstvého oregana a čerstvé majoránky
    • 2 vejce
    • 2 lžíce worcesterské omáčky
    • 2 lžíce rajčatového protlaku
    • sůl a čerstvě mletý pepř
    • 400 g konzerva loupaných rajčat
    • 1 lžíce hnědého cukru
    • 1 kg malých úhledných brambor ve slupce, vydrhnutých a rozpůlených
    • olivový olej na pokapání nastrouhaný parmazán na posypáni

Příprava jídla

1 Předehřejte troubu na 200°C.

2 Vločky nasypte do mísy, přilijte mléko a nechte 5 minut nasáknout. Přidejte všechno mleté maso, anglickou slaninu, cibuli, česnek, nasekané oregano a majoránku, vejce, worcesterskou omáčku, protlak, sůl a pepř. Prohněťte, ať se všechny přísady propojí v soudržnou hmotu.

3 Z hmoty vytvarujte vlhkýma rukama šišku, pořádně ji uhlaďte, ať při pečení nepraská, a vložte ji do zapékací nádoby. Smíchejte obsah rajčatové konzervy se 125 ml vody a lžící cukru, osolte
a opepřete a přelijte přes šišku masa. Kolem rozložte brambory, pokapejte je troškou oleje a dejte do trouby péct na 45 minut. Po upečení nechte 10 minut odpočinout, posypte parmazánem a teprve potom krájejte na plátky.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Fazolová polévka s klobásou

Houbové rizoto z trouby

Losos v krémové omáčce s česnekem

Pikantní kuřecí pekáček s cizrnou a batáty

Přidat komentář