Rajská sekaná

Rajská sekaná

Hodnocení receptu
Průměr: 4.6 ()
Do 20 minut Velmi snadné Pro 4–6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3358 kcal
Bílkoviny 271 g
Cukr 319 g
Tuky 136 g
Vláknina 5 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Takhle rajskou neznáte!

Suroviny

ovesné vločky 60 g
jemně mletých
125 ml
plnotučné mléko
vepřové maso mleté 500 g
hovězí maso mleté 500 g
anglická slanina 100 g
na kostičky
cibule 1 ks
nasekaná nadrobno
česnek 3 stroužky
prolisované
oregano hrst
nasekaných lístků
majoránka (čerstvá) hrst
nasekaných lístků
vejce 2 ks
worcesterská omáčka 2 PL
rajčatový protlak 2 PL
sůl
pepř
čerstvě mletý
400 g
konzerva loupaných rajčat
hnědý cukr 1 PL
brambory 1 kg
malých úhledných ve slupce, vydrhnutých a rozpůlených
olivový olej
na pokapání
parmazán
nastrouhaný na posypáni

1 Předehřejte troubu na 200°C.

2 Vločky nasypte do mísy, přilijte mléko a nechte 5 minut nasáknout. Přidejte všechno mleté maso, anglickou slaninu, cibuli, česnek, nasekané oregano a majoránku, vejce, worcesterskou omáčku, protlak, sůl a pepř. Prohněťte, ať se všechny přísady propojí v soudržnou hmotu.

3 Z hmoty vytvarujte vlhkýma rukama šišku, pořádně ji uhlaďte, ať při pečení nepraská, a vložte ji do zapékací nádoby. Smíchejte obsah rajčatové konzervy se 125 ml vody a lžící cukru, osolte
a opepřete a přelijte přes šišku masa. Kolem rozložte brambory, pokapejte je troškou oleje a dejte do trouby péct na 45 minut. Po upečení nechte 10 minut odpočinout, posypte parmazánem a teprve potom krájejte na plátky.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2018/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit magazín

  • Jak na to

Nejlepší italské semifreddo krok za krokem

Pravé italské semifreddo je nadýchané, na jazyku taje a rozplývá se. Osvěžující semifreddo je pro léto je pro jako stvořené. Připravili jsme pro vás tipy, jak si mražený italský dezert připravit doma. ...
  • Tipy a triky

Zeptejte se redakce: Biskupský chlebíček

Milujete biskupský chlebíček? Tato jednoduchá pochoutka může posloužit jako chutný dezert i jako sladká svačinka. Poradíme vám, z jakého těsta je nejlepší ho připravit.    ...

Jak na nejlepší ovocný salát?

Zahrádky, trhy i obchody nabízejí moře lahodných ovocných plodů, které přímo žadoní o zpracování. Možností je spoustu. Můžete se pustit třeba do výroby džemu, kompotu nebo sirupu. Ale nejvíc zdravých látek se ukrývá v čerstvém ovoci, proto...
  • Tipy a triky

5 evergreenů rychlého občerstvení z českých koupališť

K českému koupališti neodmyslitelně patří oblíbené  gastrorychlovky: párek v rohlíku, smažák v housce, langoš, hranolky nebo kuřecí nugetky. V principu nejde o nic špatného, provedení ale může někdy kulhat. Připravte si...
  • Jak na to

3 tipy na rychlé jednohubky na špejli

Obyčejné jednohubky z pečiva a pomazánky známe všichni. Modernější alternativou jsou kanapky ze zeleniny a hummusu či lehké tvarohové pěny. Znáte ale jednohubky na špejli?   ...

Obchod Apetit