Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Lahůdková sekaná se sýrovými šťouchanými bramborami

Pozvěte partu známých a společně si uvařte porci nostalgie a pohody. Dokonalou sekanou a šťouchané brambory!

Vydání: 2015/11
Autor:
Hodnocení:
11 (hlasů)
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 6 osob
Doba přípravy: Do 30 minut
PT45M
Pečení 0:45
Maso

Ingredience

    • 6 plátků toustového chleba, na kostičky
    • cca 100 ml mléka na pokropení
    • 2 lžíce másla
    • 1 pórek, nakrájený na plátky
    • 750 g mletého masa (směs hovězího a vepřového)
    • 2 vejce
    • 3 stroužky česneku, drcené
    • mořská sůl a čerstvě mletý pepř
    • hrst nasekané petrželky
    • 2 snítky tymiánu, lístky odrhnuté
    • 100 g čedaru, nakrájeného na kostičky
    • 14 plátků sušené slaniny

    NA ŠŤOUCHANÉ BRAMBORY

    • 1,2 kg moučných brambor (varný typ C), oloupaných a pokrájených
    • 2 lžíce másla
    • 100 g sušené slaniny, nakrájené na nudličky
    • cca 250 ml smetany ke šlehání 33 %, teplé
    • 1 svazek jarní cibulky, nakrájený najemno
    • 60 g strouhaného parmazánu

Příprava jídla

1 Troubu rozehřejte na 180°C. Na sekanou pokropte chleba mlékem a odložte. Na másle opékejte pórek asi 5 minut, až změkne. Smíchejte pórek i chleba s ostatními přísadami na sekanou kromě slaniny. Formy vyložte slaninou tak, aby trochu přečnívala, naplňte masovou hmotou a přiklopte přečnívající slaninou. Pečte 45 minut dozlatova.

2 Brambory vařte v osolené vodě 15–20 minut doměkka. Mezitím na másle opečte slaninu dozlatova. Brambory sceďte a rozšťouchejte je s ohřátou smetanou (množství podle potřeby), slaninou a jarní cibulkou. Na závěr vmíchejte parmazán, osolte a opepřete. Podávejte se sekanou. 

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Horká čokoláda

Francouzský toust se sýrem a šunkou

Sýrové fondue

Horké brownies se zmrzlinou & karamelem

Crêpes Suzette

Podzimní pizza

Přidat komentář