0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Lahůdková sekaná se sýrovými šťouchanými bramborami

Lahůdková sekaná se sýrovými šťouchanými bramborami
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Lahůdková sekaná se sýrovými šťouchanými bramborami

4.5 / 5. Počet hodnocení: 22
Více než hodinu Velmi snadné Pro 6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 12155 kcal
Bílkoviny 954 g
Sacharidy 736 g
Tuky 588 g
Vláknina 31 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Pozvěte partu známých a společně si uvařte porci nostalgie a pohody. Dokonalou sekanou a šťouchané brambory!

Suroviny

toustový chléb 6 plátků
na kostičky
mléko 100 ml
cca, na pokropení
máslo 2 PL
pórek 1 ks
na plátky
mleté maso (mix hovězího a vepřového) 750 g
vejce 2 ks
česnek 3 stroužky
drcené
sůl mořská
pepř
čerstvě mletý
petrželka 1 hrst
nasekaná
tymián 2 snítky
odrhnuté lístky
čedar 100 g
na kostičky
slanina 14 plátků
sušená
Na šťouchané brambory
brambory 1,2 kg
moučné (varný typ C), oloupané, pokrájené
máslo 2 PL
slanina 100 g
sušená, na nudličky
33%, teplá
jarní cibulka 1 svazek
najemno
strouhaný

Postup

1

Troubu rozehřejte na 180°C.

2

Na sekanou pokropte chleba mlékem a odložte. Na másle opékejte pórek asi 5 minut, až změkne. Smíchejte pórek i chleba s ostatními přísadami na sekanou kromě slaniny.

3

Formy vyložte slaninou tak, aby trochu přečnívala, naplňte masovou hmotou a přiklopte přečnívající slaninou. Pečte 45 minut dozlatova.

4

Brambory vařte v osolené vodě 15–20 minut doměkka. Mezitím na másle opečte slaninu dozlatova.

5

Brambory sceďte a rozšťouchejte je s ohřátou smetanou (množství podle potřeby), slaninou a jarní cibulkou. Na závěr vmíchejte parmazán, osolte a opepřete. Podávejte se sekanou. 

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2015/11 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2015/11

Apetit magazín

5 jídel, která si domů raději neobjednávejte
  • Poradna

5 jídel, která si domů raději neobjednávejte

V uplynulých letech se s rozvážkovou službou jídla do domu doslova roztrhl pytel. Pokud i vy patříte mezi milovníky restauračního jídla v teple a klidu domova, možná vás zaujme našich pět tipů, čemu se ve verzi ‚s sebou‘ raději vyhnout. ...
Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!
  • Lidé a jídlo

Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!

Slavná kuchyně lousianského města New Orleans je výsledkem bohaté směsice kultur, které našly svůj domov podél řeky Mississippi. Projevuje se specifickými jídly, plnými vůní a barev. Připravit si je doma v českých podmínkách je překvapivě...
Jak na dokonalý vývar
  • Tipy a triky

Jak na dokonalý vývar

Vývar je dokonalou surovinou pro každou omáčku, polévku a velkou část dalších pokrmů. Je základem profesionálního i amatérského vaření. Jeho příprava zabere nějaký ten čas, ale můžete připravit velké množství a po dávkách ho zamrazit....

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč