Pozvěte partu známých a společně si uvařte porci nostalgie a pohody. Dokonalou sekanou a šťouchané brambory!
Suroviny
Postup
Troubu rozehřejte na 180°C.
Na sekanou pokropte chleba mlékem a odložte. Na másle opékejte pórek asi 5 minut, až změkne. Smíchejte pórek i chleba s ostatními přísadami na sekanou kromě slaniny.
Formy vyložte slaninou tak, aby trochu přečnívala, naplňte masovou hmotou a přiklopte přečnívající slaninou. Pečte 45 minut dozlatova.
Brambory vařte v osolené vodě 15–20 minut doměkka. Mezitím na másle opečte slaninu dozlatova.
Brambory sceďte a rozšťouchejte je s ohřátou smetanou (množství podle potřeby), slaninou a jarní cibulkou. Na závěr vmíchejte parmazán, osolte a opepřete. Podávejte se sekanou.