Lahůdková sekaná se sýrovými šťouchanými bramborami

Lahůdková sekaná se sýrovými šťouchanými bramborami
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Lahůdková sekaná se sýrovými šťouchanými bramborami

Hodnocení receptu
Průměr: 4.5 (21)
Více než hodinu Velmi snadné Pro 6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 12155 kcal
Bílkoviny 954 g
Sacharidy 736 g
Tuky 588 g
Vláknina 31 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Pozvěte partu známých a společně si uvařte porci nostalgie a pohody. Dokonalou sekanou a šťouchané brambory!

Suroviny

toustový chléb 6 plátků
na kostičky
mléko 100 ml
cca, na pokropení
máslo 2 PL
pórek 1 ks
na plátky
mleté maso (mix hovězího a vepřového) 750 g
vejce 2 ks
česnek 3 stroužky
drcené
sůl mořská
pepř
čerstvě mletý
petrželka 1 hrst
nasekaná
tymián 2 snítky
odrhnuté lístky
čedar 100 g
na kostičky
slanina 14 plátků
sušená
Na šťouchané brambory
brambory 1.2 kg
moučné (varný typ C), oloupané, pokrájené
máslo 2 PL
slanina 100 g
sušená, na nudličky
smetana ke šlehání 250 ml
33%, teplá
jarní cibulka 1 svazek
najemno
parmazán 60 g
strouhaný

1 Troubu rozehřejte na 180°C. Na sekanou pokropte chleba mlékem a odložte. Na másle opékejte pórek asi 5 minut, až změkne. Smíchejte pórek i chleba s ostatními přísadami na sekanou kromě slaniny. Formy vyložte slaninou tak, aby trochu přečnívala, naplňte masovou hmotou a přiklopte přečnívající slaninou. Pečte 45 minut dozlatova.

2 Brambory vařte v osolené vodě 15–20 minut doměkka. Mezitím na másle opečte slaninu dozlatova. Brambory sceďte a rozšťouchejte je s ohřátou smetanou (množství podle potřeby), slaninou a jarní cibulkou. Na závěr vmíchejte parmazán, osolte a opepřete. Podávejte se sekanou. 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2015/11 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2015/11

Apetit magazín

Jak skladovat banány? V lednici rozhodně ne
  • Tipy a triky

Jak skladovat banány? V lednici rozhodně ne

Nakoupíte zásobu nádherných žlutých banánů a za dva dny už se vám do nich nechce, protože jsou flekaté? Nebo na ně zapomenete a brzy zčernají? Poradíme vám, jak skladovat banány, aby vydržely co nejdéle ve formě. ...
Jak využít v plantainy v kuchyni?
  • Tipy a triky

Jak využít v plantainy v kuchyni?

Narazili jste v obchodě na sytě zelené banány, které vypadaly, že je sklidili o měsíc dřív, než měli? Možná to byly právě banány plantain. Tento druh banánů bývá zařazován spíše mezi zeleninu než ovoce. Pojďme se podívat, do jakých pokrmů...
Jak se projevuje závislost na jídle a jak se jí zbavit?
  • Lidé a jídlo

Jak se projevuje závislost na jídle a jak se jí zbavit?

Jídlo je životní nutností, bez něj bychom zemřeli. Mnozí z nás ale jídlo neberou jako něco, co nás drží při životě, ale jako rozkoš a požitek. A od takového způsobu vnímání jídla zbývá už jen krůček k tomu, abychom si na něm...

Obchod Apetit