0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Lahůdková sekaná se sýrovými šťouchanými bramborami

Lahůdková sekaná se sýrovými šťouchanými bramborami
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Lahůdková sekaná se sýrovými šťouchanými bramborami

4.5 / 5. Počet hodnocení: 22
Více než hodinu Velmi snadné Pro 6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 12155 kcal
Bílkoviny 954 g
Sacharidy 736 g
Tuky 588 g
Vláknina 31 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Pozvěte partu známých a společně si uvařte porci nostalgie a pohody. Dokonalou sekanou a šťouchané brambory!

Suroviny

toustový chléb 6 plátků
na kostičky
mléko 100 ml
cca, na pokropení
máslo 2 PL
pórek 1 ks
na plátky
mleté maso (mix hovězího a vepřového) 750 g
vejce 2 ks
česnek 3 stroužky
drcené
sůl mořská
pepř
čerstvě mletý
petrželka 1 hrst
nasekaná
tymián 2 snítky
odrhnuté lístky
čedar 100 g
na kostičky
slanina 14 plátků
sušená
Na šťouchané brambory
brambory 1.2 kg
moučné (varný typ C), oloupané, pokrájené
máslo 2 PL
slanina 100 g
sušená, na nudličky
smetana ke šlehání 250 ml
33%, teplá
jarní cibulka 1 svazek
najemno
parmazán 60 g
strouhaný

1 Troubu rozehřejte na 180°C. Na sekanou pokropte chleba mlékem a odložte. Na másle opékejte pórek asi 5 minut, až změkne. Smíchejte pórek i chleba s ostatními přísadami na sekanou kromě slaniny. Formy vyložte slaninou tak, aby trochu přečnívala, naplňte masovou hmotou a přiklopte přečnívající slaninou. Pečte 45 minut dozlatova.

2 Brambory vařte v osolené vodě 15–20 minut doměkka. Mezitím na másle opečte slaninu dozlatova. Brambory sceďte a rozšťouchejte je s ohřátou smetanou (množství podle potřeby), slaninou a jarní cibulkou. Na závěr vmíchejte parmazán, osolte a opepřete. Podávejte se sekanou. 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2015/11 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2015/11

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Skoro bez vaření: 5 tipů na obědy do práce ve skle
  • Tipy redakce

Skoro bez vaření: 5 tipů na obědy do práce ve skle

Máme pro vás efektní recepty na jídla, která si můžete vzít s sebou do práce. Co je na nich nejlepší? Nevyžadují žádné zdlouhavé vaření předem, jednoduše navrstvíte vybrané suroviny a celou přípravu dokončíte, až v práci dostanete hlad. ...

Obchod Apetit