Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Lahůdková sekaná se sýrovými šťouchanými bramborami
Lahůdková sekaná se sýrovými šťouchanými bramborami
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Lahůdková sekaná se sýrovými šťouchanými bramborami

4.6/5 Počet hodnocení: 24
Více než hodinu Velmi snadné Pro 6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 12155 kcal
Bílkoviny 954 g
Sacharidy 736 g
Tuky 588 g
Vláknina 31 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Pozvěte partu známých a společně si uvařte porci nostalgie a pohody. Dokonalou sekanou a šťouchané brambory!

Suroviny

na kostičky
mléko 100 ml
cca, na pokropení
pórek 1 ks
na plátky
mleté maso (mix hovězího a vepřového) 750 g
vejce 2 ks
česnek 3 stroužky
drcené
sůl mořská
pepř
čerstvě mletý
petrželka 1 hrst
nasekaná
tymián 2 snítky
odrhnuté lístky
čedar 100 g
na kostičky
slanina 14 plátků
sušená
Na šťouchané brambory
brambory 1,2 kg
moučné (varný typ C), oloupané, pokrájené
slanina 100 g
sušená, na nudličky
33%, teplá
jarní cibulka 1 svazek
najemno
strouhaný

Postup

1

Troubu rozehřejte na 180°C.

2

Na sekanou pokropte chleba mlékem a odložte. Na másle opékejte pórek asi 5 minut, až změkne. Smíchejte pórek i chleba s ostatními přísadami na sekanou kromě slaniny.

3

Formy vyložte slaninou tak, aby trochu přečnívala, naplňte masovou hmotou a přiklopte přečnívající slaninou. Pečte 45 minut dozlatova.

4

Brambory vařte v osolené vodě 15–20 minut doměkka. Mezitím na másle opečte slaninu dozlatova.

5

Brambory sceďte a rozšťouchejte je s ohřátou smetanou (množství podle potřeby), slaninou a jarní cibulkou. Na závěr vmíchejte parmazán, osolte a opepřete. Podávejte se sekanou. 

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2015/11 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2015/11

Apetit magazín