Javorovo-karamelové kousky

Javorovo-karamelové kousky
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Javorovo-karamelové kousky

3.4 / 5. Počet hodnocení: 17
Více než hodinu Snadné 4-5

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 5153 kcal
Bílkoviny 58 g
Sacharidy 394 g
Tuky 373 g
Vláknina 34 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Tímto koláčem sice nečekanou návštěvu nepohostíte, to ale vůbec nevadí. Zbyde více pro vás a až ho ochutnáte, zjistíte, že je dobře, že jste se o něj nemuseli dělit.

Suroviny

sušenky 200 g
např. cookies (čokoládové, kulaté) – nadrobno rozdrcené
kokos strouhaný 45 g
máslo 200 g
+ trochu na vymazání plechu
tmavá čokoláda 100 g
slunečnicový olej 2 ČL
Na javorový karamel
kondenzované mléko 395 g
slazené
máslo 60 g
javorový sirup 2 PL

1 Cookies, kokos a máslo prohněťte ve velké míse, směs pak natlačte na dno vymazaného plechu o rozměrech zhruba 20 × 20 centimetrů a dejte do lednice.

2 Mezitím si připravte javorový karamel: všechny suroviny na něj dejte do pánvičky s vyšším okrajem. Přiveďte k varu a za stálého míchání povařte asi osm minut tak, aby směs začala tuhnout a zlátnout. Karamel přelijte přes základ dezertu a opět vložte do ledničky. Čokoládu rozpusťte s olejem a přelijte ji přes karamelovou vrstvu.

3 Dezert nechte šest hodin tuhnout v ledničce a pak krájejte na kostky.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2008/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2008/10

Komentáře

Anonym

Smes z kondenzovaneho mleka ne a ne tuhnout. I po vychlazeni, pri rozkrojeni kolace vytekala. Kolac byl dobry, ale az prilis sladky. Takovy sladky "tlamolep" :-)

Apetit magazín

KVÍZ: Jak jste zdatní v kuchyni?
  • Kvízy

KVÍZ: Jak jste zdatní v kuchyni?

Začínáte s vařením nebo svým kuchařským uměním běžně rozdáváte radost svému okoolá? Jak dobře se orientujete v surovinách či postupech přípravy? Máme pro vás jednoduchý kvíz, který prověří vaše kuchařské znalosti. Otestujte se a zjistěte,...

Obchod Apetit