Tímto koláčem sice nečekanou návštěvu nepohostíte, to ale vůbec nevadí. Zbyde více pro vás a až ho ochutnáte, zjistíte, že je dobře, že jste se o něj nemuseli dělit.
Suroviny
sušenky
200
g
např. cookies (čokoládové, kulaté) – nadrobno rozdrcené
kokos strouhaný
45
g
máslo
200
g
+ trochu na vymazání plechu
tmavá čokoláda
100
g
slunečnicový olej
2
ČL
Na javorový karamel
kondenzované mléko
395
g
slazené
máslo
60
g
javorový sirup
2
PL
Postup
1
Cookies, kokos a máslo prohněťte ve velké míse, směs pak natlačte na dno vymazaného plechu o rozměrech zhruba 20 × 20 centimetrů a dejte do lednice.
2
Mezitím si připravte javorový karamel: všechny suroviny na něj dejte do pánvičky s vyšším okrajem. Přiveďte k varu a za stálého míchání povařte asi osm minut tak, aby směs začala tuhnout a zlátnout. Karamel přelijte přes základ dezertu a opět vložte do ledničky. Čokoládu rozpusťte s olejem a přelijte ji přes karamelovou vrstvu.
3
Dezert nechte šest hodin tuhnout v ledničce a pak krájejte na kostky.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- 75+ receptů na plech! aneb Nejlepší koláče a buchty(79 receptů )
Komentáře