Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Javorovo-karamelové kousky
ZDROJ: Apetit
sdílet:
3.9/5 Počet hodnocení: 28
Více než hodinu Snadné 4-5

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 5153 kcal
Bílkoviny 58 g
Sacharidy 394 g
Tuky 373 g
Vláknina 34 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Tímto koláčem sice nečekanou návštěvu nepohostíte, to ale vůbec nevadí. Zbyde více pro vás a až ho ochutnáte, zjistíte, že je dobře, že jste se o něj nemuseli dělit.

Suroviny

sušenky 200 g
např. cookies (čokoládové, kulaté) – nadrobno rozdrcené
máslo 200 g
+ trochu na vymazání plechu
tmavá čokoláda 100 g
slunečnicový olej 2 ČL
Na javorový karamel
slazené

Postup

1

Cookies, kokos a máslo prohněťte ve velké míse, směs pak natlačte na dno vymazaného plechu o rozměrech zhruba 20 × 20 centimetrů a dejte do lednice.

2

Mezitím si připravte javorový karamel: všechny suroviny na něj dejte do pánvičky s vyšším okrajem. Přiveďte k varu a za stálého míchání povařte asi osm minut tak, aby směs začala tuhnout a zlátnout. Karamel přelijte přes základ dezertu a opět vložte do ledničky. Čokoládu rozpusťte s olejem a přelijte ji přes karamelovou vrstvu.

3

Dezert nechte šest hodin tuhnout v ledničce a pak krájejte na kostky.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2008/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2008/10

Komentáře

29.12.2009 15:30
Smes z kondenzovaneho mleka ne a ne tuhnout. I po vychlazeni, pri rozkrojeni kolace vytekala. Kolac byl dobry, ale az prilis sladky. Takovy sladky "tlamolep" :-)

Apetit magazín