Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
4.6/5 Počet hodnocení: 38
Do 30 minut Velmi snadné Na 25 kousků

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2624 kcal
Bílkoviny 25 g
Sacharidy 209 g
Tuky 188 g
Vláknina 5 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Blesková dobrota z malého množtví ingrediencí zabaví hlavně děti. Obalte si ruce v cukru a tvarujte kuličky.

Související recepty

Suroviny

máslo 200 g
měkké
sekané, nejlépe nesolené
burizony 1 bal

Postup

1

V rendlíku rozpusťte na mírném plameni máslo a přisypte karamely. Míchejte, aby se rozpustily a hmota se spojila. Pozor, směs se nesmí připálit! Lehce prošlehejte. Pak ji odstavte a vmíchejte do ní nasekané arašídy a burizony.

2

Z ještě teplé hmoty tvarujte hrudky (lépe to půjde, když si ruce obalíte v moučkovém cukru) a nechte oschnout.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2010/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2010/1

Apetit magazín

KVÍZ: Znáte legendy a příběhy populárních jídel?
  • Kvízy

KVÍZ: Znáte legendy a příběhy populárních jídel?

Pochutnáváte si celý advent na vaječném koňaku, od dětí loudíte kousek trdelníku, nemůžete se dočkat silvestrovských chlebíčků a vaším guilty pleasure je krevetový koktejl? Jak vám rozumíme! A pokud si navíc nemůžete pomoct a v každé...
AD
Sbohem chaosu v kuchyni: ušetříte místo i nervy!
  • Zajímavosti

Sbohem chaosu v kuchyni: ušetříte místo i nervy!

Říká se, že dobrý kuchař nikdy neviní své nástroje. Ale přiznejme si, kdo z nás nezažívá frustraci, když pátrá po té správné pánvičce schované někde mezi hromadou jiného nádobí? Pokud vaše kuchyň občas připomíná přeplněnou skříň, které...