Krémová chuť avokáda se dobře doplňuje s výrazným kozím sýrem a štiplavými ředkvičkami.
Suroviny
bageta
4
ks
celozrnná
kozí sýr čerstvý
150
g
polníček
ředkvičky
1
svazek
cibule
½
ks
Avokádová pomazánka
avokádo
2
ks
zralé
česnek
1
stroužek
citronová šťáva
sůl
1 Oloupejte 2 zralá avokáda, vyjměte pecku a nakrájejte je na větší kostky. Osolte je a pokapejte citronovou šťávou, přidejte 1 stroužek česneku, drcený, a vše rozmačkejte nahrubo vidličkou.
2 Navrstvěte do mírně vydlabaných 4 středních celozrnných bagetek spolu se 150 g čerstvého kozího sýra, rozdrobeného, lístky polníčku, svazkem ředkviček, nakrájených na plátky, a 1/2 červené cibule, nakrájené na tenké plátky.