Vito Mollica je velkým přítelem kvalitních surovin a hledá je i v Čechách. Velmi si oblíbil i český chleba, například šumavu. Další ingredience oslavují Itálii; jejich množství násobte počtem osob.
Suroviny
chleba
2
plátky
podle vlastní chuti
olivový olej
extra panenský
olej
na zakapání, nemusí být
gorgonzola
100
g
jemný sýr s modrou plísní, na plátky
prosciutto
100
g
italská sušená šunka (pršut)
artyčok
2
ks
malé, naložené, prodávají supermarkety, např. Delvita
rajčata cherry
2
ks
chřest nejlépe zelený, několik čerstvých výhonků
olivy zelené
2
PL
kapary
2
PL
1. Troubu předehřejte na 200, horkovzdušnou na 180 stupňů. Plátky chleba položte na plech a dvě tři minuty opečte v troubě, aby zezlátly a byly křupavé. Pak okolo nich rozložte rajčátka a nechte je lehce opéct. Troubu vypněte. Jestli chcete, zakápněte chleba olejem; potom ho pokryjte gorgonzolou a vraťte do trouby. Je ještě teplá, takže se sýr nataví a zvláční.
2. Vyjměte a rozložte na chléb jemné plátky prosciutta, artyčoky nakrájené na plátky, špičky chřestu (zelený nemusíte tepelně upravovat), zvláčnělá rajčátka, vypeckované pokrájené olivy a kapary. Podávejte sendviče ještě teplé, ale dobré budou i poté, co vychladnou.
2. Vyjměte a rozložte na chléb jemné plátky prosciutta, artyčoky nakrájené na plátky, špičky chřestu (zelený nemusíte tepelně upravovat), zvláčnělá rajčátka, vypeckované pokrájené olivy a kapary. Podávejte sendviče ještě teplé, ale dobré budou i poté, co vychladnou.
Komentáře
Anonym
10.09.2007 20:49
Apetit 7/06