Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Italský megasendvič
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.7/5 Počet hodnocení: 6
Do 10 minut Velmi snadné 1

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1318 kcal
Bílkoviny 64 g
Sacharidy 182 g
Tuky 30 g
Vláknina 40 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Vito Mollica je velkým přítelem kvalitních surovin a hledá je i v Čechách. Velmi si oblíbil i český chleba, například šumavu. Další ingredience oslavují Itálii; jejich množství násobte počtem osob.

Suroviny

chleba 2 plátky
podle vlastní chuti
olivový olej extra panenský
olej
na zakapání, nemusí být
jemný sýr s modrou plísní, na plátky
italská sušená šunka (pršut)
malé, naložené
rajčata cherry 2 ks
několik čerstvých výhonků
kapary 2 PL

Postup

1

Troubu předehřejte na 200, horkovzdušnou na 180 stupňů. Plátky chleba položte na plech a dvě tři minuty opečte v troubě, aby zezlátly a byly křupavé. Pak okolo nich rozložte rajčátka a nechte je lehce opéct. Troubu vypněte. Jestli chcete, zakápněte chleba olejem; potom ho pokryjte gorgonzolou a vraťte do trouby. Je ještě teplá, takže se sýr nataví a zvláční.

2

Vyjměte a rozložte na chléb jemné plátky prosciutta, artyčoky nakrájené na plátky, špičky chřestu (zelený nemusíte tepelně upravovat), zvláčnělá rajčátka, vypeckované pokrájené olivy a kapary. Podávejte sendviče ještě teplé, ale dobré budou i poté, co vychladnou.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2006/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2006/7

Komentáře

10.09.2007 20:49
Recept se nachází v č.7/06, str.52

Apetit magazín

AD
Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny
  • Zajímavosti

Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny

Zmrzlina k létu neodmyslitelně patří, milují ji děti i dospělí. Chladivý kopeček v horkých dnech dokonale osvěží a potěší chuťové buňky. Marks & Spencer si letos opět připravil několik novinek ze světa mraženého osvěžení – a...