Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Sendvič se steakem a máslovou cibulkou

Sendvič se steakem a máslovou cibulkou

Zatím nehodnoceno
Do 10 minut Velmi snadné Pro 2 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 837 kcal
Bílkoviny 20 g
Sacharidy 115 g
Tuky 30 g
Vláknina 6 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Sendvič jako z toho nejlepšího steakhousu!

Suroviny

+ navíc na steaky
větší, překrojená, na plátky
sůl
pepř
čerstvě mletý
worcesterská omáčka
podle chuti
tymián sušený 1 ČL
2 ks
steak (viz Něco navíc)
rostlinný olej
na potření steaků
majonéza 1 PL
hořčice dijonská 1 PL
malé, podélně přepůlené, opečené na řezech
rukola 2 hrst

Postup

1

Máslo rozehřejte v pánvi, přidejte cibuli a osolte. Zvolna opékejte 20-25 minut, dokud cibule lehce nezkaramelizuje. Zastříkněte worcesterem, přidejte tymián a ještě 5 minut opékejte.

2

Steakovou pánev rozpalte na maximum. Steaky osolte, opepřete, potřete olejem, vložte na pánev a zprudka opečte z každé strany 2-4 minuty. Opečené maso přendejte na talíř, na každý steak dejte plátek másla, zakryjte potravinářskou fóliií a nechte 10 minut odpočívat.

3

Majonézu promíchejte s hořčicí a vzniklou směsí potřete spodní díly ciabatt. Na ně rozdělte rukolu. Steak nakrájejte na plátky a spolu s cibulkou rozdělte na ciabatty. Přiklopte.

NĚCO NAVÍC
Na steak můžete koupit hovězí svíčkovou, která je skvělá, ale spíše sušší, daleko lepší je nízký roštěnec, rib eye steak nebo flank steak. Základem úspěchu je vyzrálé maso pokojové teploty. Délka opékání záleží na tloušťce a druhu masa i na tom, jak máte steaky rádi.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2019/4 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2019/4

Apetit magazín