Sendvič se steakem a máslovou cibulkou

Sendvič se steakem a máslovou cibulkou

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do 10 minut Velmi snadné Pro 2 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 837 kcal
Bílkoviny 20 g
Cukr 115 g
Tuky 30 g
Vláknina 6 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Sendvič jako z toho nejlepšího steakhousu!

Suroviny

máslo 1 PL
+ navíc na steaky
cibule 1 ks
větší, překrojená, na plátky
sůl
pepř
čerstvě mletý
worcesterská omáčka
podle chuti
tymián sušený 1 ČL
2 ks
steak (viz Něco navíc)
rostlinný olej
na potření steaků
majonéza 1 PL
hořčice dijonská 1 PL
ciabatta 2 ks
malé, podélně přepůlené, opečené na řezech
rukola 2 hrst

1 Máslo rozehřejte v pánvi, přidejte cibuli a osolte. Zvolna opékejte 20–25 minut, dokud cibule lehce nezkaramelizuje. Zastříkněte worcesterem, přidejte tymián a ještě 5 minut opékejte.

2 Steakovou pánev rozpalte na maximum. Steaky osolte, opepřete, potřete olejem, vložte na pánev a zprudka opečte z každé strany 2-4 minuty. Opečené maso přendejte na talíř, na každý steak dejte plátek másla, zakryjte potravinářskou fóliií a nechte 10 minut odpočívat.

3 Majonézu promíchejte s hořčicí a vzniklou směsí potřete spodní díly ciabatt. Na ně rozdělte rukolu. Steak nakrájejte na plátky a spolu s cibulkou rozdělte na ciabatty. Přiklopte.

NĚCO NAVÍC
Na steak můžete koupit hovězí svíčkovou, která je skvělá, ale spíše sušší, daleko lepší je nízký roštěnec, rib eye steak nebo flank steak. Základem úspěchu je vyzrálé maso pokojové teploty. Délka opékání záleží na tloušťce a druhu masa i na tom, jak máte steaky rádi.

Foto: Rob Streeter
Fotografie a recept převzaty z Olive Magazine/Immediate Media

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2019/4 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit magazín

  • Suroviny

Daiquiri: Opojné osvěžení na letní párty

Oblíbený drink Ernesta Hemingwaye si díky svěží citrusové chuti našel své místo v nejprestižnějších koktejlových barech po celém světě. Připravte si s námi původní kubánské daiquiri a vyzkoušejte jej také v kombinaci s ovocem jako...
  • Stories

APETIT Stories: S chutí do příběhů

Milujeme dobré jídlo, kvalitní suroviny a skvělé příběhy. To vše nás spojuje a dělá náš život barevnějším, chutnějším a příjemnějším. Zakousněte se s námi do příběhů nejen o jídle. Věříme, že vám budou chutnat. ...
  • Stories

TOP 20: Zdraví na talíři

Jsme stvořeni převážně z vody. Celkový podíl vody v našem těle je až 70 %. Ale vodu neustále i vylučujeme. Proto je potřebné ji průběžně doplňovat. I když tím nejlepších způsobem je sklenice čisté pramenité vody, pomoci...
  • Jak na to

Jak využít bylinky k přípravě letních drinků

Dopřejte si v horkých letních měsících osvěžující bylinné drinky bez obsahu alkoholu. Jedinečné účinky bylin, které znaly už naše prababičky, můžete využít i dnes. Pojďme se společně podívat do světa uklidňující máty, svěží citrusové...

Letní bramborový salát jako dokonalá příloha

S první polovinou prázdnin přichází i první sklizeň letošních brambor. Nové brambory jsou ideální volbou pro lehkou večeři do letního počasí například klasicky "na loupačku" s tvarohem a máslem. Vyzkoušet je však můžete...
  • Lidé a jídlo

Ayran: Osvěžující letní nápoj

Až vás přepadne touha se dokonale osvěžit, vzpomeňte si na ayran! Vykouzlíte ho vcukuletu a stačí k tomu jen bílý jogurt, voda a špetka soli. Můžete si ho však vyladit podle vlastních představ.   ...

Obchod Apetit