Sendvič jako z toho nejlepšího steakhousu!
Suroviny
Postup
Máslo rozehřejte v pánvi, přidejte cibuli a osolte. Zvolna opékejte 20-25 minut, dokud cibule lehce nezkaramelizuje. Zastříkněte worcesterem, přidejte tymián a ještě 5 minut opékejte.
Steakovou pánev rozpalte na maximum. Steaky osolte, opepřete, potřete olejem, vložte na pánev a zprudka opečte z každé strany 2-4 minuty. Opečené maso přendejte na talíř, na každý steak dejte plátek másla, zakryjte potravinářskou fóliií a nechte 10 minut odpočívat.
Majonézu promíchejte s hořčicí a vzniklou směsí potřete spodní díly ciabatt. Na ně rozdělte rukolu. Steak nakrájejte na plátky a spolu s cibulkou rozdělte na ciabatty. Přiklopte.
NĚCO NAVÍC
Na steak můžete koupit hovězí svíčkovou, která je skvělá, ale spíše sušší, daleko lepší je nízký roštěnec, rib eye steak nebo flank steak. Základem úspěchu je vyzrálé maso pokojové teploty. Délka opékání záleží na tloušťce a druhu masa i na tom, jak máte steaky rádi.