Kuřecí páj se zeleninou

Kuřecí páj se zeleninou

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do 20 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1929 kcal
Bílkoviny 111 g
Cukr 65 g
Tuky 135 g
Vláknina 17 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Rozmazlete se lahodným slaným pájem! Křupavé kousky těsta ukrývají neodolatelně krémovou náplň. 

Suroviny

máslo 1 PL
petržel 3 ks
lze nahradit pastinákem, na kostičky
pórek 1 ks
menší, nadrobno
kuřecí stehna 500 g
vykoštěná, na větší kousky
mouka pšeničná hladká 1 PL
vývar kuřecí 300 ml
smetana ke šlehání 100 ml
petrželka hrst
lístky, nahrubo
sůl
1 bal
těsto na croissanty hotové chlazené (viz Něco navíc)

1 V pánvi rozehřejte máslo a opékejte na něm petržel/pastinák a pórek, dokud nezměknou. Přidejte kuřecí kousky a opékejte, aby se maso zatáhlo a zezlátlo, pak poprašte moukou a zarestujte. Vmíchejte vývar, nechte pár minut provařit a potom přilijte smetanu a vsypte petrželku. Dochuťte solí a přesuňte do zapékací mísy nebo pekáčku.

2 Troubu předehřejte na 200°C. Těsto rozrolujte a nakrájejte na čtverce nebo obdélníky. Poskládejte je cik cak na obsah pekáčku tak, abyste ho úplně zakryli. Pečte 20–25 minut, aby těsto bylo upečené pěkně dozlatova.

NĚCO NAVÍC
Těsto na croissanty se prodává v různých gramážích, na tento recept vám vystačí zhruba 240 g. Pokud koupíte větší balení, upečte ze zbytku těsta croissanty a dejte si je druhý den k snídani!

Foto: Rob Streeter
Fotografie a recept převzaty z Olive Magazine/Immediate Media

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2019/4 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit magazín

  • Jak na to

Nejlepší italské semifreddo krok za krokem

Pravé italské semifreddo je nadýchané, na jazyku taje a rozplývá se. Osvěžující semifreddo je pro léto je pro jako stvořené. Připravili jsme pro vás tipy, jak si mražený italský dezert připravit doma. ...
  • Tipy a triky

Zeptejte se redakce: Biskupský chlebíček

Milujete biskupský chlebíček? Tato jednoduchá pochoutka může posloužit jako chutný dezert i jako sladká svačinka. Poradíme vám, z jakého těsta je nejlepší ho připravit.    ...

Jak na nejlepší ovocný salát?

Zahrádky, trhy i obchody nabízejí moře lahodných ovocných plodů, které přímo žadoní o zpracování. Možností je spoustu. Můžete se pustit třeba do výroby džemu, kompotu nebo sirupu. Ale nejvíc zdravých látek se ukrývá v čerstvém ovoci, proto...
  • Tipy a triky

5 evergreenů rychlého občerstvení z českých koupališť

K českému koupališti neodmyslitelně patří oblíbené  gastrorychlovky: párek v rohlíku, smažák v housce, langoš, hranolky nebo kuřecí nugetky. V principu nejde o nic špatného, provedení ale může někdy kulhat. Připravte si...
  • Jak na to

3 tipy na rychlé jednohubky na špejli

Obyčejné jednohubky z pečiva a pomazánky známe všichni. Modernější alternativou jsou kanapky ze zeleniny a hummusu či lehké tvarohové pěny. Znáte ale jednohubky na špejli?   ...

Obchod Apetit