Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Kuřecí páj se zeleninou

Rozmazlete se lahodným slaným pájem! Křupavé kousky těsta ukrývají neodolatelně krémovou náplň. 

Vydání: 2019/4
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 4 osoby
Doba přípravy: Do 20 minut
PT25M
Pečení 0:25
Kuře Britská

Ingredience

    • 1–2 lžíce másla
    • 3 petržele nebo pastináky, nakrájené na kostičky
    • 1 menší pórek, nakrájený nadrobno
    • 500 g vykostěných kuřecích stehen, nakrájených na větší kousky
    • 1 lžíce hladké mouky
    • 300 ml kuřecího vývaru
    • 100 ml smetany ke šlehání
    • hrst listů hladkolisté petrželky, nakrájených nahrubo
    • sůl
    • 1 balení hotového chlazeného těsta na croissanty (viz Něco navíc)

Příprava jídla

1 V pánvi rozehřejte máslo a opékejte na něm petržel/pastinák a pórek, dokud nezměknou. Přidejte kuřecí kousky a opékejte, aby se maso zatáhlo a zezlátlo, pak poprašte moukou a zarestujte. Vmíchejte vývar, nechte pár minut provařit a potom přilijte smetanu a vsypte petrželku. Dochuťte solí a přesuňte do zapékací mísy nebo pekáčku.

2 Troubu předehřejte na 200°C. Těsto rozrolujte a nakrájejte na čtverce nebo obdélníky. Poskládejte je cik cak na obsah pekáčku tak, abyste ho úplně zakryli. Pečte 20–25 minut, aby těsto bylo upečené pěkně dozlatova.

NĚCO NAVÍC
Těsto na croissanty se prodává v různých gramážích, na tento recept vám vystačí zhruba 240 g. Pokud koupíte větší balení, upečte ze zbytku těsta croissanty a dejte si je druhý den k snídani!

Foto: Rob Streeter
Fotografie a recept převzaty z Olive Magazine/Immediate Media

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Tortellini ve vývaru s pórkem

Losos s cajunským kořením a zelným salátem

Jehněčí po španělsku

Sendvič se steakem a máslovou cibulkou

REKLAMA

Přidat komentář