Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Kuřecí páj se zeleninou
ZDROJ: Olive Magazine/Immediate Media
sdílet:
5/5 Počet hodnocení: 3
Do 20 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1929 kcal
Bílkoviny 111 g
Sacharidy 65 g
Tuky 135 g
Vláknina 17 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Rozmazlete se lahodným slaným pájem! Křupavé kousky těsta ukrývají neodolatelně krémovou náplň. 

Suroviny

petržel 3 ks
lze nahradit pastinákem, na kostičky
pórek 1 ks
menší, nadrobno
vykoštěná, na větší kousky
vývar kuřecí 300 ml
petrželka hrst
lístky, nahrubo
sůl
1 bal
těsto na croissanty hotové chlazené (viz Něco navíc)

Postup

1

V pánvi rozehřejte máslo a opékejte na něm petržel/pastinák a pórek, dokud nezměknou. Přidejte kuřecí kousky a opékejte, aby se maso zatáhlo a zezlátlo, pak poprašte moukou a zarestujte. Vmíchejte vývar, nechte pár minut provařit a potom přilijte smetanu a vsypte petrželku. Dochuťte solí a přesuňte do zapékací mísy nebo pekáčku.

2

Troubu předehřejte na 200°C. Těsto rozrolujte a nakrájejte na čtverce nebo obdélníky. Poskládejte je cik cak na obsah pekáčku tak, abyste ho úplně zakryli. Pečte 20–25 minut, aby těsto bylo upečené pěkně dozlatova.

NĚCO NAVÍC
Těsto na croissanty se prodává v různých gramážích, na tento recept vám vystačí zhruba 240 g. Pokud koupíte větší balení, upečte ze zbytku těsta croissanty a dejte si je druhý den k snídani!

Foto: Rob Streeter, Fotografie a recept převzaty z Olive Magazine/Immediate Media

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2019/4 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2019/4

Apetit magazín

AD
Vychutnejte si královské limitky v průběhu celého léta!
  • Zajímavosti

Vychutnejte si královské limitky v průběhu celého léta!

Na trhu se díky velké oblibě s přehledem drží již od 70. let minulého století, kdy jej světu poprvé představil kalifornský franšízant Al Bernardin. Pro svou popularitu a vynikající chuť exceloval dokonce i v ikonickém filmovém trháku Pulp...