Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Sendviče s vajíčkovou pomazánkou po japonsku
Sendviče s vajíčkovou pomazánkou po japonsku
ZDROJ: Olive Magazine/Immediate Media
sdílet:

Sendviče s vajíčkovou pomazánkou po japonsku

4.4/5 Počet hodnocení: 5
Do hodiny Velmi snadné Na 15 kousků

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 6217 kcal
Bílkoviny 251 g
Sacharidy 792 g
Tuky 223 g
Vláknina 46 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Co nesmí nikdy chybět na tradičním anglickém čaji o páté? Sendviče s vajíčkovou pomazánkou! Japonská majonéza a nakládaná okurka jim ovšem dodají úplně nový rozměr.

Suroviny

vejce 6 ks
velká
majonéza 5 PL
japonská majonéza Kewpie (dostupná na Rohlíku nebo v obchodech s asijskými specialitami)
toustový chléb 10 plátků
světlý
sůl
pepř
čerstvě mletý
Na naloženou okurku
okurka ½ ks
na tenké plátky
sůl 1 ČL
+ špetka navíc
rýžový ocet 3 PL
sezamová semínka 1 PL
nasucho opražená

Postup

1

Plátky okurky posypte solí a nechte 5 minut stát, pak opláchněte pod tekoucí chladnou vodou a nechte okapat. Smíchejte ocet a cukr se špetkou soli, přidejte plátky okurky a dobře promíchejte. Vložte do lednice na nejméně 30 minut, ale ještě lépe na 2–3 hodiny. Pak sceďte veškerou tekutinu a smíchejte okurku se sezamovými semínky.

2

V hrnci přiveďte k varu vodu a opatrně do ní vložte slepičí vejce a nechte 8 minut vařit. Pak vodu slijte a vejce zalijte ledovou vodou a nechte vychladnout. Pokud používáte i křepelčí vajíčka, vařte je pouze 2,5 minuty, pak ihned zalijte ledovou vodou. Budou tak přesně nahniličko.

3

Slepičí vejce oloupejte a prsty roztrhněte. Vyjměte žloutky, vložte je do misky a rozmačkejte vidličkou. Přidejte 3 lžíce majonézy a pomocí stěrky rozetřete dohladka. Bílky nasekejte nadrobno a přidejte ke žloutkům se zbylou majonézou a promíchejte. Opepřete a podle potřeby dosolte – počítejte s tím, že japonská majonéza je výrazně dochucená. Oloupejte a rozčtvrťte křepelčí vejce, pokud používáte, a dejte stranou.

4

Zubatým nožem odřízněte z krajíců chleba kůrku, pak každý krajíc rozkrojte na šířku tří prstů, takže získáte celkem 30 obdélníčků. Polovinu namažte pomazánkou a na střed každého plátku položte čtvrtku křepelčího vejce. Navrch vyskládejte okurky a přiklopte zbylou polovinou chleba.

NĚCO NAVÍC
Pokud neseženete majonézu Kewpie, smíchejte 5 lžic běžné majonézy s 1 lžící rýžového octa a špetkou krupicového cukru.

Recept i fotografie převzaty z Olive Magazine.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2022/3 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2022/3

Apetit magazín

Ginová nauka: Jak gin pít a s čím ho kombinovat
  • Zajímavosti

Ginová nauka: Jak gin pít a s čím ho kombinovat

Gin je oblíbený pro svou jedinečnou chuť a aroma. Základem je jalovec, ale často se používají i další byliny a koření, které mu dodávají specifický charakter. Pokud i vy patříte mezi milovníky tohoto nápoje, jistě vám přijdou vhod tipy...