Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do 30 minut na 10 vloček

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2147 kcal
Bílkoviny 76 g
Cukr 276 g
Tuky 74 g
Vláknina 45 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Kdo říká, že koblihy musejí mít jen oblé tvary? Vykrájet z nich můžete třeba i romantické vločky.

Suroviny

2 ČL
sušené droždí
mléko 125 ml
vlažné
krupicový cukr 50 g
+ na obal
máslo 50 g
rozehřáté
mouka pšeničná hladká 340 g
+ trocha navíc
vejce 2 ks
skořice 1 ČL
olej
na smažení

1 Droždí, 1,5 lžíce vlažné vody, mléko a lžíci cukru smíchejte v míse a nechte 10 minut stát, aby se na povrchu utvořily bubliny. Přidejte máslo, mouku, vejce, skořici a zbývající cukr. Vařečkou vypracujte lepivé těsto, přeneste ho na mírně pomoučněný vál a vypracujte hladké těsto. Vložte ho do mísy mírně vymazané olejem, přikryjte vlhkou utěrkou a dejte na teplé místo kynout na dvojnásobný objem; trvá to asi 45 minut.

2 Pak těsto na mírně pomoučněném válu 5 minut hněťte, aby bylo hladké a pružné. Potom ho rozválejte na centimetr tlustou placku. Vykrájejte z ní 10 koleček o průměru 8 cm. Ostrým nožíkem udělejte 6 řezů od okraje do středu kol tak, aby prostředek držel pohromadě. Tvary naskládejte na plech vyložený pečicím papírem, přikryjte utěrkou a nechte 30 minut kynout.

3 Rozehřejte větší množství oleje na 180 °C. Koblihy smažte po dávkách, 1–2 minuty z každé strany, dozlatova. Osušte na papírových utěrkách. Ještě teplé obalte v cukru.

Apetit magazín

  • Tipy a triky

Tipy a triky, jak připravit nejlepší lasagne

Lasagne jsou těstoviny ve tvaru tenkých obdélníkových plátů, podle nichž získal jméno celosvětově oblíbený pokrm, jehož kořeny leží v italské Neapoli. Kvalita surovin je alfou a omegou chuti všech jídel, u lasagní to však platí dvojnásob....
  • Novinky a zajímavosti

Co jíst v červenci – prázdniny ve znamení letního ovoce

Léto je obdobím hojnosti. Vše zraje, na záhrádce při obhlížení úrody jen srdce plesá a na trzích nám ze vší té pestrobarevné krásy oči přecházejí. Jahody, borůvky, maliny a další ovoce nikdy nechutnají tak dobře jako právě o prázninách....
  • Tipy a triky

Čas malin přezrálých

Maliny jsou bezesporu symbolem léta. Pokud vám právě teď dozrávají na zahrádce, vrhněte se na zpracování úrody. Jenže… už vám došly nápady nevíte, co s nimi dál? Máme pro vás pár tipů. ...
  • Novinky a zajímavosti

Dáte si whiskey nebo whisky?

Že v tom není žádný rozdíl? Omyl. Skotové a Irové vědí nejlépe, jak velký rozdíl mezi whiskey a whisky je. Až si příště budete v restauraci tento zlatavý alkoholický nápoj objednávat, dobře si rozmyslete, co skutečně chcete. ...
  • Novinky a zajímavosti

Báječné borůvky – ovoce plné zdraví

Jestli letos borůvky rostou, vám v článku sice neprozradíme. (A naše tajná místa, kam na ně chodíme, si také necháme pro sebe.) Ale zato vám řekneme, na co jsou borůvky dobré, proč je jíst, čím prospívají našemu zdraví nebo jaký je rozdíl...
Komerční sdělení
  • Koktejl

TOHLE JE IN…stantní káva!

FRUITY VELVET SMOOTHIE Potřebujete jen: 2 lžičky instantní kávy Jacobs Velvet; 200 ml (sójového) mléka; 2 cl ovocného sirupu (jahoda/malina/mango); led. Šejkr naplňte do poloviny ledem, přidejte dvě lžičky instantní kávy Jacobs Velvet,...

Obchod Apetit