Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Skořicové vločky
ZDROJ: Apetit
sdílet:
Zatím nehodnoceno
Více než hodinu Snadné Na 10 vloček

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2201 kcal
Bílkoviny 83 g
Sacharidy 278 g
Tuky 75 g
Vláknina 49 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Kdo říká, že koblihy musejí mít jen oblé tvary? Vykrájet z nich můžete třeba i romantické vločky.

Suroviny

droždí sušené 2 ČL
mléko 125 ml
vlažné
+ na obalení
rozehřáté
+ trochu navíc
vejce 2 ks
mletá
olej
na smažení

Postup

1

Droždí, 1,5 lžíce vlažné vody, mléko a lžíci cukru smíchejte v míse a nechte 10 minut stát, aby se na povrchu utvořily bubliny. Přidejte máslo, mouku, vejce, skořici a zbývající cukr. Vařečkou vypracujte lepivé těsto, přeneste ho na mírně pomoučněný vál a vypracujte hladké těsto. Vložte ho do mísy mírně vymazané olejem, přikryjte vlhkou utěrkou a dejte na teplé místo kynout na dvojnásobný objem; trvá to asi 45 minut.

2

Pak těsto na mírně pomoučněném válu 5 minut hněťte, aby bylo hladké a pružné. Potom ho rozválejte na centimetr tlustou placku. Vykrájejte z ní 10 koleček o průměru 8 cm. Ostrým nožíkem udělejte 6 řezů od okraje do středu kol tak, aby prostředek držel pohromadě. Tvary naskládejte na plech vyložený pečicím papírem, přikryjte utěrkou a nechte 30 minut kynout.

3

Rozehřejte větší množství oleje na 180 °C. Koblihy smažte po dávkách, 1–2 minuty z každé strany, dozlatova. Osušte na papírových utěrkách. Ještě teplé obalte v cukru.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2013/2 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2013/2

Apetit magazín