Kuchařky Apetit Vína Apetit
reklama
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

2013/2

Úsporné recepty
Koblihy & spol.
Pro Valentýna
Rybičky z plechu
Domácí kysané zelí

Upoutávky z Apetitu

Dort pro lásku

Vypadá jako umělecké dílo, ale jeho přípravu zvládnete i v domácích podmínkách. A výroba čokoládových ozdob vás nadchne!

Vyrobte si vlastní kysané zelí

Redaktorka Stáňa Moravcová několik týdnů testovala a ladila postup na kvašené zelí, které se dá připravit i v tom nejmenším bytě, s pomocí dvou sklenic a z jediné hlávky zelí. Kromě toho vám doporučí, jak kysané zelí dál využít – samozřejmě pokud ho nesníte hned jen tak…

Koblihy, donuty & spol.

České koblihy, německé krapfen anebo Američany (a dětmi) milované donuty jsou příbuzné. Vyrobte si sladké pečivo podle svého gusta a ponořte ho do horké tukové lázně. S naším návodem máte úspěch zaručen!

Beze zbytku

Koupit celé kuře se vyplatí. Můžete ho upéct v celku, anebo ještě lépe – naporcovat je a z každého kousku připravit chutnou večeři.

Recepty z vydání

Hustá čočková polévka

„Je zdravá, výborná a s pečivem vydá i za hlavní chod,“ napsala nám naše čtenářka Kristýna Heřmánková z...

Dršťková polévka

Dámičky se asi budou tvářit vyděšeně, ale doporučujeme odhodit předsudky. Dršťky přece vyhledávají labužníci po celém...

Zadělávané dršťky

Tradiční český recept zřejmě vychází z francouzského předpisu na dršťky po lyonsku. V jemné smetanové omáčce vynikne...

Pečené kachní stehýnko v šouletu

Kroupy s hrachem patřily k tradičním českým přílohám.

Taštičky s povidly a strouhankou

Taštičky umějí navodit domácí atmosféru.

Bylinkové kuřecí rizoto z trouby

Příprava v troubě vám ušetří stání u sporáku.

Kuře po baskicku

Baskické kuře si můžete dát jen tak s křupavou bagetou a sklenkou červeného vína, ale my milujeme, když si rozpečenou...

Kuřecí prsa Diana

Pokud kuřecí prsa nevyužijete na rizoto, připravte si tenhle luxusní steak s vychytanou chutí a vůní, v nichž se snoubí...

Zelí kvašené ve sklenici

Redaktorka Stáňa Moravcová několik týdnů testovala a ladila postup na kvašené zelí, které se dá připravit i v tom...

Opékaný sendvič s kysaným zelím

Na topinky se hodí jakýkoli chléb, od běžného pšeničnožitného až po tmavý žitný, jen by neměl být drobivý. Suroviny...

Jitrničky s lepenicí

Do bramborového základu sice můžete přidat mléko, máslo či smetanu, ale lepenice je skvělá i v nejprostší podobě...

Masové koule & brambory v kysaném zelí

Kysané zelí sice spojujeme hlavně s uzeným a vepřovým masem, ale stejně dobře se dá kombinovat také s mletým hovězím...

Kysané zelí s jablky a slaninou

Ochucená verze dušeného zelí se hodí k vepřovému masu, huse či kachně, ale dá se jíst i samostatně jako salát

Kakaové muffiny s kysaným zelím

Když si naše dekor stylistka Bára přečetla název tohohle receptu, kroutila hlavou a říkala si, že asi v redakci někdo...

Těstoviny s tuňákem, chilli a olivami

Večeře v italském stylu. Omáčka z trouby vám zachutná.

Rýžový salát s tuňákem

Tuňák je taková rybí šunka – univerzální surovina, která se hodí do všeho. Zlepší chuť, ale nepotlačí ostatní...

Pomerančový salát s cibulí a uzenými šproty

Salát z pomerančů a cibule je kombinace oblíbená kolem celého Středozemního moře. Na Sicílii jej ještě doplňují uzenými...

Sendviče se sardinkami

Chleba se sardinkami je spolu s chlebem se sardinkovou pomazánkou oblíbeným rychlým jídlem. V kombinaci s krémovým...

Janssonovo pokušení

Janssons frestelse se ve Švédsku, zemi svého původu, připravuje se šproty, kterým se zde říká ansjovis. Vinou...

Vídeňské masopustní koblihy

Nadýchané jako peřinka...

Skořicové vločky

Kdo říká, že koblihy musejí mít jen oblé tvary? Vykrájet z nich můžete třeba i romantické vločky.

Polévané donuty bez kynutí

Snadná varianta amerických donutů pro ty, kteří si na kynuté těsto netroufnou.

Bramborové kuličky s rozehřátou čokoládou

Koblihy nemusíte jíst vždycky jen s cukrem – užijte si minikobližky ve stylu čokoládového fondue.

Koblihy s ricottovou náplní

Ricottová náplň přibližuje koblihy k tvarohovým buchtám. Vyzkoušejte ji, nás dostala na první ochutnání!

Dort pro lásku

Vypadá jako umělecké dílo, ale jeho přípravu pod vedením cukráře Jaroslava Valáška zvládnete i v domácích podmínkách...

Kuřecí polévka po čínsku z asijského kuřecího vývaru

Asijský kuřecí vývar je rychleji hotový než ten klasický. Díky použitým surovinám má velmi čerstvou a pikantní...

Přidat komentář