0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Polévané donuty bez kynutí
ZDROJ: Apetit
sdílet:
3.9/5 Počet hodnocení: 14
Do hodiny Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3358 kcal
Bílkoviny 86 g
Sacharidy 634 g
Tuky 37 g
Vláknina 51 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Snadná varianta amerických donutů pro ty, kteří si na kynuté těsto netroufnou.

Suroviny

krupicový cukr 150 g
vejce 2 ks
kefír 250 ml
jedlá soda ½ ČL
sůl ½ ČL
skořice ½ ČL
muškátový oříšek ½ ČL
nastrouhaný
mouka pšeničná hladká 400 g
+ trocha navíc
olej
na osmažení
Na polevu
moučkový cukr 220 g
mléko 3 PL

Postup

1

Krupicový cukr smíchejte se zakysanou smetanou. Přidejte rozšlehaná vejce a kefír. Sodu, sůl a koření prosejte se 150 g mouky a smíchejte s kefírovou směsí. Přisypte další mouku, aby bylo těsto tak pevné, aby se s ním dalo pracovat.

2

Na pomoučněném válu vyválejte centimetr tlustou placku, vykrájejte z ní 7cm kolečka a z jejich středů vypíchněte kolečka o průměru 3–4 cm.

3

Rozehřejte větší množství oleje na 180 °C. Donuty (případně i vykrojené středy; těsto je těžké a bohužel se nehodí na přípravu velkých koblih) smažte po dávkách, 1–2 minuty z každé strany, dozlatova. Osušte na papírových utěrkách.

4

Na polevu smíchejte moučkový cukr s takovým množstvím mléka, aby vznikla řídká poleva. Donuty nechte vychladnout, namočte do polevy a nechte ji zatuhnout.

NĚCO NAVÍC
Do tvaru donutů lze samozřejmě vykrajovat i těsto na skořicové vločky, ale doporučujeme vyzkoušet tenhle nekynutý recept. Koblihy ale z tohoto těsta nezkoušejte.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2013/2 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2013/2

Apetit magazín

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mrkev, dýně a cuketa
  • Tipy redakce

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mrkev, dýně a cuketa

Druhou kuchařku roku 2023 jsme věnovali zelenině. Nečekejte ovšem knihu jen pro vegany či vegetariány, novinka obsahuje recepty s masem i bez. Další přírůstek do edice Apetit – Mrkev, dýně, cuketa – vychází v květnu a je určena pro všechny,...
AD
Možná vám doteď ke grilovačce něco chybělo. Znáte ajvar?  
  • Zajímavosti

Možná vám doteď ke grilovačce něco chybělo. Znáte ajvar?  

Na Balkáně je nedílnou součástí prostřeného stolu. Doprovází grilovaná masa, ryby i pečivo, voní létem a pozornost přitáhne sytě červenou barvou. Jeho skvělá chuť nenechá nikoho na pochybách, že na slunci vyzrálé papriky v podobě ajvaru...
AD
Esence léta: chladivá slast pro vaše smysly
  • Lidé a jídlo

Esence léta: chladivá slast pro vaše smysly

Horké sluneční paprsky se už pomalu hlásí o slovo a s nimi přichází i jedno z nejoblíbenějších ročních období. Prázdniny a léto, mnoho radostí a zážitků, čas dovolené a pozitivnějších vibrací. A také nová příchuť zmrzlin. ...
Co je cmunda po kaplicku a jak ji správně přichystat
  • Zajímavosti

Co je cmunda po kaplicku a jak ji správně přichystat

Cmunda po kaplicku patří mezi hospodské evergreeny. Bramborák s uzeným masem a kysaným zelím v hostinci dokonce vznikl. Navíc si získal takovou oblibu, že si ho lidé začali připravovat i doma. Pojďme oprášit tuto specialitu...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
384 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč