Polévané donuty bez kynutí

Polévané donuty bez kynutí

Hodnocení receptu
Průměr: 3.4 ()
Do 30 minut pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3358 kcal
Bílkoviny 86 g
Cukr 634 g
Tuky 37 g
Vláknina 51 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
Snadná varianta amerických donutů pro ty, kteří si na kynuté těsto netroufnou.

Suroviny

krupicový cukr 150 g
zakysaná smetana 1 PL
vejce 2 ks
kefír 250 ml
jedlá soda 0.5 ČL
sůl 0.5 ČL
skořice 0.5 ČL
muškátový oříšek 0.5 ČL
nastrouhaný
mouka pšeničná hladká 400 g
+ trocha navíc
olej
na osmažení
Na polevu
moučkový cukr 220 g
mléko 3 PL

1 Krupicový cukr smíchejte se zakysanou smetanou. Přidejte rozšlehaná vejce a kefír. Sodu, sůl a koření prosejte se 150 g mouky a smíchejte s kefírovou směsí. Přisypte další mouku, aby bylo těsto tak pevné, aby se s ním dalo pracovat.

2 Na pomoučněném válu vyválejte centimetr tlustou placku, vykrájejte z ní 7cm kolečka a z jejich středů vypíchněte kolečka o průměru 3–4 cm. Rozehřejte větší množství oleje na 180 °C. Donuty (případně i vykrojené středy; těsto je těžké a bohužel se nehodí na přípravu velkých koblih) smažte po dávkách, 1–2 minuty z každé strany, dozlatova. Osušte na papírových utěrkách.

3 Na polevu smíchejte moučkový cukr s takovým množstvím mléka, aby vznikla řídká poleva. Donuty nechte vychladnout, namočte do polevy a nechte ji zatuhnout.

NĚCO NAVÍC

Do tvaru donutů lze samozřejmě vykrajovat i těsto na skořicové vločky, ale doporučujeme vyzkoušet tenhle nekynutý recept. Koblihy ale z tohoto těsta nezkoušejte.

Apetit magazín

  • Jak na to

Nejlepší italské semifreddo krok za krokem

Pravé italské semifreddo je nadýchané, na jazyku taje a rozplývá se. Osvěžující semifreddo je pro léto je pro jako stvořené. Připravili jsme pro vás tipy, jak si mražený italský dezert připravit doma. ...
  • Tipy a triky

Zeptejte se redakce: Biskupský chlebíček

Milujete biskupský chlebíček? Tato jednoduchá pochoutka může posloužit jako chutný dezert i jako sladká svačinka. Poradíme vám, z jakého těsta je nejlepší ho připravit.    ...

Jak na nejlepší ovocný salát?

Zahrádky, trhy i obchody nabízejí moře lahodných ovocných plodů, které přímo žadoní o zpracování. Možností je spoustu. Můžete se pustit třeba do výroby džemu, kompotu nebo sirupu. Ale nejvíc zdravých látek se ukrývá v čerstvém ovoci, proto...
  • Tipy a triky

5 evergreenů rychlého občerstvení z českých koupališť

K českému koupališti neodmyslitelně patří oblíbené  gastrorychlovky: párek v rohlíku, smažák v housce, langoš, hranolky nebo kuřecí nugetky. V principu nejde o nic špatného, provedení ale může někdy kulhat. Připravte si...
  • Jak na to

3 tipy na rychlé jednohubky na špejli

Obyčejné jednohubky z pečiva a pomazánky známe všichni. Modernější alternativou jsou kanapky ze zeleniny a hummusu či lehké tvarohové pěny. Znáte ale jednohubky na špejli?   ...

Obchod Apetit