Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Polévané donuty bez kynutí
ZDROJ: Apetit
sdílet:
3.8/5 Počet hodnocení: 22
Do hodiny Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3358 kcal
Bílkoviny 86 g
Sacharidy 634 g
Tuky 37 g
Vláknina 51 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Snadná varianta amerických donutů pro ty, kteří si na kynuté těsto netroufnou.

Suroviny

vejce 2 ks
kefír 250 ml
sůl ½ ČL
skořice ½ ČL
nastrouhaný
+ trocha navíc
olej
na osmažení
Na polevu

Postup

1

Krupicový cukr smíchejte se zakysanou smetanou. Přidejte rozšlehaná vejce a kefír. Sodu, sůl a koření prosejte se 150 g mouky a smíchejte s kefírovou směsí. Přisypte další mouku, aby bylo těsto tak pevné, aby se s ním dalo pracovat.

2

Na pomoučněném válu vyválejte centimetr tlustou placku, vykrájejte z ní 7cm kolečka a z jejich středů vypíchněte kolečka o průměru 3–4 cm.

3

Rozehřejte větší množství oleje na 180 °C. Donuty (případně i vykrojené středy; těsto je těžké a bohužel se nehodí na přípravu velkých koblih) smažte po dávkách, 1–2 minuty z každé strany, dozlatova. Osušte na papírových utěrkách.

4

Na polevu smíchejte moučkový cukr s takovým množstvím mléka, aby vznikla řídká poleva. Donuty nechte vychladnout, namočte do polevy a nechte ji zatuhnout.

NĚCO NAVÍC
Do tvaru donutů lze samozřejmě vykrajovat i těsto na skořicové vločky, ale doporučujeme vyzkoušet tenhle nekynutý recept. Koblihy ale z tohoto těsta nezkoušejte.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2013/2 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2013/2

Apetit magazín