Jahodová omáčka

Jahodová omáčka
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Jahodová omáčka

Hodnocení receptu
Průměr: 5 (1)
Do 10 minut Velmi snadné Na cca 470 ml

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 338 kcal
Bílkoviny 0 g
Sacharidy 72 g
Tuky 0 g
Vláknina 9 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Jahodovou omáčku připravte z dokonale zralých voňavých jahod nebo mimo sezonu použijte mražené. Ty nechte nejříve povolit. 

Suroviny

jahody 450 g
čerstvé nebo mražené a povolené
krupicový cukr 3 PL
nebo podle chuti
citronová štáva
podle chuti

Postup

1

Jahody rozmixujte s 1/2 cukru. Pokud používáte mražené, můžete k nim přilít trochu vody. Podle chuti doslaďte zbytkem cukru a znovu promixujte. Dolaďte citronovou šťávou.

2

Omáčku uchovávejte v lednici a spotřebujte do 2 dnů.

NĚCO NAVÍC
Podobně můžete připravit i malinovou omáčku: 450 g malin rozmixujte se 4 lžícemi moučkového cukru a propasírujte přes jemné síto. Dolaďte citronovou šťávou.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2021/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2021/1

Apetit magazín

Čočka: skryté bohatství i neznámé druhy
  • Tipy a triky

Čočka: skryté bohatství i neznámé druhy

Tato nenápadná rostlina se pěstuje přes 8 tisíc let. Je hodnotným zdrojem bílkovin, železa, vlákniny a dalších prospěšných látek. Čočka není jen hnědá, v české kuchyni se zabydlela červená čočka a pomalu do ní prostupuje i černá čočka ...
Větrník a Paris Brest: Která klasika svou slávu odpálila první?
  • Novinky a zajímavosti

Větrník a Paris Brest: Která klasika svou slávu odpálila první?

Zatímco větrník si nedovedeme představit bez karamelového krému a polevy, dezertu Paris Brest nesmí chybět oříškový mousseline. Přestože se komponenty liší chuťově i přípravou, mají tyto dezerty společného jmenovatele. Je jím korpus ve...
Ryze česká klasika: Jak na ten nejšťavnatější holandský řízek
  • Jak na to

Ryze česká klasika: Jak na ten nejšťavnatější holandský řízek

‚Holanďák‘ není z Holandska, je náš! Křupavá strouhanka na povrchu, uvnitř mleté maso, vytékající šťáva a rozteklý sýr. Také už se vám sbíhají sliny? Pak by vám neměly uniknout naše tipy na přípravu nejšťavnatějšího holandského řízku, jaký...

Obchod Apetit