Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Jahodová omáčka
Jahodová omáčka
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Jahodová omáčka

4.6/5 Počet hodnocení: 5
Do 10 minut Velmi snadné Na cca 470 ml

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 338 kcal
Bílkoviny 0 g
Sacharidy 72 g
Tuky 0 g
Vláknina 9 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Jahodovou omáčku připravte z dokonale zralých voňavých jahod nebo mimo sezonu použijte mražené. Ty nechte nejříve povolit. 

Suroviny

jahody 450 g
čerstvé nebo mražené a povolené
nebo podle chuti

Postup

1

Jahody rozmixujte s 1/2 cukru. Pokud používáte mražené, můžete k nim přilít trochu vody. Podle chuti doslaďte zbytkem cukru a znovu promixujte. Dolaďte citronovou šťávou.

2

Omáčku uchovávejte v lednici a spotřebujte do 2 dnů.

NĚCO NAVÍC
Podobně můžete připravit i malinovou omáčku: 450 g malin rozmixujte se 4 lžícemi moučkového cukru a propasírujte přes jemné síto. Dolaďte citronovou šťávou.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2021/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2021/1

Apetit magazín