Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Vánoční sušenky
ZDROJ: Apetit
sdílet:
3.7/5 Počet hodnocení: 31
Více než hodinu Velmi snadné Na asi 70 koleček

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3893 kcal
Bílkoviny 109 g
Sacharidy 618 g
Tuky 93 g
Vláknina 60 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Vánoční sušenky, italské biscotti, jsou nejlepší namáčené do dezertního vína – třeba slámového, portského, marsala, vin santo… Ostatně, můžete ho darovat k nim!

Suroviny

+ na podsypání
kypřicí prášek do pečiva 2 ČL
mleté
třtinový cukr 250 g
světlý
vejce 3 ks
rozšlehaná
z jednoho pomeranče
nesolené
pistácie 50 g
loupané, nesolené

Postup

1

Troubu předehřejte na 170 °C.

2

V míse promíchejte mouku, kypřicí prášek, koření a cukr. Přidejte vejce, pomerančovou kůru, a jakmile se těsto začne spojovat, zpracujte ho rukama na pracovní ploše poprášené moukou. Když je hmota hladká a pružná, přidejte do ní ovoce a ořechy.

3

Rozdělte těsto na čtvrtiny a z každé vytvořte asi 30 cm dlouhý váleček. Vždy dva válečky položte na plechy vyložené pečicím papírem, dostatečně daleko od sebe.

4

Pečte 25–30 minut, až těsto zpevní, ale stále je ještě bledé. Vyjměte a nechte pár minut chladnout na mřížce, až se dá váleček uchopit rukou.

5

Troubu ztlumte na 130 °C.

6

Pomocí vroubkovaného nože na chleba z válečků šikmo krájejte centimetr silné plátky. (V této podobě je můžete dát na tácek a zamrazit a pak uchovat ve vzduchotěsné nádobě až dva měsíce.)

7

Kolečka rozložte na plechy vyložené pečicím papírem a pečte dalších 15 minut dozlatova (mražená potřebují 20 minut pečení). Nechte zcela vychladnout.

V uzavřené nádobě vydrží až jeden měsíc.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2009/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2009/12

Apetit magazín

Tajemství al dente aneb Jak uvařit těstoviny jako Italové
  • Jak na to

Tajemství al dente aneb Jak uvařit těstoviny jako Italové

Italové mají k vaření těstovin velmi odpovědný přístup. Správně uvařené těstoviny jsou totiž „al dente“ – tedy tak, aby byly na skus pevné. Pokud jsou měkké a nekladou při skousknutí žádná odpor, někde jste udělali chybu. Jestli chceste...
Doba plastová: Které potraviny obsahují nejvíce mikroplastů
  • Zdraví a výživa

Doba plastová: Které potraviny obsahují nejvíce mikroplastů

Mikroplasty jsou všechny plastové částečky nejrůznějších velikostí menší než pět milimetrů.  Vznikají rozkladem plastů a pronikají i do potravního řetězce. Podle nedávné studie bylo na přítomnosti mikroplastů pozitivně testováno 90 %...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč