Sladké tvarohové šátečky plněné povidlovou náplní

Ilustrační obrázek
Ilustrační obrázek
Ejhle, tenhle recept byl tak chutný, že obrázek k němu někdo zbaštil.
Zkuste ho uvařit a budeme moc rádi, když se s námi o novou fotku podělíte.
sdílet:

Sladké tvarohové šátečky plněné povidlovou náplní

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Snadné
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik

Suroviny

tvaroh měkký 250 g
nejlépe v kostce
mouka pšeničná polohrubá 250 g
máslo 250 g
švestková povidla 1
vejce 1 ks
sůl
krupicový cukr
na obalování

1. Z tvarohu, másla, mouky a špetky soli zpracujeme vláčné těsto, necháme 1 hodinu odležet
2. Těsto rozválíme na pomoučeném vále do tloušťky 3 mm, vykrajovátkem nebo malou skleničkou vykrájíme 20 koleček
3. Doprostřed každého kolečka poklademe po lžíci povidel, přehneme a konce přimáčkneme k sobě
4. Šátečky potřeme rozšlehaným vejcem, rozložíme na tukem vymazaný plech a dáme péci na 15 minut do trouby vyhřáté na 180 °C
5. Ještě horké šátečky obalíme v cukru.

 
 

Apetit magazín

  • Novinky a zajímavosti

Jak na marinování kuřecího masa?

Staňte se mistrem letní grilovací párty s porcí šťavnatého kuřete. Vedle dobrého masa je to právě marináda, která skvěle doprovodí každé sousto. Podívejte se, jaké přísady kuřecímu masu sluší nejvíc, a jak zabránit jeho vysušení. ...
  • Tipy a triky

5 triků pro dokonalý burger

Upéct mleté maso není ničím složitým. Pro dokonalý požitek z domácího burgeru je však třeba držet se několik pravidel. Připravili jsme pro vás 5 tipů zaručujících prvotřídní kulinářský...

Obchod Apetit