0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Fermentovaná kaše s třešněmi

Fermentovaná kaše s třešněmi
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Fermentovaná kaše s třešněmi

Zatím nehodnoceno
Do 10 minut Velmi snadné Pro 2 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 370 kcal
Bílkoviny 5 g
Sacharidy 52 g
Tuky 15 g
Vláknina 3 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Možná znáte kaše z přes noc namočených či spařených vloček, my jsme vločky místo pouhého namáčení kvasili 24 hodin. Jen mírně nakvašené vločky jsou lépe stravitelné, ale jejich chuť se nemění.

Suroviny

mražené, lze nahradit višněmi
javorový sirup 2 PL
vanilkový extrakt ½ ČL
lze vynechat
vločky 200 g
fermentované (viz odkaz v postupu)
mléko 150 ml
máslo 1 PL
mandle plátky
opražené, na posypání

1 Ovoce v rendlíčku podlijte lžící vody a přidejte javorový sirup. Na mírném ohni zvolna zahřívejte, až změkne a pustí šťávu. Potom vmíchejte vanilkový extrakt.

2 Do hrnce dejte vločky a mléko a vařte do zhoustnutí. Přidejte máslo, zamíchejte a nechte chvilku stát. Podle chuti doslaďte sirupem. Ozdobte teplými třešněmi a posypte plátky mandlí.

NĚCO NAVÍC
Nakvašené vločky jsou dobré i naslano, třeba s brynzou a křupavou slaninou.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2020/3 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2020/3

Apetit magazín

5 jídel, která si domů raději neobjednávejte
  • Poradna

5 jídel, která si domů raději neobjednávejte

V uplynulých letech se s rozvážkovou službou jídla do domu doslova roztrhl pytel. Pokud i vy patříte mezi milovníky restauračního jídla v teple a klidu domova, možná vás zaujme našich pět tipů, čemu se ve verzi ‚s sebou‘ raději vyhnout. ...
Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!
  • Lidé a jídlo

Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!

Slavná kuchyně lousianského města New Orleans je výsledkem bohaté směsice kultur, které našly svůj domov podél řeky Mississippi. Projevuje se specifickými jídly, plnými vůní a barev. Připravit si je doma v českých podmínkách je překvapivě...
Jak na dokonalý vývar
  • Tipy a triky

Jak na dokonalý vývar

Vývar je dokonalou surovinou pro každou omáčku, polévku a velkou část dalších pokrmů. Je základem profesionálního i amatérského vaření. Jeho příprava zabere nějaký ten čas, ale můžete připravit velké množství a po dávkách ho zamrazit....

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč