Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Fermentovaná kaše s třešněmi
Fermentovaná kaše s třešněmi
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Fermentovaná kaše s třešněmi

Zatím nehodnoceno
Do 10 minut Velmi snadné Pro 2 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 370 kcal
Bílkoviny 5 g
Sacharidy 52 g
Tuky 15 g
Vláknina 3 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Možná znáte kaše z přes noc namočených či spařených vloček, my jsme vločky místo pouhého namáčení kvasili 24 hodin. Jen mírně nakvašené vločky jsou lépe stravitelné, ale jejich chuť se nemění.

Související recepty

Suroviny

mražené, lze nahradit višněmi
vanilkový extrakt ½ ČL
lze vynechat
vločky 200 g
fermentované (viz odkaz v postupu)
mléko 150 ml
mandle plátky
opražené, na posypání

Postup

1

Ovoce v rendlíčku podlijte lžící vody a přidejte javorový sirup. Na mírném ohni zvolna zahřívejte, až změkne a pustí šťávu. Potom vmíchejte vanilkový extrakt.

2

Do hrnce dejte vločky a mléko a vařte do zhoustnutí. Přidejte máslo, zamíchejte a nechte chvilku stát. Podle chuti doslaďte sirupem. Ozdobte teplými třešněmi a posypte plátky mandlí.

NĚCO NAVÍC
Nakvašené vločky jsou dobré i naslano, třeba s brynzou a křupavou slaninou.

[[nid:38350]]

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2020/3 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2020/3

Apetit magazín

Není máslo jako máslo: Jak vybrat to nejlepší do cukroví?
  • Zajímavosti

Není máslo jako máslo: Jak vybrat to nejlepší do cukroví?

Vánoce bez másla? To si snad ani neumíme představit! Je základem dokonalého cukroví, zjemní slavnostní pokrmy a dodá jim tu správnou chuť. Ale víte, jak poznat to opravdu nejlepší? Prozradíme vám, jak technologie výroby ovlivňuje jeho...