Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Fermentovaná kaše s třešněmi

Možná znáte kaše z přes noc namočených či spařených vloček, my jsme vločky místo pouhého namáčení kvasili 24 hodin. Jen mírně nakvašené vločky jsou lépe stravitelné, ale jejich chuť se nemění.

Vydání: 2020/3
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 2 osoby
Doba přípravy: Do 10 minut
PT10M
Vaření 0:10
Sladká jídla

Ingredience

    • 150 g mražených třešní nebo višní
    • 1–2 lžíce javorového sirupu
    • 1/2 lžičky vanilkového extraktu (není nutné)
    • 200 g fermentovaných vloček
    • 150 ml mléka
    • 1 lžíce másla
    • plátky opražených mandlí na posypání

Příprava jídla

1 Ovoce v rendlíčku podlijte lžící vody a přidejte javorový sirup. Na mírném ohni zvolna zahřívejte, až změkne a pustí šťávu. Potom vmíchejte vanilkový extrakt.

2 Do hrnce dejte vločky a mléko a vařte do zhoustnutí. Přidejte máslo, zamíchejte a nechte chvilku stát. Podle chuti doslaďte sirupem. Ozdobte teplými třešněmi a posypte plátky mandlí.

NĚCO NAVÍC
Nakvašené vločky jsou dobré i naslano, třeba s brynzou a křupavou slaninou.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Domácí jogurt

Mangové lasí

Fermentované ovesné vločky

Kimči

Kimči nudle se slaninou a volským okem

Žitný zákvas

Polévka žurek

Kysané červené zelí

Salát s kysaným zelím a kuřecím masem

Přidat komentář