0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Fermentovaná kaše s třešněmi

Fermentovaná kaše s třešněmi
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Fermentovaná kaše s třešněmi

Zatím nehodnoceno
Do 10 minut Velmi snadné Pro 2 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 370 kcal
Bílkoviny 5 g
Sacharidy 52 g
Tuky 15 g
Vláknina 3 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Možná znáte kaše z přes noc namočených či spařených vloček, my jsme vločky místo pouhého namáčení kvasili 24 hodin. Jen mírně nakvašené vločky jsou lépe stravitelné, ale jejich chuť se nemění.

Suroviny

třešně 150 g
mražené, lze nahradit višněmi
javorový sirup 2 PL
vanilkový extrakt 0.5 ČL
lze vynechat
vločky 200 g
fermentované (viz odkaz v postupu)
mléko 150 ml
máslo 1 PL
mandle plátky
opražené, na posypání

1 Ovoce v rendlíčku podlijte lžící vody a přidejte javorový sirup. Na mírném ohni zvolna zahřívejte, až změkne a pustí šťávu. Potom vmíchejte vanilkový extrakt.

2 Do hrnce dejte vločky a mléko a vařte do zhoustnutí. Přidejte máslo, zamíchejte a nechte chvilku stát. Podle chuti doslaďte sirupem. Ozdobte teplými třešněmi a posypte plátky mandlí.

NĚCO NAVÍC
Nakvašené vločky jsou dobré i naslano, třeba s brynzou a křupavou slaninou.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2020/3 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2020/3

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je jádro domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Jak připravit nejdokonalejší rýžový nákyp
  • Tipy a triky

Jak připravit nejdokonalejší rýžový nákyp

Pomůžeme vám zahnat vzpomínku na nepopulární nákyp ze školní jídelny. Rýžový nákyp podle našeho návodu je krásně vláčný a nadýchaný. Zkrátka takový, že ho klidně můžete servírovat jako dezert, když přijde návštěva. ...

Obchod Apetit