Kuchařky Apetit DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Netradiční mrkvový dort

Úplně bez mouky

Vydání: 2014/3
Autor:
Hodnocení:
49 (hlasů)
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Na 8-10 kousků
Doba přípravy: Do 30 minut
PT1H20M
Pečení 1:20
Dort Americká

Ingredience

    • 5 vajec, pokojové teploty
    • 265 g třtinového cukru
    • 1 lžička vanilkového extraktu
    • 125 ml slunečnicového oleje
    • 440 g jemně mletých mandlí
    • 1 lžička skořice
    • 1 lžička mletého zázvoru
    • 1/4 lžičky muškátového oříšku
    • 1 lžička kypřicího prášku
    • 400 g strouhané mrkve
    • 75 g strouhaného kokosu
    • 70 g nahrubo sekaných mandlí, nasucho opražených

    NA KRÉM

    • 250 g čerstvého smetanového sýra (philadelphia nebo buko)
    • 55 g moučkového cukru
    • 1 lžíce citronové šťávy

Příprava jídla

1 Troubu předehřejte na 160 °C. Dortovou formu o průměru 24 cm vyložte pečicím papírem a odložte.

2 Vejce, cukr a vanilkový extrakt šlehejte v míse elektrickým šlehačem asi 15 minut, dokud neztrojnásobí svůj objem a hmota nezhoustne. Zbylé suroviny na dort dejte do mísy a promíchejte. Opatrně směs vmíchejte k našlehaným vejcím a těsto vlijte do formy. Pečte 1 hodinu 20 minut nebo dokud špejle zapíchnutá do středu nevyjde čistá. Dort nechte vychladnout ve formě.

3 Na krém prošlehejte sýr s cukrem a dochuťte citronovou šťávou. Pomocí nože uvolněte mrkvový dort od stěn formy a vyjměte. Potřete krémem a podávejte.

NĚCO NAVÍC
Těsto je samo o sobě dost kypré a šťavnaté, není proto třeba korpus prořezávat a promazávat.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Pusinkový moka dort

Čokoládový dort

Tvarohový špaldovo-kukuřičný koláč s ovocem

Čokoládové minikoláčky

Banánový chlebíček bez přidaného cukru

Sladké i slané recepty z mrkve

REKLAMA

Komentáře

Obrazek uzivatele
440 g mandlí? Docela pálka
Obrazek uzivatele
Nechybí v receptu nějaká mokrá ingredience? Dodržela jsem množství ingrediencí i postup, ale výsledné těsto rozhodně nešlo vlít do formy, protože nebylo vůbec tekuté. Naopak, bylo úplně pevné a dalo se nanejvíš přesypat, nebo uplácat do jedné velké koule a přenést. Výslený dort nebyl špatný, ale podle poznámky "Něco navíc" bych čekala, že bude kypřejší a šťavnatější. Tomu co vzniklo mě krém rozhodně prospěl, jinak by to bylo poměrně suché.
Obrazek uzivatele
Dlouze jsme o tom v redakci rokovali a shodli se, že hodně záleží na šťavnatosti mrkve. Pokud není v mrkvi dost vody, která by těsto dostatečně zvlhčila, určitě můžete přidat nějakou tekutinu nebo ubrat na množství mandlí tak, aby těsto bylo bylo možné do formy přelít.

Přidat komentář