Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
3.8/5 Počet hodnocení: 10
Více než hodinu Snadné 8 dílků

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3974 kcal
Bílkoviny 66 g
Sacharidy 306 g
Tuky 273 g
Vláknina 21 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Zužitkujte úrodu jinak, než jste zvyklí. Určitě si pchutnáte.

Suroviny

sušenky 150 g
krystalový cukr 140 g
+ na posypání
vanilkový extrakt 1 ČL
vejce 3 ks
smetana 150 ml
na vaření
vypeckované

Postup

1

Připravte si základ Rozehřejte troubu na 160 °C. Rozpusťte máslo, vsypte do něj nahrubo rozdrcené sušenky a důkladně promíchejte. Hmotu přesuňte do formy o průměru 20 cm a pečlivě upěchujte obrácenou lžící.

2

Pomazánkové máslo spojte s cukrem. Do hladké směsi přimíchejte vanilku, vejce (pěkně jedno po druhém) a smetanu. Nalijte na sušenkový základ a pečte, aby okraje dezertu zpevnily a střed se ještě trochu chvěl – jako želé. Ztuhne totiž až při chladnutí.

3

Rozpůlené švestky naskládejte řeznou stranou dolů do zapékací mísy, posypte zbylým cukrem a přidejte do trouby, aby se posledních deset minut pekly společně s koláčem. Švestky by měly zkřehnout, ale jinak zůstat pevné. Oboje pak nechte zcela vychladnout.

4

Vystydlý korpus opatrně vyjměte z formy a přemístěte na servírovací talíř. Poklaďte pečenými švestkami a pokapejte šťávou z nich.

Apetit magazín

AD
Wolt Awards 2024: Poznejte zákazníky nejlépe hodnocené restaurace
  • Tipy a triky

Wolt Awards 2024: Poznejte zákazníky nejlépe hodnocené restaurace

Zákaznické hodnocení slouží každoročně jako základ pro sestavení žebříčku nejlepších restaurací a udělení cen Wolt Awards. Pouze chuťové buňky těch, k nimž vyrážejí dnes a denně modří kurýři, tak ukazují cestu k místům, kde na vás...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč