Švestkový koláč s glazurou

Švestkový koláč s glazurou

Hodnocení receptu
Průměr: 3.3 ()
Více než hodinu Snadné 8 dílků

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3974 kcal
Bílkoviny 66 g
Cukr 306 g
Tuky 273 g
Vláknina 21 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik

Zužitkujte úrodu jinak, než jste zvyklí. Určitě si pchutnáte.

Suroviny

máslo 50 g
sušenky 150 g
pomazánkové máslo 400 g
krystalový cukr 140 g
+ na posypání
vanilkový extrakt 1 ČL
vejce 3 ks
smetana 150 ml
na vaření
švestky 450 g
vypeckované

1Připravte si základ Rozehřejte troubu na 160 °C. Rozpusťte máslo, vsypte do něj nahrubo rozdrcené sušenky a důkladně promíchejte. Hmotu přesuňte do formy o průměru 20 cm a pečlivě upěchujte obrácenou lžící.

2Pomazánkové máslo spojte s cukrem. Do hladké směsi přimíchejte vanilku, vejce (pěkně jedno po druhém) a smetanu. Nalijte na sušenkový základ a pečte, aby okraje dezertu zpevnily a střed se ještě trochu chvěl – jako želé. Ztuhne totiž až při chladnutí.

3Rozpůlené švestky naskládejte řeznou stranou dolů do zapékací mísy, posypte zbylým cukrem a přidejte do trouby, aby se posledních deset minut pekly společně s koláčem. Švestky by měly zkřehnout, ale jinak zůstat pevné. Oboje pak nechte zcela vychladnout.

4Vystydlý korpus opatrně vyjměte z formy a přemístěte na servírovací talíř. Poklaďte pečenými švestkami a pokapejte šťávou z nich.

Apetit magazín

Komerční sdělení

Ať má hostina tu správnou šťávu!

Chcete přátelům připravit báječnou hostinu? Základem úspěchu jsou kvalitní ingredience a také ta pravá grilovací omáčka, která jakýkoliv (ne) masový pokrm vyladí k dokonalosti! Ze sortimentu od tradiční švýcarské značky THOMY se dá s chutí...
Komerční sdělení
  • Koktejl

Začíná čajový obřad. V létě na ledu!

Při dlouhém dni v kanceláři. Na zahradní akci s přáteli. Anebo při dobrodružném objevování krás země. Pokaždé přijde tekuté osvěžení vhod. Co takhle si ale připravit drink z poctivého čaje? Příprava vám zabere jen pár minut a osvěžení vás...
Komerční sdělení
  • Tipy a triky

Prodlužte život myčce a zkraťte si čas v kuchyni

Dnešní doba nabízí řadu spotřebičů, bez kterých si nyní svou kuchyň nedokážeme představit. Myčka bývá nejvytíženějším kuchyňským spotřebičem. Dáváte jí však dostatečnou péči, aby za vás dobře a vytrvale myla nádobí?...
  • Suroviny

Jak na to: nejlepší rajčatové saláty

Šťavnatá, na sluníčku dokonale vyzrálá rajčata představují esenci léta. Vynikají jedinečnou sladkostí a svou barvou rozzáří každý salát. Staňte se mistry rajčatových salátů, připravte si s námi takové, po kterých se zapráší! ...
  • Tipy a triky

Rostlinné nápoje: obilné

Intolerance není alergie Intolerance laktózy, tedy neschopnost organismu strávit mléčný cukr – laktózu, postihuje téměř 75 % lidské populace. Jedná se o přirozený průvodní jev dospělého stádia lidského života, dříve se mlékem živili...
  • Tipy a triky

Rostlinná alternativa mléka: ořechová

Ořechové nápoje Příprava rostlinného nápoje z ořechů je snazší než z obilí. Potřeba je pouze stolní mixér, pláténko, ořechy a dostatek času. Použít můžeme všechny druhy, které máme rádi. Postupně si projdeme, jaké účinky a...

Obchod Apetit