Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Zapečené vločky
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.2/5 Počet hodnocení: 31
Do hodiny Velmi snadné 3-4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 965 kcal
Bílkoviny 30 g
Sacharidy 134 g
Tuky 26 g
Vláknina 33 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Zapečené vločky jsou skvělou volbou pro rychlou, výživnou a chutnou snídani nebo sladkou svačinu. Tento jednoduchý pokrm kombinuje ovesné vločky se sušeným ovocem, které dodají jídlu úžasnou texturu a chuť. Představte si teplé, křupavé sousto, které vás zasytí a zahřeje – ideální volba pro chladnější dny! Ovoce přidejte podle chuti, přednost ale raději dejte tomu nesířenému!

Související recepty

Suroviny

vločky 1 hrnek
sušené ovoce ½ hrnku
mléko 2 hrnky
nízkotučné
vejce 1 ks
med 2 PL
záleží na sladkosti ovoce
sůl 1 špetka

Postup

1

Troubu předehřejte na 180 °C.

2

Smíchejte vločky, sušené ovoce, vejce, mléko a med, sůl a přidejte dřeň vyškrábnutou z vanilkového lusku. Směs rozdělte do ohnivzdorných mističek, dejte do trouby a pečte asi půl hodiny.

Související články

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2008/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2008/10

Apetit magazín