Hodnocení receptu
Průměr: 3.3 ()
Do hodiny Velmi snadné 6-8 kousků

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3255 kcal
Bílkoviny 108 g
Sacharidy 205 g
Tuky 223 g
Vláknina 16 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Napečte dětem i sobě báječné večeře do zásoby podle našeho receptu!

Suroviny

olivový olej 1 PL
cibule 1 ks
nadrobno
česnek 2 stroužky
(nebo podle chuti), nadrobno
kuřecí prsa 2 ks
vykoštěná, nakrájená
sůl
máslo
na vymazání formiček
listové těsto 500 g
mouka pšeničná hrubá
na posypání válu
vejce 2 ks
smetana ke šlehání 120 ml
hrášek 80 g
mražený

Troubu předehřejte na 180 °C. Velkou nepřilnavou pánev rozehřejte na středním plameni. Vlijte olej, vsypte cibuli a česnek a restujte doměkka, asi dvě minuty. Přihoďte kuřecí maso a restujte další tři až čtyři minuty; osolte. Dejte vychladnout.

Připravte si formičky na muffiny – buď jednotlivé keramické, nebo celou silikonovou formu – a lehce je vymažte máslem. Listové těsto rozválejte na mírně pomoučněné kuchyňské lince nebo válu a vykrajujte z nich kolečka, jejichž obvod je větší než obvod formiček. Kolečka zlehka natlačte do formiček, dna rozpíchejte vidličkou. Do mísy rozklepněte vajíčka a našlehejte je spolu se smetanou.

Naplňte košíčky: na dno dejte kuřecí směs, pak mražený hrášek, navrch smetanu. Pečte 10–15 minut. Dejte stranou. Až vychladnou, uložte je ve vzduchotěsné nádobě do mrazáku.

JAK ROZMRAZIT: Troubu předehřejte na 180 °C. Košíčky dejte na plech, přikryjte alobalem a pečte; za dvacet až třicet minut by měly být dostatečně prohřáté.

Komentáře

Martina Kojzarová

Dobrý den,
určitě máte pravdu, už jsme recept opravili! Moc děkujeme za připomínku!

Apetit magazín

10 nejšílenějších restaurací na světě
  • Novinky a zajímavosti

10 nejšílenějších restaurací na světě

Lidé obvykle chodí do restaurací proto, aby si odpočinuli, aby z obyčejného oběda nebo večeře udělali společenskou záležitost. Někteří restauratéři ovšem nepojali svou restauraci jako příjemné a osvobozující místo, kde se lidé mohou dobře...
17 snadných omáček, se kterými ryby zazáří
  • Jak na to

17 snadných omáček, se kterými ryby zazáří

Správná omáčka promění obyčejnou rybu v delikatesu jako z nejlepší restaurace. Přitom vám obvykle nezabere víc jak pár minut času. Vyzkoušejte naše omáčky, které se prakticky nedají pokazit a hodí se k různým druhům rybího masa. Teplé nebo...
5 jídel, díky kterým si zamilujete žlutý hrách
  • Suroviny

5 jídel, díky kterým si zamilujete žlutý hrách

Sušený žlutý hrách patří mezi luštěninami k Popelkám. Kdysi významná surovina se dnes ocitla na okraji zájmu, přitom je levný, vydatný a svou jemnou chutí i krémovou strukturou zazáří v mnoha pokrmech. Dejte mu šanci, pochutnáte si. ...
5 kroků, jak připravovat luštěniny
  • Novinky a zajímavosti

5 kroků, jak připravovat luštěniny

Správná příprava luštěnin není obtížná. Pro jejich dobrou stravitelnost je důležité, abyste je dostatečně namáčeli a dlouho vařili. Sestavili jsme 5 přehledných kroků, které vás přípravou luštěnin názorně provedou. ...

Obchod Apetit