Litujeme, k návštěvě tohoto webu musíte povolit JavaScript.
Hodnocení receptu
Průměr: 3.3 ()
Do hodiny Velmi snadné 6-8 kousků

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3255 kcal
Bílkoviny 108 g
Sacharidy 205 g
Tuky 223 g
Vláknina 16 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Napečte dětem i sobě báječné večeře do zásoby podle našeho receptu!

Suroviny

olivový olej 1 PL
cibule 1 ks
nadrobno
česnek 2 stroužky
(nebo podle chuti), nadrobno
kuřecí prsa 2 ks
vykoštěná, nakrájená
sůl
máslo
na vymazání formiček
listové těsto 500 g
mouka pšeničná hrubá
na posypání válu
vejce 2 ks
smetana ke šlehání 120 ml
hrášek 80 g
mražený

Troubu předehřejte na 180 °C. Velkou nepřilnavou pánev rozehřejte na středním plameni. Vlijte olej, vsypte cibuli a česnek a restujte doměkka, asi dvě minuty. Přihoďte kuřecí maso a restujte další tři až čtyři minuty; osolte. Dejte vychladnout.

Připravte si formičky na muffiny – buď jednotlivé keramické, nebo celou silikonovou formu – a lehce je vymažte máslem. Listové těsto rozválejte na mírně pomoučněné kuchyňské lince nebo válu a vykrajujte z nich kolečka, jejichž obvod je větší než obvod formiček. Kolečka zlehka natlačte do formiček, dna rozpíchejte vidličkou. Do mísy rozklepněte vajíčka a našlehejte je spolu se smetanou.

Naplňte košíčky: na dno dejte kuřecí směs, pak mražený hrášek, navrch smetanu. Pečte 10–15 minut. Dejte stranou. Až vychladnou, uložte je ve vzduchotěsné nádobě do mrazáku.

JAK ROZMRAZIT: Troubu předehřejte na 180 °C. Košíčky dejte na plech, přikryjte alobalem a pečte; za dvacet až třicet minut by měly být dostatečně prohřáté.

Komentáře

Martina Kojzarová

Dobrý den,
určitě máte pravdu, už jsme recept opravili! Moc děkujeme za připomínku!

Apetit magazín

Není kebab jako döner kebab: Kde se vzal a jak si ho připravit doma?
  • Novinky a zajímavosti

Není kebab jako döner kebab: Kde se vzal a jak si ho připravit doma?

Döner kebab je pokrm původem z Turecka, který si zamiloval téměř celý svět. I u nás se těší velké popularitě, a to nejen v čase oběda či večeře. Je také oblíbenou noční svačinou po cestě z večírku. Víte, jak se k nám kebab dostal a kde si...
Komerční sdělení
Tajemství nejlepších džemů a omáček? Tradice plná ovoce!
  • Koktejl

Tajemství nejlepších džemů a omáček? Tradice plná ovoce!

Poctivé džemy, které vznikly z čerstvého ovoce uzrálého v nedotknuté přírodě Tyrolských Alp, anebo třeba omáčka z nejchutnějších brusinek světa. Taky jste právě dostali chuť osladit si život? My vás nalákáme ještě víc... ...

Obchod Apetit