0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Plněné listové košíčky
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.3/5 Počet hodnocení: 15
Do hodiny Velmi snadné 6-8 kousků

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3265 kcal
Bílkoviny 108 g
Sacharidy 209 g
Tuky 223 g
Vláknina 15 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Napečte dětem i sobě báječné večeře do zásoby podle našeho receptu!

Suroviny

olivový olej 1 PL
cibule 1 ks
nadrobno
česnek 2 stroužky
(nebo podle chuti), nadrobno
vykoštěná, nakrájená
sůl
máslo
na vymazání formiček
listové těsto 500 g
mouka pšeničná hrubá
na posypání válu
vejce 2 ks
mražený hrášek 80 g

Postup

1

Troubu předehřejte na 180 °C. Velkou nepřilnavou pánev rozehřejte na středním plameni. Vlijte olej, vsypte cibuli a česnek a restujte doměkka, asi dvě minuty. Přihoďte kuřecí maso a restujte další tři až čtyři minuty; osolte. Dejte vychladnout.

2

Připravte si formičky na muffiny – buď jednotlivé keramické, nebo celou silikonovou formu – a lehce je vymažte máslem.

3

Listové těsto rozválejte na mírně pomoučněné kuchyňské lince nebo válu a vykrajujte z nich kolečka, jejichž obvod je větší než obvod formiček.

4

Kolečka zlehka natlačte do formiček, dna rozpíchejte vidličkou. Do mísy rozklepněte vajíčka a našlehejte je spolu se smetanou.

5

Naplňte košíčky: na dno dejte kuřecí směs, pak mražený hrášek, navrch smetanu. Pečte 10–15 minut. Dejte stranou. Až vychladnou, uložte je ve vzduchotěsné nádobě do mrazáku.

JAK ROZMRAZIT: Troubu předehřejte na 180 °C. Košíčky dejte na plech, přikryjte alobalem a pečte; za dvacet až třicet minut by měly být dostatečně prohřáté.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2008/3 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2008/3

Komentáře

Karel Vospalej

myslíte, že jeden česnek nebude moc na půl kila kuřecího ?

Martina Kojzarová

Dobrý den,
určitě máte pravdu, už jsme recept opravili! Moc děkujeme za připomínku!

Karel Vospalej

tak teď to zkusím :-)

Apetit magazín

Jak vybrat nejlepší olivový olej a co s ním podniknout
  • Tipy a triky

Jak vybrat nejlepší olivový olej a co s ním podniknout

Olivovému oleji se připisují skvělé účinky jako dlouhověkost a zdraví. Je nedílnou součástí středomořské stravy, oblíbený je však po celém světě. Jaký typ olivového oleje si pořídit na salát, s kterým vařit a co znamenají názvy na etiketách...
5 jídel, která si domů raději neobjednávejte
  • Poradna

5 jídel, která si domů raději neobjednávejte

V uplynulých letech se s rozvážkovou službou jídla do domu doslova roztrhl pytel. Pokud i vy patříte mezi milovníky restauračního jídla v teple a klidu domova, možná vás zaujme našich pět tipů, čemu se ve verzi ‚s sebou‘ raději vyhnout. ...
Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!
  • Lidé a jídlo

Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!

Slavná kuchyně lousianského města New Orleans je výsledkem bohaté směsice kultur, které našly svůj domov podél řeky Mississippi. Projevuje se specifickými jídly, plnými vůní a barev. Připravit si je doma v českých podmínkách je překvapivě...
Jak na dokonalý vývar
  • Tipy a triky

Jak na dokonalý vývar

Vývar je dokonalou surovinou pro každou omáčku, polévku a velkou část dalších pokrmů. Je základem profesionálního i amatérského vaření. Jeho příprava zabere nějaký ten čas, ale můžete připravit velké množství a po dávkách ho zamrazit....

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč