Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Plněné listové košíčky
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.3/5 Počet hodnocení: 16
Do hodiny Velmi snadné 6-8 kousků

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3265 kcal
Bílkoviny 108 g
Sacharidy 209 g
Tuky 223 g
Vláknina 15 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Napečte dětem i sobě báječné večeře do zásoby podle našeho receptu!

Suroviny

olivový olej 1 PL
nadrobno
česnek 2 stroužky
(nebo podle chuti), nadrobno
vykoštěná, nakrájená
sůl
na vymazání formiček
mouka pšeničná hrubá
na posypání válu
vejce 2 ks
mražený hrášek 80 g

Postup

1

Troubu předehřejte na 180 °C. Velkou nepřilnavou pánev rozehřejte na středním plameni. Vlijte olej, vsypte cibuli a česnek a restujte doměkka, asi dvě minuty. Přihoďte kuřecí maso a restujte další tři až čtyři minuty; osolte. Dejte vychladnout.

2

Připravte si formičky na muffiny – buď jednotlivé keramické, nebo celou silikonovou formu – a lehce je vymažte máslem.

3

Listové těsto rozválejte na mírně pomoučněné kuchyňské lince nebo válu a vykrajujte z nich kolečka, jejichž obvod je větší než obvod formiček.

4

Kolečka zlehka natlačte do formiček, dna rozpíchejte vidličkou. Do mísy rozklepněte vajíčka a našlehejte je spolu se smetanou.

5

Naplňte košíčky: na dno dejte kuřecí směs, pak mražený hrášek, navrch smetanu. Pečte 10–15 minut. Dejte stranou. Až vychladnou, uložte je ve vzduchotěsné nádobě do mrazáku.

JAK ROZMRAZIT: Troubu předehřejte na 180 °C. Košíčky dejte na plech, přikryjte alobalem a pečte; za dvacet až třicet minut by měly být dostatečně prohřáté.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2008/3 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2008/3

Komentáře

27.03.2018 18:15

tak teď to zkusím :-)

24.03.2018 15:52

myslíte, že jeden česnek nebude moc na půl kila kuřecího ?

26.03.2018 09:38

Dobrý den,
určitě máte pravdu, už jsme recept opravili! Moc děkujeme za připomínku!

Apetit magazín

Jak správně připravit těsto na koláč, aby byl opravdu křehký
  • Jak na to

Jak správně připravit těsto na koláč, aby byl opravdu křehký

Křehké těsto musíte pohodlně „ukrojit“ dezertní vidličkou. Pokud s dezertem na talířku bojujete, došlo během přípravy těsta k technologické chybě. Zároveň ale musí být tak pevné, aby bez obtíží udrželo krémovou náplň či ovocnou dekoraci. Do...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč