Hodnocení receptu
Průměr: 3.3 ()
Do hodiny Velmi snadné 6

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3255 kcal
Bílkoviny 108 g
Cukr 205 g
Tuky 223 g
Vláknina 16 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik

Napečte dětem i sobě báječné večeře do zásoby podle našeho receptu!

Suroviny

olivový olej 1 PL
cibule 1 ks
nadrobno
česnek 2 stroužky
(nebo podle chuti), nadrobno
kuřecí prsa 2 ks
vykoštěná, nakrájená
sůl
máslo
na vymazání formiček
listové těsto 500 g
mouka pšeničná hrubá
na posypání válu
vejce 2 ks
smetana ke šlehání 120 ml
hrášek 80 g
mražený

Troubu předehřejte na 180 °C. Velkou nepřilnavou pánev rozehřejte na středním plameni. Vlijte olej, vsypte cibuli a česnek a restujte doměkka, asi dvě minuty. Přihoďte kuřecí maso a restujte další tři až čtyři minuty; osolte. Dejte vychladnout.

Připravte si formičky na muffiny – buď jednotlivé keramické, nebo celou silikonovou formu – a lehce je vymažte máslem. Listové těsto rozválejte na mírně pomoučněné kuchyňské lince nebo válu a vykrajujte z nich kolečka, jejichž obvod je větší než obvod formiček. Kolečka zlehka natlačte do formiček, dna rozpíchejte vidličkou. Do mísy rozklepněte vajíčka a našlehejte je spolu se smetanou.

Naplňte košíčky: na dno dejte kuřecí směs, pak mražený hrášek, navrch smetanu. Pečte 10–15 minut. Dejte stranou. Až vychladnou, uložte je ve vzduchotěsné nádobě do mrazáku.

JAK ROZMRAZIT: Troubu předehřejte na 180 °C. Košíčky dejte na plech, přikryjte alobalem a pečte; za dvacet až třicet minut by měly být dostatečně prohřáté.

Apetit magazín

  • Tipy a triky

5 luxusních dezertů, které jsou přirozeně bezlepkové

Mlsejte světoznámé dezerty, které si bez obav vychutnají i ti, kteří lepek nesmějí nebo jim jednoduše nedělá dobře. Mandle, sladký sníh, smetana, ovoce a zmrzlina – už jen samotné ingredience znějí chutně. Seženete je jednoduše, vykouzlíte...
  • Suroviny

Kypřidla v kostce: kypřicí prášek vs. jedlá soda

U pečiva většinou chceme objem a nadýchanost, proto použítváme kypřidlo. Pomineme-li sílu kvasinek v droždí, existuje také možnost využít potravinářskou chemii. V čem se liší soda od kypřicího prášku a jak oba prostředky v těstě...
Komerční sdělení
  • Koktejl

Jak se blýsknout, když pořádáte narychlo svolanou akci?

Celkem neplánovaně jste se ocitli v roli hostitele a jste nervózní, jestli všechno klapne? Klid! Aby se u vás přátelé cítili příjemně, pokliďte, ale samozřejmě s mírou. Setřete z poliček a stolu prach, prožeňte podlahu vysavačem, odkliďte z...
  • Nakupujeme

7 kroků, jak si užít aplikaci Dny Apetit na maximum

Největší novinkou letošního roku je aplikace Dny Apetit, která vás hladce provede nejen Apetit piknikem, ale především také následným online festivalem Dny Apetit. V aplikaci najdete slevy na nákup až 40 % a spoustu dalších výhodných...

5 otázek a odpovědí k anti-covid opatřením na Apetit pikniku

Záleží nám na vašem zdraví i bezpečí. Proto jsme připravili letní trh na čerstvém vzduchu v krásném parku Grébovka, který nabízí dostatek prostoru pro všechny návštěvníky. Abychom si všichni Apetit piknik užili v pohodě a klidu, máme pro...

Obchod Apetit