
Slané koláčky s rajčaty a pestem
Minipizzy jsou hitem dětských oslav. Co je pro jednou zkusit jinak a rajčatové sugo vyměnit přímo za zralé plody? Jen budete muset projevit dost sebekázně, aby na děti nějaké zbyly. Jsou totiž až nebezpečně dobré...
Ingredience
- 500 g listového těsta, nerozváleného
- hladká mouka na podsypání
- 1 vejce, rozšlehané
- 1 sklenička bazalkového pesta
- 8 zralých rajčat, na tenké plátky
- olivový olej na pokapání
- sůl a čerstvě mletý pepř (lze vynechat)
- špetka krupicového cukru na posypání rajčat
- čerstvé bazalkové lístky na ozdobení
Příprava jídla
1 Předehřejte troubu na 220°C, plech vyložte pečicím papírem. Pracovní desku lehce posypte moukou a těsto rozválejte na tloušťku 0,5 cm. Kulatým vykrajovátkem (případně skleničkou) vykrojte z těsta přibližně 16 koláčků. Nyní je potřeba udělat koláčkům okraje. Připravte si o něco menší kulaté vykrajovátko (nebo skleničku s menším průměrem), položte na koláček, obtiskněte silou do těsta, ale neprokrojte. Také můžete obvod přiložené skleničky objet špičkou ostrého nože tak, abyste těsto neprořízli.
2 Koláčky přeneste na plech a naznačené dno propíchejte vidličkou, aby se těsto v troubě nezvlnilo. Potřete celé koláčky rozšlehaným vejcem. Místo pro náplň potřete pestem a na ně naskládejte mírně přes sebe 3 plátky rajčete. Pokapejte troškou oleje, osolte, pokud chcete, opepřete a posypte špetkou cukru. Dejte do trouby a pečte 20–25 minut. Ozdobte bazalkou a pestem.
Přidat komentář