Slané koláčky s rajčaty a pestem

Slané koláčky s rajčaty a pestem

4.7 / 5. Počet hodnocení: 9
Do hodiny Velmi snadné Na cca 16 kousků

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2951 kcal
Bílkoviny 47 g
Sacharidy 220 g
Tuky 208 g
Vláknina 28 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Minipizzy jsou hitem dětských oslav. Co je pro jednou zkusit jinak a rajčatové sugo vyměnit přímo za zralé plody? Jen budete muset projevit dost sebekázně, aby na děti nějaké zbyly. Jsou totiž až nebezpečně dobré...

Suroviny

listové těsto 500 g
nerozválené
mouka pšeničná hladká
na posypání
vejce 1 ks
rozšlehané
bazalkové pesto 1 sklenka
rajčata 8 ks
zralé, na tenké plátky
olivový olej
na pokapání
sůl
pepř
čerstvě mletý, lze vynechat
krupicový cukr 1 špetka
na posypání rajčat
bazalka
lístky, na ozdobení

1 Předehřejte troubu na 220°C, plech vyložte pečicím papírem. Pracovní desku lehce posypte moukou a těsto rozválejte na tloušťku 0,5 cm. Kulatým vykrajovátkem (případně skleničkou) vykrojte z těsta přibližně 16 koláčků. Nyní je potřeba udělat koláčkům okraje. Připravte si o něco menší kulaté vykrajovátko (nebo skleničku s menším průměrem), položte na koláček, obtiskněte silou do těsta, ale neprokrojte. Také můžete obvod přiložené skleničky objet špičkou ostrého nože tak, abyste těsto neprořízli.

2 Koláčky přeneste na plech a naznačené dno propíchejte vidličkou, aby se těsto v troubě nezvlnilo. Potřete celé koláčky rozšlehaným vejcem. Místo pro náplň potřete pestem a na ně naskládejte mírně přes sebe 3 plátky rajčete. Pokapejte troškou oleje, osolte, pokud chcete, opepřete a posypte špetkou cukru. Dejte do trouby a pečte 20–25 minut. Ozdobte bazalkou a pestem. 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2019/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2019/6

Apetit magazín

5 triků na dokonalý domácí hamburger
  • Jak na to

5 triků na dokonalý domácí hamburger

Upéct mleté maso, aby bylo šťavnaté a plné chutí, není zas tak složité. Pro dokonalý požitek z domácího burgeru je třeba držet se několika pravidel. Připravili jsme pro vás 5 tipů zaručujících ...
 Chobotnice a oliheň: Pochutnejte si na plodech moře
  • Zajímavosti

Chobotnice a oliheň: Pochutnejte si na plodech moře

Moře ukrývá spoustu živočichů, na kterých si naše mlsné jazýčky rádi pochutnávají – obzvlášť v létě na dovolené u moře. Vedle mořských ryb nebo mušlí můžeme své jídelníčky obohatit i o chobotnice či olihně neboli kalamáry.  ...
Julius Maggi: příběh vynálezce polévkového koření
  • Lidé a jídlo

Julius Maggi: příběh vynálezce polévkového koření

Tekuté polévkové koření Maggi už zachránilo nejednu nedochucenou polévku. Poznejte spolu s námi jeho vynálezce, stejnojmenného švýcarského podnikatele Julia Maggiho, i příběh, který se ke vzniku proslulého ochucovadla váže. ...
Vše o kofeinu: Co se stane, když to s ním přeženete?
  • Zdraví a výživa

Vše o kofeinu: Co se stane, když to s ním přeženete?

Šálek kávy po ránu funguje jako ‚nakopávač‘ a díky pravidelné odpolední dávce kofeinu vydržíte bdělí až do večera. Věděli jste však o tom, že kofein ovlivňuje centrální nervovou soustavu v mnoha směrech? Jaké jsou jeho krátkodobé i...

Obchod Apetit