Slané koláčky s rajčaty a pestem

Slané koláčky s rajčaty a pestem

Hodnocení receptu
Průměr: 4.7 ()
Do hodiny Velmi snadné Na cca 16 kousků

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2951 kcal
Bílkoviny 47 g
Cukr 220 g
Tuky 208 g
Vláknina 28 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Minipizzy jsou hitem dětských oslav. Co je pro jednou zkusit jinak a rajčatové sugo vyměnit přímo za zralé plody? Jen budete muset projevit dost sebekázně, aby na děti nějaké zbyly. Jsou totiž až nebezpečně dobré...

Suroviny

listové těsto 500 g
nerozválené
mouka pšeničná hladká
na posypání
vejce 1 ks
rozšlehané
bazalkové pesto 1 sklenka
rajčata 8 ks
zralé, na tenké plátky
olivový olej
na pokapání
sůl
pepř
čerstvě mletý, lze vynechat
krupicový cukr 1 špetka
na posypání rajčat
bazalka
lístky, na ozdobení

1 Předehřejte troubu na 220°C, plech vyložte pečicím papírem. Pracovní desku lehce posypte moukou a těsto rozválejte na tloušťku 0,5 cm. Kulatým vykrajovátkem (případně skleničkou) vykrojte z těsta přibližně 16 koláčků. Nyní je potřeba udělat koláčkům okraje. Připravte si o něco menší kulaté vykrajovátko (nebo skleničku s menším průměrem), položte na koláček, obtiskněte silou do těsta, ale neprokrojte. Také můžete obvod přiložené skleničky objet špičkou ostrého nože tak, abyste těsto neprořízli.

2 Koláčky přeneste na plech a naznačené dno propíchejte vidličkou, aby se těsto v troubě nezvlnilo. Potřete celé koláčky rozšlehaným vejcem. Místo pro náplň potřete pestem a na ně naskládejte mírně přes sebe 3 plátky rajčete. Pokapejte troškou oleje, osolte, pokud chcete, opepřete a posypte špetkou cukru. Dejte do trouby a pečte 20–25 minut. Ozdobte bazalkou a pestem. 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2019/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit magazín

  • Jak na to

Nejlepší italské semifreddo krok za krokem

Pravé italské semifreddo je nadýchané, na jazyku taje a rozplývá se. Osvěžující semifreddo je pro léto je pro jako stvořené. Připravili jsme pro vás tipy, jak si mražený italský dezert připravit doma. ...
  • Tipy a triky

Zeptejte se redakce: Biskupský chlebíček

Milujete biskupský chlebíček? Tato jednoduchá pochoutka může posloužit jako chutný dezert i jako sladká svačinka. Poradíme vám, z jakého těsta je nejlepší ho připravit.    ...

Jak na nejlepší ovocný salát?

Zahrádky, trhy i obchody nabízejí moře lahodných ovocných plodů, které přímo žadoní o zpracování. Možností je spoustu. Můžete se pustit třeba do výroby džemu, kompotu nebo sirupu. Ale nejvíc zdravých látek se ukrývá v čerstvém ovoci, proto...
  • Tipy a triky

5 evergreenů rychlého občerstvení z českých koupališť

K českému koupališti neodmyslitelně patří oblíbené  gastrorychlovky: párek v rohlíku, smažák v housce, langoš, hranolky nebo kuřecí nugetky. V principu nejde o nic špatného, provedení ale může někdy kulhat. Připravte si...
  • Jak na to

3 tipy na rychlé jednohubky na špejli

Obyčejné jednohubky z pečiva a pomazánky známe všichni. Modernější alternativou jsou kanapky ze zeleniny a hummusu či lehké tvarohové pěny. Znáte ale jednohubky na špejli?   ...

Obchod Apetit