0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Růžové obláčky

Růžové obláčky

Zatím nehodnoceno
Více než hodinu Snadné Na 2 plechy drobných obláčků

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1411 kcal
Bílkoviny 14 g
Sacharidy 335 g
Tuky 0 g
Vláknina 15 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Kousek nebe!

Suroviny

Na malinové pyré
maliny 250 g
mohou být mražené
krupicový cukr 100 g
citronová štáva 1 PL
bílek 1 ks
o pokojové teplotě
Na agar
voda 75 ml
cukr 200 g
agar 2 ČL
Na dokončení
moučkový cukr
na obalení

1 Do rendlíku vsypte maliny a cukr a přidejte 1 lžíci citronové šťávy. Maliny pomačkejte a vařte 10 minut, až se ovoce rozpadne, pak propasírujte přes sítko do čisté mísy. Pokud používáte mražené, vařte trochu déle, aby bylo pyré husté a část vody se odpařila. Měli byste získat celkově 125 g pyré. Pyré úplně vychlaďte (spěcháte-li, dejte misku s pyré do dřezu s ledovou vodou).

2 Bílek nalijte do mísy robotu, přidejte studené malinové pyré a šlehejte do měkkých špiček – vytrvejte, může to trvat až 10 minut.

3 Zatímco se bílek s malinami šlehá, dejte do rendlíku 75 ml vody, 2 lžičky agaru a 200 g cukru. Přiveďte k varu, ztlumte na mírnou teplotu a vařte 5 minut, nebo dokud se agar zcela nerozpustí – po celou dobu vaření směs šlehejte metličkou. Sirup by měl mírně zhoustnout, trochu zprůsvitnět a stékat ze lžíce jednolitým stálým pramínkem. Odstavte.

Robot nechte v chodu na nízkou rychlost. Do našlehané směsi bílků s malinami nalijte po stěně mísy agarový sirup. Další 2–3 minuty šlehejte na vysokou rychlost, dokud se neudělají pevné špičky. Přendejte hmotu do cukrářského sáčku se zdobicí řezanou špičkou (otevřená hvězdička) a nastříkejte na plech vyložený pečicím papírem drobné pusinky. Nezakryté je nechte na plechu schnout do druhého dne (6–12 hodin).

5 Potom půjdou lehko sloupnout z pečicího papíru. Pak přitiskněte vždy dvě pusinky dnem k sobě (přilepí se) a lehce je poválejte v misce s moučkovým cukrem. Skladujte ve vzduchotěsné nádobě.

NĚCO NAVÍC
Místo malin můžete použít ostružiny, černý rybíz či mučenku. Pro větší sladkost můžete spodky obláčků namočit do rozehřáté čokolády.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2019/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2019/6

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Jak připravit veganská míchaná „vajíčka“?
  • Jak na to

Jak připravit veganská míchaná „vajíčka“?

Stravujete se vegansky, ale nedokážete si představit snídani bez míchaných vajec? Ať už se snažíte omezovat příjem živočišných potravin nebo si jen chcete rozšířit jídelníček o nová jídla, tahle míchaná „vejce bez vajec“ prostě musíte...

Obchod Apetit