Kousek nebe!
1 Do rendlíku vsypte maliny a cukr a přidejte 1 lžíci citronové šťávy. Maliny pomačkejte a vařte 10 minut, až se ovoce rozpadne, pak propasírujte přes sítko do čisté mísy. Pokud používáte mražené, vařte trochu déle, aby bylo pyré husté a část vody se odpařila. Měli byste získat celkově 125 g pyré. Pyré úplně vychlaďte (spěcháte-li, dejte misku s pyré do dřezu s ledovou vodou).
2 Bílek nalijte do mísy robotu, přidejte studené malinové pyré a šlehejte do měkkých špiček – vytrvejte, může to trvat až 10 minut.
3 Zatímco se bílek s malinami šlehá, dejte do rendlíku 75 ml vody, 2 lžičky agaru a 200 g cukru. Přiveďte k varu, ztlumte na mírnou teplotu a vařte 5 minut, nebo dokud se agar zcela nerozpustí – po celou dobu vaření směs šlehejte metličkou. Sirup by měl mírně zhoustnout, trochu zprůsvitnět a stékat ze lžíce jednolitým stálým pramínkem. Odstavte.
4 Robot nechte v chodu na nízkou rychlost. Do našlehané směsi bílků s malinami nalijte po stěně mísy agarový sirup. Další 2–3 minuty šlehejte na vysokou rychlost, dokud se neudělají pevné špičky. Přendejte hmotu do cukrářského sáčku se zdobicí řezanou špičkou (otevřená hvězdička) a nastříkejte na plech vyložený pečicím papírem drobné pusinky. Nezakryté je nechte na plechu schnout do druhého dne (6–12 hodin).
5 Potom půjdou lehko sloupnout z pečicího papíru. Pak přitiskněte vždy dvě pusinky dnem k sobě (přilepí se) a lehce je poválejte v misce s moučkovým cukrem. Skladujte ve vzduchotěsné nádobě.
NĚCO NAVÍC
Místo malin můžete použít ostružiny, černý rybíz či mučenku. Pro větší sladkost můžete spodky obláčků namočit do rozehřáté čokolády.