Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Slané košíčky se špenátem a hráškem

Tyhle slané koláčky vždycky zmizí rychlostí blesku. Jsou totiž naprosto ideální na "uzobávání". Před večírkem je proto dobře schovejte, nebo se předem smiřte s tím, že se ho nedožijí...

Vydání: 2015/12
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 6 osob
Doba přípravy: Do 30 minut
PT20M
Pečení 0:20
Koláč

Ingredience

    • 2 pláty listového těsta, na čtverce

    NA HRÁŠKOVOU NÁPLŇ

    • 1 lžíce másla
    • 1 malá cibule, nakrájená nadrobno
    • 400g mraženého hrášku
    • sůl a čerstvě mletý pepř
    • 250ml smetany ke šlehání 33%
    • 2 vejce
    • 150g fety nebo balkánského sýra, nakrájeného na kostky

    NA ŠPENÁTOVOU NÁPLŇ

    • 1 lžíce másla
    • 1 stroužek česneku, nakrájený nadrobno
    • 1 malá sušená chilli paprička, nadrobno
    • 400g mraženého listového špenátu
    • 250ml smetany ke šlehání 33%
    • 2 vejce
    • 150g sýra s modrou plísní, na kostky 

Příprava jídla

1 Troubu předehřejte na 220°C. Na hráš- kovou náplň na másle opékejte cibuli asi 4 minuty dosklovita. Přisypte hrášek, osol- te, opepřete, zalijte smetanou, přiveďte k varu, vypněte a nechte zchladnout. Pak vmíchejte vejce a polovinu sýra.

2 Na špenátovou náplň na másle opékejte česnek a chilli papričku asi 30 sekund. Přidejte špenát, osolte, zalijte smetanou, přiveďte k varu, odstavte a nechte zchladnout. Pak vmíchejte vejce a polovinu sýra.

3 Formičky na muffiny vyložte čtverci listového těsta tak, aby cípy trčely nahoru. Naplňte nejprve špenátovou a potom hráškovou náplní a posypte zbytkem sýrů. Pečte asi 20 minut dozlatova. Podávejte teplé nebo studené. 

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Rostbíf s křenovou remuládou

Špenátový salát s jablky, slaninou a medovo-hořčičnou zálivkou

Danuščino švestkové tiramisu

Na Štěpána není pána...

Přidat komentář