Tyhle slané koláčky vždycky zmizí rychlostí blesku. Jsou totiž naprosto ideální na "uzobávání". Před večírkem je proto dobře schovejte, nebo se předem smiřte s tím, že se ho nedožijí...
Suroviny
Postup
Troubu předehřejte na 220°C. Na hráš- kovou náplň na másle opékejte cibuli asi 4 minuty dosklovita. Přisypte hrášek, osol- te, opepřete, zalijte smetanou, přiveďte k varu, vypněte a nechte zchladnout. Pak vmíchejte vejce a polovinu sýra.
Na špenátovou náplň na másle opékejte česnek a chilli papričku asi 30 sekund. Přidejte špenát, osolte, zalijte smetanou, přiveďte k varu, odstavte a nechte zchladnout. Pak vmíchejte vejce a polovinu sýra.
Formičky na muffiny vyložte čtverci listového těsta tak, aby cípy trčely nahoru. Naplňte nejprve špenátovou a potom hráškovou náplní a posypte zbytkem sýrů. Pečte asi 20 minut dozlatova. Podávejte teplé nebo studené.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Na Štěpána není pána...(4 recepty )