Slané košíčky se špenátem a hráškem

Slané košíčky se špenátem a hráškem

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do 30 minut Velmi snadné Pro 6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4399 kcal
Bílkoviny 131 g
Sacharidy 168 g
Tuky 356 g
Vláknina 32 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Tyhle slané koláčky vždycky zmizí rychlostí blesku. Jsou totiž naprosto ideální na "uzobávání". Před večírkem je proto dobře schovejte, nebo se předem smiřte s tím, že se ho nedožijí...

Související recepty

Suroviny

listové těsto 2 ks
pláty, na čtverce
Na hráškovou náplň
máslo 1 PL
cibule 1 ks
malá, nadrobno
hrášek 400 g
mražený
sůl
pepř
čerstvě mletý
smetana ke šlehání 250 ml
33%
vejce 2 ks
sýr 150 g
feta / balkánský, na kostky
Na špenátovou náplň
máslo 1 PL
česnek 1 stroužek
nadrobno
chilli paprička 1 ks
malá, sušená, nadrobno
400 g
listový špenát mražený
smetana ke šlehání 250 ml
33%
vejce 2 ks
sýr 150 g
s modrou plísní, na kostky

1 Troubu předehřejte na 220°C. Na hráš- kovou náplň na másle opékejte cibuli asi 4 minuty dosklovita. Přisypte hrášek, osol- te, opepřete, zalijte smetanou, přiveďte k varu, vypněte a nechte zchladnout. Pak vmíchejte vejce a polovinu sýra.

2 Na špenátovou náplň na másle opékejte česnek a chilli papričku asi 30 sekund. Přidejte špenát, osolte, zalijte smetanou, přiveďte k varu, odstavte a nechte zchladnout. Pak vmíchejte vejce a polovinu sýra.

3 Formičky na muffiny vyložte čtverci listového těsta tak, aby cípy trčely nahoru. Naplňte nejprve špenátovou a potom hráškovou náplní a posypte zbytkem sýrů. Pečte asi 20 minut dozlatova. Podávejte teplé nebo studené. 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2015/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2015/12

Apetit magazín

Jak vypadaly kuchařky ze století Rettigové?
  • Lidé a jídlo

Jak vypadaly kuchařky ze století Rettigové?

Kuchařky se v českých zemích vydávají od 16. století a do dnešní doby prošly zajímavým vývojem. I když se to možná na první pohled nezdá, kromě tehdejších chutí prozradí také mnoho o náladě ve...
Dýně jako dekorace i jako skvělá surovina v kuchyni
  • Tipy a triky

Dýně jako dekorace i jako skvělá surovina v kuchyni

Období dýňových žní je tady. A poznáme to nejen v kuchyních, ale i na balkonech a u vchodových dveří. Pojďme se společně podívat, co se dá z dýně vytvořit a jak zužitkovat celý plod včetně dužiny a semínek.    ...

Obchod Apetit