Slané košíčky se špenátem a hráškem

Slané košíčky se špenátem a hráškem

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do 30 minut Velmi snadné

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4399 kcal
Bílkoviny 131 g
Cukr 168 g
Tuky 356 g
Vláknina 32 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik

Tyhle slané koláčky vždycky zmizí rychlostí blesku. Jsou totiž naprosto ideální na "uzobávání". Před večírkem je proto dobře schovejte, nebo se předem smiřte s tím, že se ho nedožijí...

Suroviny

listové těsto 2 ks
pláty, na čtverce
Na hráškovou náplň
máslo 1 PL
cibule 1 ks
malá, nadrobno
hrášek 400 g
mražený
sůl
pepř
čerstvě mletý
smetana ke šlehání 250 ml
33%
vejce 2 ks
sýr 150 g
feta / balkánský, na kostky
Na špenátovou náplň
máslo 1 PL
česnek 1 stroužek
nadrobno
chilli paprička 1 ks
malá, sušená, nadrobno
400 g
listový špenát mražený
smetana ke šlehání 250 ml
33%
vejce 2 ks
sýr 150 g
s modrou plísní, na kostky

1 Troubu předehřejte na 220°C. Na hráš- kovou náplň na másle opékejte cibuli asi 4 minuty dosklovita. Přisypte hrášek, osol- te, opepřete, zalijte smetanou, přiveďte k varu, vypněte a nechte zchladnout. Pak vmíchejte vejce a polovinu sýra.

2 Na špenátovou náplň na másle opékejte česnek a chilli papričku asi 30 sekund. Přidejte špenát, osolte, zalijte smetanou, přiveďte k varu, odstavte a nechte zchladnout. Pak vmíchejte vejce a polovinu sýra.

3 Formičky na muffiny vyložte čtverci listového těsta tak, aby cípy trčely nahoru. Naplňte nejprve špenátovou a potom hráškovou náplní a posypte zbytkem sýrů. Pečte asi 20 minut dozlatova. Podávejte teplé nebo studené. 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2015/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit magazín

  • Tipy a triky

5 luxusních dezertů, které jsou přirozeně bezlepkové

Mlsejte světoznámé dezerty, které si bez obav vychutnají i ti, kteří lepek nesmějí nebo jim jednoduše nedělá dobře. Mandle, sladký sníh, smetana, ovoce a zmrzlina – už jen samotné ingredience znějí chutně. Seženete je jednoduše, vykouzlíte...
  • Suroviny

Kypřidla v kostce: kypřicí prášek vs. jedlá soda

U pečiva většinou chceme objem a nadýchanost, proto použítváme kypřidlo. Pomineme-li sílu kvasinek v droždí, existuje také možnost využít potravinářskou chemii. V čem se liší soda od kypřicího prášku a jak oba prostředky v těstě...
Komerční sdělení
  • Koktejl

Jak se blýsknout, když pořádáte narychlo svolanou akci?

Celkem neplánovaně jste se ocitli v roli hostitele a jste nervózní, jestli všechno klapne? Klid! Aby se u vás přátelé cítili příjemně, pokliďte, ale samozřejmě s mírou. Setřete z poliček a stolu prach, prožeňte podlahu vysavačem, odkliďte z...
  • Nakupujeme

7 kroků, jak si užít aplikaci Dny Apetit na maximum

Největší novinkou letošního roku je aplikace Dny Apetit, která vás hladce provede nejen Apetit piknikem, ale především také následným online festivalem Dny Apetit. V aplikaci najdete slevy na nákup až 40 % a spoustu dalších výhodných...

5 otázek a odpovědí k anti-covid opatřením na Apetit pikniku

Záleží nám na vašem zdraví i bezpečí. Proto jsme připravili letní trh na čerstvém vzduchu v krásném parku Grébovka, který nabízí dostatek prostoru pro všechny návštěvníky. Abychom si všichni Apetit piknik užili v pohodě a klidu, máme pro...

Obchod Apetit