0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Špenátový salát s jablky, slaninou a medovo-hořčičnou zálivkou

Špenátový salát s jablky, slaninou a medovo-hořčičnou zálivkou

4.4 / 5. Počet hodnocení: 9
Do 20 minut Velmi snadné Pro 6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2580 kcal
Bílkoviny 230 g
Sacharidy 45 g
Tuky 153 g
Vláknina 10 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Po smaženém kaprovi, tuně cukroví a chlebíčkách s majonézou přijde salát vhod úplně všem. Tenhle je navíc opravdu boží! 

Suroviny

slanina 8
sušená, na nudličky, např. tyrolská
baby špenát 1 bal
jablko 2 ks
červená, zbavená jádřince, na nudličky
pažitka 2 PL
nasekaná
Na zálivku
jablečný ocet 3 PL
med 1 PL
tekutý
hořčice dijonská 2 PL
sůl mořská
pepř
čerstvě mletý
olivový olej 5 PL
panenský

Postup

1

Prošlehejte přísady na zálivku a odložte (lze ji připravit až den předem a uchovat v chladu).

2

Na nepřilnavé pánvi opečte slaninu dozlatova a dokřupava. Vyjměte, dejte na papírovou utěrku a nechte odsát přebytečný tuk.

3

Na servírovací talíř rozložte špenátové lístky a nakrájená jablka a pokapejte zálivkou. Nakonec posypte vypraženou slaninou a pažitkou.

NĚCO NAVÍC
Můžete přidat ještě bulvu fenyklu nakrájenou na plátky. 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2015/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2015/12

Apetit magazín

Jak připravit pravé italské tiramisu?
  • Tipy a triky

Jak připravit pravé italské tiramisu?

Připravte si domácí tiramisu jako z italské cukrárny: lehké, smetanově krémové, vonící kávou… Podělíme se s vámi o rady, tipy i recepty, aby vás svou chutí autentický a božský dezert přenesl až do Itálie. ...
STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Víte, jak vypadaly socialistické kuchařky?
  • Lidé a jídlo

Víte, jak vypadaly socialistické kuchařky?

Kuchařky vždy byly oblíbeným knižním žánrem. V knihkupectvích najdeme širokou nabídku českých i zahraničních autorů a to i přes to, že receptů je plný internet. Do dnešní podoby se nějaký čas vyvíjely. Víte, jak vypadaly socialistické...
Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická
  • Zajímavosti

Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická

Vanilka je surovinou, kterou by bylo při přípravě krémových náplní, tvarohových dortů, pudinků a vanilkových rohlíčků škoda vynechat. Není snad krásnější sladká vůně, která se line z trouby. Často místo pravé vanilky používáme její náhražku...

Obchod Apetit