Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Špenátový salát s jablky, slaninou a medovo-hořčičnou zálivkou

Špenátový salát s jablky, slaninou a medovo-hořčičnou zálivkou

4.5/5 Počet hodnocení: 10
Do 20 minut Velmi snadné Pro 6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2580 kcal
Bílkoviny 230 g
Sacharidy 45 g
Tuky 153 g
Vláknina 10 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Po smaženém kaprovi, tuně cukroví a chlebíčkách s majonézou přijde salát vhod úplně všem. Tenhle je navíc opravdu boží! 

Suroviny

sušená, na nudličky, např. tyrolská
červená, zbavená jádřince, na nudličky
pažitka 2 PL
nasekaná
Na zálivku
jablečný ocet 3 PL
med 1 PL
tekutý
hořčice dijonská 2 PL
sůl mořská
pepř
čerstvě mletý
olivový olej 5 PL
panenský

Postup

1

Prošlehejte přísady na zálivku a odložte (lze ji připravit až den předem a uchovat v chladu).

2

Na nepřilnavé pánvi opečte slaninu dozlatova a dokřupava. Vyjměte, dejte na papírovou utěrku a nechte odsát přebytečný tuk.

3

Na servírovací talíř rozložte špenátové lístky a nakrájená jablka a pokapejte zálivkou. Nakonec posypte vypraženou slaninou a pažitkou.

NĚCO NAVÍC
Můžete přidat ještě bulvu fenyklu nakrájenou na plátky. 

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2015/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2015/12

Apetit magazín

Pavel Berky: Teď jsem kuchař, ale móda mi chybí
  • Lidé a jídlo

Pavel Berky: Teď jsem kuchař, ale móda mi chybí

Pavel Berky každý měsíc testuje jeden z našich receptů, točí k němu postupové video a přidává tipy a triky navíc. Přestože je Pavel uznávaným módním návrhářem, znáte ho spíše ze sociálních sítí jako usměvavého a věčně pozitivního kuchaře. ...