Po smaženém kaprovi, tuně cukroví a chlebíčkách s majonézou přijde salát vhod úplně všem. Tenhle je navíc opravdu boží!
Suroviny
slanina
8
sušená, na nudličky, např. tyrolská
baby špenát
1
bal
jablko
2
ks
červená, zbavená jádřince, na nudličky
pažitka
2
PL
nasekaná
Na zálivku
jablečný ocet
3
PL
med
1
PL
tekutý
hořčice dijonská
2
PL
sůl mořská
pepř
čerstvě mletý
olivový olej
5
PL
panenský
Postup
1
Prošlehejte přísady na zálivku a odložte (lze ji připravit až den předem a uchovat v chladu).
2
Na nepřilnavé pánvi opečte slaninu dozlatova a dokřupava. Vyjměte, dejte na papírovou utěrku a nechte odsát přebytečný tuk.
3
Na servírovací talíř rozložte špenátové lístky a nakrájená jablka a pokapejte zálivkou. Nakonec posypte vypraženou slaninou a pažitkou.
NĚCO NAVÍC
Můžete přidat ještě bulvu fenyklu nakrájenou na plátky.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Na Štěpána není pána...(4 recepty )
- 36 receptů z Apetitu na svatební menu. Na co nezapomenout při jeho plánování?(35 receptů )
- Jedeme na zelenou(42 receptů )
- Rychlé recepty na chatu pro každý den(57 receptů )
- 30 vydatných a teplých podzimních salátů, které vás zahřejí(30 receptů )