Špenátový salát s jablky, slaninou a medovo-hořčičnou zálivkou

Špenátový salát s jablky, slaninou a medovo-hořčičnou zálivkou

Hodnocení receptu
Průměr: 4.2 ()
Do 10 minut Velmi snadné Pro 6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2523 kcal
Bílkoviny 229 g
Cukr 36 g
Tuky 151 g
Vláknina 10 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik

Po smaženém kaprovi, tuně cukroví a chlebíčkách s majonézou přijde salát vhod úplně všem. Tenhle je navíc opravdu boží! 

Suroviny

slanina 8
sušená, na nudličky, např. tyrolská
baby špenát 1 ks
v balení
jablka 2 ks
červené, zbavená jádřince, na nudličky
pažitka 2 PL
nasekaná
Na zálivku
jablečný ocet 3 PL
1 PL
tekutý med
hořčice 2 PL
dijonská
sůl mořská
pepř
čerstvě mletý
olivový olej 5 PL
panenský

1 Prošlehejte přísady na zálivku a odložte (lze ji připravit až den předem a uchovat v chladu).

2 Na nepřilnavé pánvi opečte slaninu dozlatova a dokřupava. Vyjměte, dejte na papírovou utěrku a nechte odsát přebytečný tuk.

3 Na servírovací talíř rozložte špenátové lístky a nakrájená jablka a pokapejte zálivkou. Nakonec posypte vypraženou slaninou a pažitkou.

NĚCO NAVÍC

Můžete přidat ještě bulvu fenyklu nakrájenou na plátky. 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2015/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit magazín

Komerční sdělení

Ať má hostina tu správnou šťávu!

Chcete přátelům připravit báječnou hostinu? Základem úspěchu jsou kvalitní ingredience a také ta pravá grilovací omáčka, která jakýkoliv (ne) masový pokrm vyladí k dokonalosti! Ze sortimentu od tradiční švýcarské značky THOMY se dá s chutí...
Komerční sdělení
  • Koktejl

Začíná čajový obřad. V létě na ledu!

Při dlouhém dni v kanceláři. Na zahradní akci s přáteli. Anebo při dobrodružném objevování krás země. Pokaždé přijde tekuté osvěžení vhod. Co takhle si ale připravit drink z poctivého čaje? Příprava vám zabere jen pár minut a osvěžení vás...
Komerční sdělení
  • Tipy a triky

Prodlužte život myčce a zkraťte si čas v kuchyni

Dnešní doba nabízí řadu spotřebičů, bez kterých si nyní svou kuchyň nedokážeme představit. Myčka bývá nejvytíženějším kuchyňským spotřebičem. Dáváte jí však dostatečnou péči, aby za vás dobře a vytrvale myla nádobí?...
  • Suroviny

Jak na to: nejlepší rajčatové saláty

Šťavnatá, na sluníčku dokonale vyzrálá rajčata představují esenci léta. Vynikají jedinečnou sladkostí a svou barvou rozzáří každý salát. Staňte se mistry rajčatových salátů, připravte si s námi takové, po kterých se zapráší! ...
  • Tipy a triky

Rostlinné nápoje: obilné

Intolerance není alergie Intolerance laktózy, tedy neschopnost organismu strávit mléčný cukr – laktózu, postihuje téměř 75 % lidské populace. Jedná se o přirozený průvodní jev dospělého stádia lidského života, dříve se mlékem živili...
  • Tipy a triky

Rostlinná alternativa mléka: ořechová

Ořechové nápoje Příprava rostlinného nápoje z ořechů je snazší než z obilí. Potřeba je pouze stolní mixér, pláténko, ořechy a dostatek času. Použít můžeme všechny druhy, které máme rádi. Postupně si projdeme, jaké účinky a...

Obchod Apetit