Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Špenátový salát s jablky, slaninou a medovo-hořčičnou zálivkou
Špenátový salát s jablky, slaninou a medovo-hořčičnou zálivkou
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Špenátový salát s jablky, slaninou a medovo-hořčičnou zálivkou

4.4/5 Počet hodnocení: 14
Do 20 minut Velmi snadné Pro 6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3324 kcal
Bílkoviny 341 g
Sacharidy 45 g
Tuky 191 g
Vláknina 10 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Po smaženém kaprovi, tuně cukroví a chlebíčkách s majonézou přijde zeleninový salát vhod úplně všem. Tenhle je navíc velmi jednoduchý a opravdu boží!

Související recepty

Suroviny

slanina 8 plátků
sušená, na nudličky, např. tyrolská
červená, zbavená jádřince, na nudličky
pažitka 2 PL
nasekaná
Na zálivku
jablečný ocet 3 PL
med 1 PL
tekutý
hořčice dijonská 2 ČL
sůl mořská
pepř
čerstvě mletý
olivový olej panenský 5 PL

Postup

1

Prošlehejte přísady na zálivku a odložte (lze ji připravit až den předem a uchovat v chladu).

2

Na nepřilnavé pánvi opečte slaninu dozlatova a dokřupava. Vyjměte, dejte na papírovou utěrku a nechte odsát přebytečný tuk.

3

Na servírovací talíř rozložte špenátové lístky a nakrájená jablka a pokapejte zálivkou. Nakonec posypte vypraženou slaninou a pažitkou.

NĚCO NAVÍC
Můžete přidat ještě bulvu fenyklu nakrájenou na plátky. 

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2015/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2015/12

Apetit magazín

Tipy na dárky pro vaši lásku, která miluje jídlo a vaření
  • Tipy redakce

Tipy na dárky pro vaši lásku, která miluje jídlo a vaření

Blíží se svátek všech zamilovaných, a ať už jste jeho nadšeným příznivcem, nebo vás moc nebere, je to skvělá příležitost oslavit lásku. A to nejen tím, že si navzájem připomenete, co jeden pro druhého znamenáte, ale třeba i milou drobností....