0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Špenátový salát s jablky, slaninou a medovo-hořčičnou zálivkou

Špenátový salát s jablky, slaninou a medovo-hořčičnou zálivkou

4.4 / 5. Počet hodnocení: 9
Do 20 minut Velmi snadné Pro 6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2580 kcal
Bílkoviny 230 g
Sacharidy 45 g
Tuky 153 g
Vláknina 10 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Po smaženém kaprovi, tuně cukroví a chlebíčkách s majonézou přijde salát vhod úplně všem. Tenhle je navíc opravdu boží! 

Suroviny

sušená, na nudličky, např. tyrolská
červená, zbavená jádřince, na nudličky
pažitka 2 PL
nasekaná
Na zálivku
jablečný ocet 3 PL
med 1 PL
tekutý
hořčice dijonská 2 PL
sůl mořská
pepř
čerstvě mletý
olivový olej 5 PL
panenský

Postup

1

Prošlehejte přísady na zálivku a odložte (lze ji připravit až den předem a uchovat v chladu).

2

Na nepřilnavé pánvi opečte slaninu dozlatova a dokřupava. Vyjměte, dejte na papírovou utěrku a nechte odsát přebytečný tuk.

3

Na servírovací talíř rozložte špenátové lístky a nakrájená jablka a pokapejte zálivkou. Nakonec posypte vypraženou slaninou a pažitkou.

NĚCO NAVÍC
Můžete přidat ještě bulvu fenyklu nakrájenou na plátky. 

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2015/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2015/12

Apetit magazín

5 jídel, která si domů raději neobjednávejte
  • Poradna

5 jídel, která si domů raději neobjednávejte

V uplynulých letech se s rozvážkovou službou jídla do domu doslova roztrhl pytel. Pokud i vy patříte mezi milovníky restauračního jídla v teple a klidu domova, možná vás zaujme našich pět tipů, čemu se ve verzi ‚s sebou‘ raději vyhnout. ...
Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!
  • Lidé a jídlo

Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!

Slavná kuchyně lousianského města New Orleans je výsledkem bohaté směsice kultur, které našly svůj domov podél řeky Mississippi. Projevuje se specifickými jídly, plnými vůní a barev. Připravit si je doma v českých podmínkách je překvapivě...
Jak na dokonalý vývar
  • Tipy a triky

Jak na dokonalý vývar

Vývar je dokonalou surovinou pro každou omáčku, polévku a velkou část dalších pokrmů. Je základem profesionálního i amatérského vaření. Jeho příprava zabere nějaký ten čas, ale můžete připravit velké množství a po dávkách ho zamrazit....

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč