Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Slávky s domácí kari pastou a kokosovou rýží

„Moje menu je dráždivě exotické, aby probudilo fantazii, a maximálně lehké, aby se vám po něm ještě dlouho nechtělo spát...,“ popisuje své menu Lucka Kubrová.

Vydání: 2016/2
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 2 osoby
Doba přípravy: Do 10 minut
PT25M
Vaření 0:25
Omáčka

Ingredience

    • malý svazek koriandru
    • 3 stroužky česneku, oloupané
    • 2cm kousek zázvoru, oloupaný
    • 1 stéblo citronové trávy
    • 5 jarních cibulek
    • 1–2 velké zelené chilli papričky
    • 2 polévkové lžíce rostlinného oleje
    • 400ml kokosového mléka
    • 50g krupicového cukru
    • 2 lžíce rybí omáčky
    • 1kg slávek, očištěných
    • 1 limeta
    • 1 chilli paprička bird eye (nemusí být)

    NA KOKOSOVOU RÝŽI

    • 1 lžíce rostlinného oleje
    • 200g jasmínové rýže
    • 200ml kokosového mléka 

Příprava jídla

1 Na rýži rozpalte v hrnci olej, vsypte rýži a minutu míchejte tak, aby zrnka zprůhledněla. Přilijte kokosové mléko, 250ml studené vody a za stálého míchání přiveďte k varu. Potom ztlumte na minimum, přiklopte a vařte 10 minut. Pak odstavte a nechte ještě 10 minut dojít pod pokličkou.

2 Z koriandru otrhejte lístky. Stonky koriandru, česnek, zázvor, citronovou trávu, 3 jarní cibulky a zelenou chilli papričku nakrájejte nahrubo a dejte do mixéru. Přilijte olej a rozmixujte na hladkou pastu.

3 V hluboké pánvi nebo hrnci s poklicí zhruba minutu pastu restujte, jen aby se rozvoněla, ale stále si zachovala svěží zelenou barvu. Přidejte kokosové mléko, cukr a rybí omáčku, promíchejte a přiveďte
k varu. Vsypte slávky, promíchejte, přiklopte poklicí a vařte zprudka 5 minut. Neotevřené mušle vyhoďte!

4 Dochuťte šťávou z limetek, přisypte zbylou nakrájenou jarní cibulku a červenou chilli papričku, chcete-li, a lístky koriandru. Podávejte s připravenou kokosovou rýží. 

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Lilkové rolky s ricottou & omáčka z pečené papriky

Supreme z perličky s lasagnemi a žampiony

Salátek z červené řepy se sýrovým nočkem

Steak z hovězího pupku s pečenou zeleninou

Mangovo-zázvorový sorbet

Valentýnské menu

Přidat komentář