Rozzáří i ty nejpošmournější dny!
Suroviny
Postup
V pánvi se silným dnem rozehřejte olej a přidejte kari. Opékejte 2 minuty a pak přisypte cukr, kurkumu a dobře rozmíchejte. Přilijte rybí omáčku, kokosové mléko, vhoďte ananas a přiveďte k varu. Přidejte listy kaffirové limety (nebo limetovou šťávu), chilli papričky a citronovou trávu. Nechte zvolna probublávat asi 3 minuty, pak vsypte krevety a vařte dalších 5 minut, až krevety zrůžovějí. Podávejte s bagetou či rýží.
NĚCO NAVÍC
Thajské kari matsaman (též massaman) mimo typických přísad zpravidla obsahuje i skořici a kardamom. U nás ho seženete většinou jako pastu (té dejte jen 2 lžíce), třeba na www.asiafood.cz, 400 g za 77 Kč. Výborné jsou i práškové směsi jako Kotányi Asia Thai Koriandr & limeta či Kari jemné, dále Karí - thajský typ (Koření od Antonína, www.koreni.cz) nebo Thajské kari z obchodu s kořením v Haškově ulici (www.cajkorenikava.cz). Do všech byste však měli přidat špetku skořice.