0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Karí s krevetami a kokosovým mlékem

Karí s krevetami a kokosovým mlékem

3.8 / 5. Počet hodnocení: 12
Do 30 minut 4-6

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1075 kcal
Bílkoviny 129 g
Sacharidy 20 g
Tuky 51 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
Díky kokosovému mléku má karí krémovější a plnější chuť a také není tak pálivé. Podávejte ho s černou rýží , která chutná i vypadá skvěle.

Suroviny

krevety 600 g
velké, čerstvé, oloupané, zbavené střívek
rostlinný olej 3 PL
3 PL
jungle kari pasta
kokosové mléko 250 ml
rybí omáčka 2 PL
2
kafírová limeta nakrájená najemno
pepř barevný 1 PL
rozdrcený, nemusí být
krupicový cukr ¼ ČL
limetková šťáva z 0,5 limetky
koriandr čerstvý
čerstvé listy

V pánvi rozehřejte olej a pár minut na něm opékejte kari pastu, dokud se nerozvoní. Přidejte krevety a promíchejte, aby se v kari pastě obalily. Přilijte kokosové mléko, rybí omáčku a přiveďte téměř k bodu varu. Nechte 5–7 minut probublávat, dokud nejsou krevety hotové. Vmíchejte listy kafírové limety, zelený pepř a cukr a případně dochuťte rybí omáčkou. Sundejte z plotny a vmíchejte šťávu z limetky a koriandr. Ihned podávejte.

Apetit magazín

Kdo je to someliér, co umí a s čím poradí?
  • Lidé a jídlo

Kdo je to someliér, co umí a s čím poradí?

Someliér (nebo také sommeliér) vám v restauraci servíruje ideální víno k jídlu, které máte před sebou, a nejen to. Čím více budete o roli someliéra vědět, tím lépe budete moci plně využít jeho znalostí a zkušeností, až budete příště...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
549 Kč
357 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč