Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Karí s krevetami a kokosovým mlékem

Karí s krevetami a kokosovým mlékem

3.6/5 Počet hodnocení: 19
Do 30 minut 4-6

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1075 kcal
Bílkoviny 129 g
Sacharidy 20 g
Tuky 51 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
Díky kokosovému mléku má karí krémovější a plnější chuť a také není tak pálivé. Podávejte ho s černou rýží , která chutná i vypadá skvěle.

Suroviny

krevety 600 g
velké, čerstvé, oloupané, zbavené střívek
rostlinný olej 3 PL
3 PL
jungle kari pasta
rybí omáčka 2 PL
2
kafírová limeta nakrájená najemno
pepř barevný 1 PL
rozdrcený, nemusí být
limetková šťáva z 0,5 limetky
koriandr čerstvý
čerstvé listy

Postup

1

V pánvi rozehřejte olej a pár minut na něm opékejte kari pastu, dokud se nerozvoní. Přidejte krevety a promíchejte, aby se v kari pastě obalily. Přilijte kokosové mléko, rybí omáčku a přiveďte téměř k bodu varu. Nechte 5-7 minut probublávat, dokud nejsou krevety hotové. Vmíchejte listy kafírové limety, zelený pepř a cukr a případně dochuťte rybí omáčkou. Sundejte z plotny a vmíchejte šťávu z limetky a koriandr. Ihned podávejte.

Apetit magazín

Jaké želírovací prostředky použít na přípravu džemu
  • Tipy a triky

Jaké želírovací prostředky použít na přípravu džemu

Jahodový, višňový, malinový, meruňkový, rybízový nebo třeba švestkový. Příprava domácích džemů je na spadnutí, a tak není divu, že se v obchodech opět poohlížíme po vhodných želírovacích prostředcích. Pokud se zavařováním džemů a marmelád...