Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Slávky s domácí kari pastou a kokosovou rýží
Slávky s domácí kari pastou a kokosovou rýží
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Slávky s domácí kari pastou a kokosovou rýží

5/5 Počet hodnocení: 3
Do hodiny Velmi snadné Pro 2 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3182 kcal
Bílkoviny 147 g
Sacharidy 408 g
Tuky 93 g
Vláknina 15 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

„Moje menu je dráždivě exotické, aby probudilo fantazii, a maximálně lehké, aby se vám po něm ještě dlouho nechtělo spát...,“ popisuje své menu Lucka Kubrová.

Suroviny

koriandr čerstvý 1 svazek
česnek 3 stroužky
zázvor (čerstvý) 2 cm
citronová tráva 1 ks
jarní cibulka 5 ks
zelené
rostlinný olej 2 PL
rybí omáčka 2 PL
slávky 1 kg
bird eye (nemusí být)
Na kokosovou rýži
rostlinný olej 1 PL
rýže jasmínová 200 g

Postup

1

Na rýži rozpalte v hrnci olej, vsypte rýži a minutu míchejte tak, aby zrnka zprůhledněla. Přilijte kokosové mléko, 250ml studené vody a za stálého míchání přiveďte k varu. Potom ztlumte na minimum, přiklopte a vařte 10 minut. Pak odstavte a nechte ještě 10 minut dojít pod pokličkou.

2

Z koriandru otrhejte lístky. Stonky koriandru, česnek, zázvor, citronovou trávu, 3 jarní cibulky a zelenou chilli papričku nakrájejte nahrubo a dejte do mixéru. Přilijte olej a rozmixujte na hladkou pastu.

3

V hluboké pánvi nebo hrnci s poklicí zhruba minutu pastu restujte, jen aby se rozvoněla, ale stále si zachovala svěží zelenou barvu. Přidejte kokosové mléko, cukr a rybí omáčku, promíchejte a přiveďte
k varu. Vsypte slávky, promíchejte, přiklopte poklicí a vařte zprudka 5 minut. Neotevřené mušle vyhoďte!

4

Dochuťte šťávou z limetek, přisypte zbylou nakrájenou jarní cibulku a červenou chilli papričku, chcete-li, a lístky koriandru. Podávejte s připravenou kokosovou rýží.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2016/2 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2016/2

Apetit magazín

Jaké želírovací prostředky použít na přípravu džemu
  • Tipy a triky

Jaké želírovací prostředky použít na přípravu džemu

Jahodový, višňový, malinový, meruňkový, rybízový nebo třeba švestkový. Příprava domácích džemů je na spadnutí, a tak není divu, že se v obchodech opět poohlížíme po vhodných želírovacích prostředcích. Pokud se zavařováním džemů a marmelád...