Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Slávky s domácí kari pastou a kokosovou rýží

Slávky s domácí kari pastou a kokosovou rýží
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Slávky s domácí kari pastou a kokosovou rýží

5/5 Počet hodnocení: 1
Do hodiny Velmi snadné Pro 2 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3182 kcal
Bílkoviny 147 g
Sacharidy 408 g
Tuky 93 g
Vláknina 15 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

„Moje menu je dráždivě exotické, aby probudilo fantazii, a maximálně lehké, aby se vám po něm ještě dlouho nechtělo spát...,“ popisuje své menu Lucka Kubrová.

Suroviny

koriandr čerstvý 1 svazek
česnek 3 stroužky
zázvor (čerstvý) 2 cm
citronová tráva 1 ks
jarní cibulka 5 ks
zelené
rostlinný olej 2 PL
rybí omáčka 2 PL
slávky 1 kg
bird eye (nemusí být)
Na kokosovou rýži
rostlinný olej 1 PL
rýže jasmínová 200 g

1 Na rýži rozpalte v hrnci olej, vsypte rýži a minutu míchejte tak, aby zrnka zprůhledněla. Přilijte kokosové mléko, 250ml studené vody a za stálého míchání přiveďte k varu. Potom ztlumte na minimum, přiklopte a vařte 10 minut. Pak odstavte a nechte ještě 10 minut dojít pod pokličkou.

2 Z koriandru otrhejte lístky. Stonky koriandru, česnek, zázvor, citronovou trávu, 3 jarní cibulky a zelenou chilli papričku nakrájejte nahrubo a dejte do mixéru. Přilijte olej a rozmixujte na hladkou pastu.

3 V hluboké pánvi nebo hrnci s poklicí zhruba minutu pastu restujte, jen aby se rozvoněla, ale stále si zachovala svěží zelenou barvu. Přidejte kokosové mléko, cukr a rybí omáčku, promíchejte a přiveďte
k varu. Vsypte slávky, promíchejte, přiklopte poklicí a vařte zprudka 5 minut. Neotevřené mušle vyhoďte!

4 Dochuťte šťávou z limetek, přisypte zbylou nakrájenou jarní cibulku a červenou chilli papričku, chcete-li, a lístky koriandru. Podávejte s připravenou kokosovou rýží. 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2016/2 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2016/2

Apetit magazín

Jak na to: porcování kuřete
  • Tipy a triky

Jak na to: porcování kuřete

Kuchař, který umí zužitkovat všechno, si zaslouží úctu. Zrovna kuře se dá využít se vším všudy. Než začnete vařit, musíte ho však správně naporcovat. ...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč