0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Slávky s domácí kari pastou a kokosovou rýží

Slávky s domácí kari pastou a kokosovou rýží
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Slávky s domácí kari pastou a kokosovou rýží

5 / 5. Počet hodnocení: 1
Do hodiny Velmi snadné Pro 2 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3182 kcal
Bílkoviny 147 g
Sacharidy 408 g
Tuky 93 g
Vláknina 15 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

„Moje menu je dráždivě exotické, aby probudilo fantazii, a maximálně lehké, aby se vám po něm ještě dlouho nechtělo spát...,“ popisuje své menu Lucka Kubrová.

Suroviny

koriandr čerstvý 1 svazek
česnek 3 stroužky
zázvor (čerstvý) 2 cm
citronová tráva 1 ks
jarní cibulka 5 ks
chilli paprička 1 ks
zelené
rostlinný olej 2 PL
kokosové mléko 400 ml
krupicový cukr 50 g
rybí omáčka 2 PL
slávky 1 kg
limeta 1 ks
chilli paprička 1 ks
bird eye (nemusí být)
Na kokosovou rýži
rostlinný olej 1 PL
rýže jasmínová 200 g
kokosové mléko 200 ml

1 Na rýži rozpalte v hrnci olej, vsypte rýži a minutu míchejte tak, aby zrnka zprůhledněla. Přilijte kokosové mléko, 250ml studené vody a za stálého míchání přiveďte k varu. Potom ztlumte na minimum, přiklopte a vařte 10 minut. Pak odstavte a nechte ještě 10 minut dojít pod pokličkou.

2 Z koriandru otrhejte lístky. Stonky koriandru, česnek, zázvor, citronovou trávu, 3 jarní cibulky a zelenou chilli papričku nakrájejte nahrubo a dejte do mixéru. Přilijte olej a rozmixujte na hladkou pastu.

3 V hluboké pánvi nebo hrnci s poklicí zhruba minutu pastu restujte, jen aby se rozvoněla, ale stále si zachovala svěží zelenou barvu. Přidejte kokosové mléko, cukr a rybí omáčku, promíchejte a přiveďte
k varu. Vsypte slávky, promíchejte, přiklopte poklicí a vařte zprudka 5 minut. Neotevřené mušle vyhoďte!

4 Dochuťte šťávou z limetek, přisypte zbylou nakrájenou jarní cibulku a červenou chilli papričku, chcete-li, a lístky koriandru. Podávejte s připravenou kokosovou rýží. 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2016/2 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2016/2

Apetit magazín

Zimní Apetit piknik přilákal tisíce návštěvníků
  • Lidé a jídlo

Zimní Apetit piknik přilákal tisíce návštěvníků

Na začátku byla myšlenka setkat se s vámi, našimi čtenáři, nejen v létě, ale také v druhé polovině roku. Vychutnat si skvělé jídlo, popovídat si, nakoupit dárky, zkrátka si užít krásný den. Bude osvědčený letní recept fungovat i v zimě?...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč