Koprové pesto je úžasné. Bude chutnat i těm, kdo by koprovku nevzali do úst.
Suroviny
halibut
600
g
filety, 4 porce
sůl a pepř
máslo
100
g
ve slupce
klínky k podávání
Na pesto
petrželka
1
hrnek
kopr
½
hrnku
lístky + na ozdobu
mandle loupané
1
hrnek
opražené
olivový olej extra panenský
3
PL
citronová kůra
1
ČL
citronová šťáva
1
PL
Postup
1
V robotu promixujte pěti pulzy petrželku, kopr, mandle, sůl a pepř. Přidejte olej, 1–2 lžíce vody, strouhanou citronovou kůru a vymačkanou šťávu a rozmixujte na hustší pesto. Odložte.
2
Rybu osolte, opepřete a na středním plameni opékejte na másle 3–4 minuty po každé straně. Podávejte s pestem, brambůrkami a klínky citronu.
NĚCO NAVÍC
Brambory uvařte ve slupce, překrájejte a promíchejte s trochou pesta.