Kuchařky Apetit DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Halibut na másle s koprovým pestem

Koprové pesto je úžasné. Bude chutnat i těm, kdo by koprovku nevzali do úst. 

Vydání: 2015/3
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 4 osoby
Doba přípravy: Do 20 minut
PT8M
Opékání 0:08

Ingredience

    • 600 g filetu z halibuta, nakrájeného na 4 stejné porce
    • mořská sůl a čerstvě mletý pepř
    • 100 g másla
    • brambůrky vařené ve slupce a klínky citronu k podávání (viz Něco navíc)

    NA PESTO

    • 1 hrnek lístků hladkolisté petrželky
    • 1/2 hrnku oštípaných koprových lístků + na ozdobení 
    • 1/2 hrnku loupaných mandlí, opražených
    • 3 lžíce panenského olivového oleje
    • 1/2 lžičky strouhané kůry z biocitronu
    • 1 lžíce citronové šťávy

Příprava jídla

1 V robotu promixujte pěti pulzy petrželku, kopr, mandle, sůl a pepř. Přidejte olej, 1–2 lžíce vody, strouhanou citronovou kůru a vymačkanou šťávu a rozmixujte na hustší pesto. Odložte.

2 Rybu osolte, opepřete a na středním plameni opékejte na másle 3–4 minuty po každé straně. Podávejte s pestem, brambůrkami a klínky citronu.

NĚCO NAVÍC
Brambory uvařte ve slupce, překrájejte a promíchejte s trochou pesta. 

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Smažená ryba v bylinkové krustě

Tilapie v šunkovo-hořčičných balíčcích

Pstruh s jablky

Losos na paprice s bramborami

REKLAMA

Přidat komentář