Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Halibut na másle s koprovým pestem
Halibut na másle s koprovým pestem
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Halibut na másle s koprovým pestem

3.9/5 Počet hodnocení: 7
Do 30 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2964 kcal
Bílkoviny 149 g
Sacharidy 43 g
Tuky 238 g
Vláknina 36 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Koprové pesto je úžasné. Bude chutnat i těm, kdo by koprovku nevzali do úst. 

Suroviny

halibut 600 g
filety, 4 porce
sůl a pepř
máslo 100 g
klínky k podávání
Na pesto
petrželka 1 hrnek
kopr ½ hrnku
lístky + na ozdobu
opražené
olivový olej extra panenský 3 PL

Postup

1

V robotu promixujte pěti pulzy petrželku, kopr, mandle, sůl a pepř. Přidejte olej, 1–2 lžíce vody, strouhanou citronovou kůru a vymačkanou šťávu a rozmixujte na hustší pesto. Odložte.

2

Rybu osolte, opepřete a na středním plameni opékejte na másle 3–4 minuty po každé straně. Podávejte s pestem, brambůrkami a klínky citronu.

NĚCO NAVÍC
Brambory uvařte ve slupce, překrájejte a promíchejte s trochou pesta.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2015/3 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2015/3

Apetit magazín

AD
Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny
  • Zajímavosti

Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny

Zmrzlina k létu neodmyslitelně patří, milují ji děti i dospělí. Chladivý kopeček v horkých dnech dokonale osvěží a potěší chuťové buňky. Marks & Spencer si letos opět připravil několik novinek ze světa mraženého osvěžení – a...