0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Halibut na másle s koprovým pestem

Halibut na másle s koprovým pestem
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Halibut na másle s koprovým pestem

4 / 5. Počet hodnocení: 3
Do 30 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2964 kcal
Bílkoviny 149 g
Sacharidy 43 g
Tuky 238 g
Vláknina 36 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Koprové pesto je úžasné. Bude chutnat i těm, kdo by koprovku nevzali do úst. 

Suroviny

halibut 600 g
filety, 4 porce
sůl a pepř
máslo 100 g
brambory vařené
ve slupce
citron
klínky k podávání
Na pesto
petrželka 1 hrnek
kopr ½ hrnku
lístky + na ozdobu
mandle loupané 1 hrnek
opražené
olivový olej extra panenský 3 PL
citronová kůra 1 ČL
citronová šťáva 1 PL

1 V robotu promixujte pěti pulzy petrželku, kopr, mandle, sůl a pepř. Přidejte olej, 1–2 lžíce vody, strouhanou citronovou kůru a vymačkanou šťávu a rozmixujte na hustší pesto. Odložte.

2 Rybu osolte, opepřete a na středním plameni opékejte na másle 3–4 minuty po každé straně. Podávejte s pestem, brambůrkami a klínky citronu.

NĚCO NAVÍC
Brambory uvařte ve slupce, překrájejte a promíchejte s trochou pesta. 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2015/3 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2015/3

Apetit magazín

Zimní Apetit piknik přilákal tisíce návštěvníků
  • Lidé a jídlo

Zimní Apetit piknik přilákal tisíce návštěvníků

Na začátku byla myšlenka setkat se s vámi, našimi čtenáři, nejen v létě, ale také v druhé polovině roku. Vychutnat si skvělé jídlo, popovídat si, nakoupit dárky, zkrátka si užít krásný den. Bude osvědčený letní recept fungovat i v zimě?...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
549 Kč
357 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč